WIK-FTC turnsters plaatsen zich voor halve finale NK

10 Maart Roden: Bij de junioren mochten Anna lynn en Iris als eerste turnen. Beide begonnen met een goede oefening op brug. Daarna balk, iris had een oefening die netjes was maar helaas moest ze de balk 2 keer vroegtijdig verlaten wat haar veel punten heeft gekost. Anna lynn had wat meer moeite met de netheid op balk en moest er helaas ook 1 keer vroegtijdig vanaf. Door naar vloer waar beide dames in goede doen waren. Beide turnden met mooie uitstraling en een grote glimlach. Op het laatste toestel sprong had Iris een mooie overslag geturnd, helaas was dit niet genoeg om door te stromen naar de 1/2 finale. Voor Anna Lynn pakte het beter uit en sloot af met een goede tsukahara. Met een 13e plek is genoeg voor doorstroming.

De wedstrijd erna mochten Femke en Elbrecht hun 1/4 finale turnen. Ze mochten starten op balk waar ze allebei wat zenuwachtig voor waren. Femke liet een oefening zien die wat wiebelig was maar zonder grote fouten. Elbrecht moest de balk 1 keer vroegtijdig verlaten maar haar oefening was verder netjes. Beide gingen ze met een goed gevoel naar her volgende toestel. Vloer, Femke mocht hier beginnen en had een keurige oefening met een hoge Arabier twist erin. Elbrecht haar oefening was ook goed. Op naar sprong. Hier ging Elbrecht voor een originele sprong, namelijk Arabier flikflak met in de afduw een halve draai. Ondanks dat ze deze sprong nog niet zolang doet en ze hier nog haar weg in moet vinden. Voerde ze deze netjes uit. Femke had een goede half in heel uit. Op naar het laatste toestel brug. Hier vallen nog de meeste punten op te verdienen. Ondanks dat Femke en Elbrecht allebei nog een stop hadden na een wipper en de rest van de oefening goed doorturnden was het voor beide turnsters genoeg om door te stromen naar de 1/2 finale!

In wedstrijd 5 turnde Milou haar 1/4 finale. Ze turnde een ontspannen en leuke wedstrijd. Ze begon op vloer, wat een van haar sterkste onderdelen is. Een mooie oefening met een aantal aanpassingen door haar rug blessure. Een lekker begin voor deze wedstrijd. Ook sprong verliep goed. Hier turnde milou een tsukahara gehoekt. Op brug had milou een stop na haar wipper, dit kost helaas een halve punt. Maar de rest van de oefening was netjes. Dan het laatste toestel balk. Hier was ze een klein beetje zenuwachtig voor waardoor ze wat ingehouden maar wel netjes turnde. Maar een oefening zonder grote fouten. Helaas was dit voor milou nog niet goed genoeg voor doorstroming.

Adana Arojan mocht in de laatste wedstrijdronde het spits afbijten op brug. De zenuwen voor de felge verbinding waren flink aanwezig maar dit verliep heel goed. Evelijn van Zwieten moest na haar losom hard werken maar het liep goed af en zelfs de verbinding naar de hoge legger was erg hoog! Berber Hoekstra turnde een keurige oefening en begint al steeds meer handstanden te turnen. Balk was een hele opdracht, de jury was streng waardoor een aantal elementen niet geteld werden. Dat geeft ons weer motivatie om harder te werken aan de spagaten. Evelijn moest lang wachten voordat ze op vloer mocht beginnen, eerst was er een overleg tussen de jury leden en daarna haperde haar muziekje ook nog. Het lange wachten werd beloond met een hele mooie oefening. Adana had wat moeite binnen de lijnen te blijven wat haar een halve punt heeft gekost. Haar elementen gingen wel erg goed en dat werd goed beloond door de jury. Berber heeft door een blessure nog niet al haar elementen kunnen turnen, daarentegen is haar choreografie en uitstraling wel verbeterd. Met een prachtige oefening heeft ze hier heel wat punten weten binnen de halen. Sprong was de afsluiter, de half in half uit was voor Adana goed genoeg om als 6e te eindigen in de totaal lijst. Berber kon het helaas niet voor elkaar krijgen, ze heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 1/2 finale. Evelijn heeft met een hele hoge overslag salto een 4e plek gehaald en is net als Adana door naar de halve finale.

Succesvol turnweekend voor WIK-FTC in Dokkum

Dit weekend stonden de 1e plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen op het programma.
Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof.

Zaterdag mocht Nynke de Bruin (pupil 2 N3) de spits afbijten voor WIK-FTC. Ondanks lichte zenuwen wist ze mooie scores neer te zetten op vloer en brug. Ze bezette in het eindklassement de 5e plaats.

De volgende ronde mochten Eline Bos en Roselin de Vries (junior D) hun kunsten vertonen. Eline scoorde het hoogste cijfer op vloer en Roselin op brug, ondanks dat ze even moeite had haar losom handstand te bedwingen. Na vier toestellen mocht Roselin de gouden medaille in ontvangst nemen en Eline de zilveren. 🥇🥈

De laatste wedstrijdronde van de zaterdag verschenen Jolien Schulting en Welmoed Kramer (senior C) ten tonele. Beide dames draaiden een goede wedstrijd met hier en daar nog wat verbeterpuntjes. Jolien leverde de hoogste score op brug en balk en mocht uiteindelijk ook de 1e plaats bezetten. Welmoed sleepte maar liefst 3 tickets voor de toestelfinales binnen en mocht met deze wedstrijd de bronzen medaille komen ophalen. 🥇🥉

Op de zondag waren Marit Jorritsma en Isa Faber (pupil 1 N3) aan de beurt. In het begin waren er toch wat zenuwen, maar ze wisten daar prima mee om te gaan. Isa wist de hoogste score op te tekenen met haar rekoefening en besloot de wedstrijd met een 4e plaats all-round. Marit scoorde op alle toestellen zeer goed en pakte in het eindklassement met overmacht de gouden medaille. 🥇

Yasmine Boutizoi (jeugd F) en Joy Ranzijn (junior F) turnden vandaag hun eerste plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap. Yasmine moest al vroeg uit de veren want zij turnde in de eerste wedstrijd van de dag. Ze begon op het toestel sprong en liet hier twee hele mooie sprongen zien. Daarna naar brug, wat helaas niet helemaal verliep zoals gehoopt en twee vallen moest incasseren. Op balk heeft Yasmine een mooie oefening laten zien waarbij ze helaas één keer van de balk is afgevallen met radslag. Als afsluiter van de wedstrijd had Yasmine vloer, zij heeft zich heel goed herpakt en liet ze een prachtige (nieuwe) vloer oefening zien, die ze voor het eerst op een wedstrijd mocht laten zien. Yasmine behaalde een mooie 11e plaats bij deze wedstrijd.

Joy Ranzijn turnde een hele goede en stabiele wedstrijd. Joy begon op het toestel balk waarbij ze hele stabiele oefening liet zien. Amper wat op aan te merken. Op vloer mocht ook Joy voor het eerst haar nieuwe oefening laten zien op een wedstrijd. Ze stond te stralen op de vloer en genoot van de oefening die ze foutloos uit turnde. Sprong verliep zoals gepland, Joy maakte hier twee dezelfde sprongen die netjes werden uitgevoerd. Als laatste het toestel brug, hier turnde Joy een oefening zien waar hier en daar nog wat bijgespijkerd kan worden. Al met al hebben beide dames nog verbeter punten voor de volgende wedstrijd maar ook hele goede dingen laten zien.

In april mogen de turnsters aantreden voor hun 2e plaatsingswedstrijd en dan zal duidelijk worden welke dames zich voor de Friese Kampioenschappen hebben geplaatst.

7e plaats voor Mirjam Rijpma tijdens kwalificatiewedstrijd 1e divisie

Hoofdorp – We zitten tevreden in de auto naar huis want Mirjam Rijpma heeft een hele stabiele wedstrijd gedraaid. De start was op brug, met een prima oefening en verbeterde technieken. Balk is voor Mirjam het toestel waar ze kan scoren, en dat bleek! Met een 11,20 heeft ze daarmee een 3e plek bemachtigd. Zo stabiel als de balk ging, zo stond ze ook op vloer en sprong. Al met al genoeg voor een 7e plaats! Het doel is nu uitbreiden van de D-score voor de 2e plaatsing wedstrijd op 3 Maart.

 

Medailleregen in Nijmegen voor turnsters WIK-FTC

Vrijdag 29 december en zaterdag 30 december stond voor een aantal WIK-FTC turnsters het kersttoernooi in Nijmegen op het programma. Een leuke en nuttige oefenwedstrijd voor de dames waarbij er voor verschillende toestellen opgegeven kon worden.

Vrijdag 29 december mochten de turnsters van de derde divisie hun oefeningen laten zien. De junioren Eline Bos, Caitlin de Jong en Roselin de Vries maakten er een mooie wedstrijd van.
Alledrie waren ze erop gebrand om hun oefeningen goed uit te voeren. Soms is dit nog wel lastig en wordt duidelijk dat sommige oefeningen nog iets stabieler moeten worden.
Gelukkig gingen andere oefeningen volledig naar wens en dit resulteerde in mooie medailles: Roselin werd 1e op zowel brug als vloer, Caitlin kreeg de zilveren medaille omgehangen voor haar vloeroefening en Eline mocht de bronzen medaille ophalen op balk en ook de zilveren voor haar vloeroefening.

De wedstrijd erna was voor de senioren derde divisie. Elin van Nieuwenhuijze, Jolien Schulting en Welmoed Kramer mochten beginnen op sprong en dit ging naar wens: Jolien en Welmoed wisten precies dezelfde score neer te zetten en daarmee de 2e plaats te bezetten. Op brug wist Elin een felbegeerde bronzen medaille op te halen, zeer bijzonder omdat dit haar laatste wedstrijd was.
Welmoed wist een prachtige vloeroefening eruit te gooien en haalde hier een mooie 3e plek mee.

De op een na laatste dag van het jaar hebben 2 senioren van de 2e divisie deel genomen.
Adana Arojan had deze wedstrijd nodig om in het wedstrijd ritme te komen en zich voor te bereiden op de provinciale wedstrijd. Met name balk was een mooie oefening met moeilijke gymnastische combi’s en een parallel sprong met D waarde. Dit was een mooie opsteker om te kijken waar de puntjes op de i nog nodig zijn.

Het prettige tijdens dit toernooi is, dat de juryleden mee denken en tips geven om je D-score nog beter te krijgen.

Evelijn trapte haar wedstrijd goed af met een stabiele brug oefening en behaalde daarmee het zilver. De nieuwe choreografie op vloer is in de trainingen bijgeschaafd, en dus is dit een mooie wedstrijd om dit voor de eerste keer te turnen. Op het laatste toestel, sprong, had ze een huizenhoge tsuki hoek en daarmee werd ze 1e.

Al met al voor de turnsters twee zeer geslaagde wedstrijd dagen

Caitlin de Jong pakt goud op TSR in Hellendoorn

Op zaterdag 25 en zondag 26 november was het jaarlijkse TSR toernooi in Hellendoorn.
De 3e divisie turnsters traden afgelopen zaterdag aan voor hun eerste wedstrijd van het seizoen en deze wedstrijd is een mooie gelegenheid om de oefeningen te testen.

In de laatste wedstrijdronde van de dag mochten zowel de junioren Roselin de Vries en Caitlin de Jong als de senioren Welmoed Kramer, Jolien Schulting en Elin van Nieuwenhuijze op het toneel verschijnen.

De junioren begonnen op vloer en dat was voor Caitlin extra spannend omdat ze een nieuwe vloeroefening heeft. De oefening ging gelukkig naar wens en ook Roselin heeft op dit toestel mooie nieuwe sprongen toegevoegd.
Sprong en brug verliepen goed voor beide dames met hier en daar een klein schoonheidsfoutje. Het laatste toestel was de balk en dat is toch altijd extra spannend. Roselin heeft op dit toestel haar programma enorm uitgebreid met moeilijke elementen en de uitvoering daarvan lukte afgelopen zaterdag allemaal net niet. Ze moest helaas een aantal vallen incasseren waardoor ze in het eindklassement op de toch iets zure 4e plaats terecht kwam.
Caitlin had op de balk tijdens de training moeite met een arabier, maar wist deze op de wedstrijd te ‘sticken’. Ook de rest van de oefening was zeer goed te noemen, dit leverde haar niet alleen de hoogste balkscore op, maar bracht haar ook de gouden medaille in het eindklassement! Gefeliciteerd Caitlin! 🥇

Op de andere baan was de eer weggelegd voor de senioren. Twee van de drie dames, Welmoed en Elin, konden helaas maar aan één toestel deelnemen i.v.m. een blessure.
Jolien turnde wel een volledige meerkamp. Ook Jolien heeft sinds een aantal weken een gloednieuwe vloeroefening en de uitvoering van de choreografie is één van haar sterke punten. Dat liet ze ook weer met deze nieuwe oefening zien. Helaas wilde de laatste acrobatische serie niet lukken waardoor het cijfer lager uitviel dan gehoopt.
Ook op de andere toestellen probeert ze haar programma uit te breiden en dat gaat stapje voor stapje steeds beter.

Welmoed en Elin hebben alleen deelgenomen met een oefening aan de brug met ongelijke leggers. Welmoed wist er een fenomenale losom handstand uit de gooien en dat leverde haar het derde cijfer van de senioren op. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.
Ook Elin was tevreden met haar oefening op de brug en turnde een stabiele oefening. Aangezien Elin ons helaas gaat verlaten als turnster en dit haar (1 na) laatste wedstrijd was, kreeg ze van de organisatie naderhand toch een medaille, erg leuk!

Op naar de volgende wedstrijd en dat is voor de derde divisie meiden het kersttoernooi in Nijmegen.

5 podiumplaatsen voor WIK-FTC Heerenveen tijdens eerste plaatsingswedstrijd

De eerste plaatsing wedstrijd voor de landelijke wedstrijden vond vandaag plaats in Assen! Heel vroeg in het seizoen is het nog wat lastig om de oefeningen stabiel te krijgen maar de meiden wisten het er goed vanaf te brengen.
De ochtend is gestart met de senioren, 6 wel te verstaan! Aan de vering van de gymnova brug zijn we inmiddels gewend en dus hebben de dames stabiele oefeningen gedraaid. Hier en daar was er een val op balk en is niet alles geteld, dat nemen we mee voor de training. Op vloer zijn door Adana en Marle mentale stappen gemaakt. Met hier en daar een basis serie omdat deze vloer een stuk harder was dan onze eigen vloer, konden we hier met een glimlach de jury af groeten, op naar het laatste toestel! Op sprong kon nog niet iedereen voluit springen, met degelijke sprongen en een nette uitblinker van Milou konden we de wedstrijd afsluiten. Evelijn kreeg uiteindelijk de zilveren plak omgehangen!
In de andere baan ging Lauren Wouda haar aller eerste instap N2 wedstrijd turnen. Ze heeft er ongelooflijk hard voor gewerkt en dit was ook terug te zien op alle toestellen. Op sprong maakte ze helaas nog een foutje met de overslag, maar de streksalto was prachtig. Op de brug had de trainster een klein foutje gemaakt in de oefening, mar gelukkig paste Lauren zich goed aan en wist alsnog een keurige oefening te turnen met een gehaalde kip. Bij de balk moest ze helaas 1 val incasseren, maar de rest daarentegen was heel strak en stabiel geturnd. En op de vloer straalde ze de sterren van de hemel en liet zien dat ze de choreografie goed onder de knie had inmiddels. Al met al had Lauren een goede wedstrijd gedraaid en dit werd dan ook beloond met een 3e plek!

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de junioren 2e divisie. De junioren hadden een goede en leerzame wedstrijd. Nog wel een aantal foutjes waar aan gewerkt gaat worden tijdens de trainingen. We begonnen op balk waar door de spanning een paar foutjes werden gemaakt maar over het algemeen mooi turnen werd laten zien. Vloer is een sterk onderdeel van de junioren. Ondanks wat aanpassingen door de harde vloer waren we erg tevreden over dit onderdeel. Op sprong hebben we 4 degelijke sprongen laten zien en ligt de uitdaging in het verhogen van de moeilijkheid. Goed geëindigd op brug met als toppunt de oefening van Iris, die de hoogste ranking noteerde op dit toestel. Anna-lynn had een mooie en stabiele wedstrijd geturnd en dat is beloond met een mooie 3e plaats!
Tevens in wedstrijd 2 mochten Tessa en Mila bij de pupillen 2 N2 hun beste beentje voor proberen te zetten. Beide dames zijn geblesseerd helaas, maar met her en daar wat aanpassingen hebben ze zich goed gehouden. De balk was deze wedstrijd nog niet helemaal hun vriend, met een aantal vallen moet er dus nog hard gewerkt worden aan de stabiliteit en zekerheid. Op vloer wisten ze allebei prachtige oefeningen te laten zien, alleen Tessa moest een val incasseren. Sprong ging super bij beide, Tessa turnde alleen geen overslag vanwege de blessure. De wedstrijd werd afgesloten met brug en daar turnde Tessa een stabiele oefening en Mila wist haar reuzen streksalto te halen, wel nog met hulp bij de afsprong vanwege de veiligheid. Uiteindelijk wist Mila een beetje onverwachts de gouden plak binnen te slepen en mocht ze het hoogste podium betreden!

In de laatste wedstrijd turnde Mirjam Rijpma in de 1e divisie senior. De drie meiden in deze categorie zijn aan elkaar gewaagd en bevriend. Dat maakt de wedstrijd erg leuk! Mirjam kon ivm een blessure nog geen volledig programma turnen, ondanks dat heeft ze stabiele plus oefeningen gedraaid en een mooie nieuwe choreografie op balk en vloer laten zien. Ze behaalde hier de 2e plaats!