1ste divise turnster Mirjam Rijpma niet naar NK, ondanks foutloze halve finale

Op 21 April heeft Mirjam Rijpma op een prachtig zonnige dag haar 1/2 finale geturnd in Alkmaar. Het is voor Mirjam haar debuut jaar bij de senioren.

De start is op sprong. Met een keurige tsukahara gehoekt haalde 12,55 punten. Een fijne opening! Door naar brug, het toestel om toch met wat zenuwen aan te beginnen, omdat het in de training niet altijd ging zoals ze het in haar hoofd had. De adrenaline in combinatie met wilskracht, heeft net dat zetje gegeven wat ze nodig had. Ook dit keer heeft ze op brug weer een stap gemaakt in haar oefening, met een nieuwe afsprong. Op balk en vloer heeft Mirjam super goeie oefeningen laten zien. Mooie d-scores maar we hadden vandaag een streng jury waardoor de cijfers helaas wat tegen vielen. Al met al is het niet gelukt om te plaatsen voor de finale maar met een foutloze meerkamp mag ze trots zijn

Succesvolle tweede plaatsingswedstrijd FK voor district turnsters WIK-FTC

Op 14 en 15 april werd in Nieuwhorne gestreden voor plaatsing voor het FK.
Op zaterdag begonnen we de dag met de pupillen 2 D1 Charissa en Anouk met hun wedstrijd. De wedstrijd werd geopend op het eerste toestel met goede vloeroefeningen. Ook sprong hebben ze uitstekend gedaan. Door naar brug, toch hier en daar wel zenuwen voor de nieuwe elementen in de oefening. Helaas is Charissa gevallen met de zolendraai. Hier turnde Anouk een geweldige oefening met dé zolendraai. Daarna door naar balk en zijn beide dames keurig blijven staan! Anouk mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en Charissa is 9e geworden.

In de derde wedstrijdronde turnde onze pupil 1 D1 Liecke een fenomenale wedstrijd. Ze opende de wedstrijd op haar lievelingstoestel vloer. Dit werd ook met mooie cijfers beloond: 13.467 (1e). Op naar sprong, ook 2 prima sprongen. Ook op brug had Liecke de ene hoogste score van: 13.150 (2e). Door naar het laatste toestel, balk! Liecke was enorm zenuwachtig voor de radslag. Dit bleek helemaal nergens nodig voor te zijn want ze turnde een prachtige oefening zonder vallen! Liecke mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op de zondag begonnen we met onze instappers D1 Sara en Anna. We begonnen op het toestel brug. Sara had een keurige oefening en Anna draaide helaas een extra rondje om de bruglegger. Het tweede toestel was balk. Heel veel zenuwen voor de koprol. Anna heeft een super oefening neer gezet en mooie score van 13.200 (2e) behaald. Ook Sara heeft een keurige balkoefening geturnd maar viel er helaas af met de koprol. Door naar het favoriete toestel van beide. Met een score van 13.167 (1e) turnde Sara de beste oefening van haar categorie. Ook Anna turnde een mooie vloeroefening. Door naar het laatste toestel sprong. Dit ging heel snel en zag er prima uit. Sara heeft 5 punten meer gescoord ten opzichte van de vorige wedstrijd en dit werd vandaag beloond met een mooie gouden medaille. Anna is 6e geworden.

In de tweede wedstrijdronde begonnen pupillen 2 D1 Lotte en Jill aan hun wedstrijd. Ze begonnen op balk. Helaas moest Jill 2 vallen incasseren. Ondanks de stabiliteit in de trainingen moest ook Lotte de balk helaas vroegtijdig verlaten. Door naar vloer met 2 goede vloeroefening waar hard aan de uitstraling is gewerkt! Voor brug had Jill wel wat zenuwen, maar de oefening was uitgevoerd zoals gepland. Ook Lotte heeft een goede brugoefening geturnd! Door naar het laatste toestel sprong. Helaas vielen de scores voor sprong een beetje tegen. Lotte is 10e geworden en Jill 12e in een héél sterk deelnemersveld!

WIK-FTC turnsters presteren zeer goed op de halve finale NK.

Zondag 15 april mochten de WIK-FTC-turnsters derde divisie zich laten zien op de landelijke halve finale NK in Leek. Plaatsing voor NK meerkamp én NK toestel stond op op het spel.

In de vroege ochtend moesten Marit Jorritsma, Isa Faber en Nynke de Bruin aan de bak om te proberen een plaats te bemachtigen voor het NK.
Marit en Isa, beide pupillen 1 N3, hadden helaas een wat mindere start aan de brug en daarbovenop had Isa ook nog 2 vallen van balk.
Helaas kun je je geen fouten permitteren op een halve finale en dat betekent dus einde oefening voor de meiden.
Nynke draaide bij de pupillen 2 N3 een goede wedstrijd zonder grote fouten.
Hier en daar wel wat kleine foutjes, die ze goed wist te herstellen, maar daardoor mist ze op 0.03 plaatsing voor het NK en eindigde als eerste reserve.

In ronde 3 verschenen de junioren D ten tonele en ze hadden er zin in. De start op het toestel brug was goed en zette de positieve toon, zowel Caitlin de Jong als Roselin de Vries scoorden hoge ogen op dit onderdeel. Op balk scoorde Roselin het hoogste cijfer (11.933) en heeft zich daarmee geplaatst voor de toestelfinale balk. Bij het toestel vloer waren er even wat technische problemen met de vloermuziek, maar de dames gingen goed om met deze vervelende afleiding. Eline Bos tekende hier de hoogste score op (11.467) en heeft de toestelfinale op dit mooie onderdeel gehaald. Tot slot lieten de turnsters stabiele sprongen zien op het onderdeel sprong. Al met al hebben alledrie junioren een een stabiele wedstrijd geturnd met op alle vier toestellen mooie cijfers, een volwaardige meerkamp! Uiteindelijk kreeg Roselin het goud omgehangen en heeft daarmee ook plaatsing voor de meerkamp NK afgedwongen. En ook Eline mag naar het NK, want ze bezette een prachtige 6e plaats. Caitlin haalde een goede 8e plaats en is daarmee tweede reserve voor het NK.

De laatste wedstrijdronde mochten de senioren C hun oefeningen laten zien. Op het zenuwentoestel de evenwichtsbalk mochten Jolien Schulting en Welmoed Kramer starten. Er werd meteen goed en geconcentreerd ingeturnd en dit resulteerde in mooie oefeningen. Vooral Welmoed liet een prachtige stabiele balkoefening zien. Jolien liet een mooie vloeroefening zien waarbij ze de gevreesde streksalto met halve draai goed uitvoerde.
Bij het onderdeel sprong waren de geturnde oefeningen stabiel gesprongen en het laatste toestel, de brug met ongelijke leggers, verliep ook grotendeels naar wens. Ook deze twee senioren hebben vandaag een stabiele meerkamp gedraaid met voldoende mogelijkheden om uit te breiden. Welmoed is 7e geworden en daarmee eerste reserve voor het meerkamp NK en Jolien tekende een mooie 9e plaats op.

Roselin en Eline mogen zaterdag 26 mei afreizen naar Waalwijk om daar een gooi te doen naar de titel Nederlands kampioene meerkamp én zondag 27 mei mogen ze strijden op de toestelfinales balk en vloer.
Nynke, Caitlin en Welmoed mogen ook mee als reserve; mocht er toch nog iemand uitvallen dan mogen ze alsnog de wedstrijdvloer op het NK betreden.

De volgende turnwedstrijd staat alweer voor de deur: volgend weekend 21/22 april mogen de turnsters naar Nieuwehorne voor de tweede plaatsingswedstrijd FK.

Leek 14/04/18 halve finale turnen dames 2e divisie.

Op de avond van deze wedstrijddag mochten junioren Anna-Lynn Oostra , Elbrecht Scholten en Femke vliegendehond hun wedstrijd turnen. Ze begonnen op balk, wat altijd een spannend toestel is. Femke had een super oefening met anderhalve pirouette voor het eerst erin. Met deze oefening heeft Femke een plek in de balkfinale weten te bemachtigen. Anna-Lynn turnde ook strak en had een goede score. Elbrecht had een goede oefening maar moest helaas de balk 1 keer vroegtijdig verlaten. Wel turnde Elbrecht voor het eerst een nieuwe opsprong die op instagram voor heel veel likes heeft gezorgd. Door naar vloer, Femke had een super oefening geturnd met twist salto en verbeterde gymnastische elementen. Elbrecht turnde ook een nette oefening. Anna-Lynn turnde een super oefening maar viel helaas door een struikelpas in haar laatste serie achterover. Op sprong turnde Anna-Lynn een goed tsukahara gehurkt met een hele mooie score. Femke had een keurige half in heel uit. En als tweede sprong half in half uit. Elbrecht turnde een indrukwekkende sprong, Arabier flikflak met een halve draai na de afduw. Het laatste toestel was brug. Elbrecht heeft voor het eerst dit seizoen haar wipper door geturnd en een kip handstand gemaakt, heel goed! Anna-lynn had een hele strakke oefening met weinig aftrek. Als laatste kwam Femke ook haar oefening goed door, nog een stopje na de wipper maar keurig afgesloten. Voor Anna-Lynn was het genoeg voor een all round finale! In de andere baan turnde Adana Arojan voor een plekje in de finale bij de senioren. Ze mocht het spits afbijten op vloer. Een goeie oefeningen leverde haar ruim 12 punten op. Dat is een fijne start om een halve finale mee te beginnen. In verband met een blessuren heeft Adana niet kunnen springen, ze heeft haar tsukahara gehoekt tijdelijk moeten opgeven en turnde een keurige 1/2 in 1/2 uit. De zenuwen kwamen pas echt om de hoek bij brug. Dit is de afgelopen wedstrijden nog niet zonder foutjes verlopen, en dus was Adana er nu op gebrand om het goed te doen. Ondanks de stabiliteit in de trainingen was de wedstrijd oefening niet stabiel genoeg. Maar met 11 punten waren we tevreden en konden we naar het laatste toestel, de balk. Het toestel voor Adana om te laten zien hoe stabiel ze daarop kan turnen. Een goeie oefening met 1/1 schroef als nieuwe afsprong kon haar wedstrijd mooi afsluiten met een 5e plaats! Op naar de finale in Tilburg.

Evelijn van Zwieten door naar toestelfinale balk NK

8 April Nieuwegein:

April doet wat hij wil, en dat was ook wat er gebeurde vandaag op de wedstrijd van Evelijn van Zwieten gebeurde.

De start was op balk, een super oefening. Overtuigend turnde ze een salto voorover en achterover. Een mooie start! Door naar het favoriete toestel, vloer. Een prima oefening maar helaas een zeer matige score (9,3) wat een echte domper was. Vol goede moed gestart op sprong. Haar overslag salto was perfect waardoor ze een score van 13,00 haalde. Om zich te plaatsen voor de toestel finales was een 2e sprong nodig, tsuki hoek. Deze was helaas niet genoeg voor de sprong finale. Het laatste toestel heeft haar genekt. Op brug turnde ze haar Zolendraai handstand net niet over de legger en ook de afsprong lande niet goed genoeg waardoor het een val werd. Net 0,5 punten te kort voor een plaatsing voor de bondsfinale. Maar de balk finale is wel in the pocket!

1ste divisie turnster Mirjam Rijpma door naar halve finale NK

Mirjam Rijpma kon met vertrouwen haar 2e kwalificatie in gaan, in Waddinxveen. Tijdens de eerste plaatsing werd ze 7e waardoor ze zo goed als zeker was van plaatsing voor de 1/2 finale. Met een aantal nieuwe elementen heeft ze haar programma weer wat zwaarder gemaakt. Ze begon op balk, waar ze normaal gesproken heel stabiel turnt. Dit keer bracht een foutje in de pirouette haar van slag waardoor ze later met de losse radslag niet op de balk kon blijven staan. Op vloer sprong devoot het eerst een direct acro verbinding! De D-score viel hier wat tegen. Brug was echt even een domper, daar waar de felge verbinding van losomhandstand en Zolendraai handstand in de training vaak goed verloopt, kreeg ze de Zolendraai handstand tijdens het inturnen niet onder de knie. Op sprong is ook de moeilijkheid omhoog gegaan. Ze sprong dit keer en tsukahara gehoekt! Al met al een 18e plaats en door naar de 1/2 finale.

WIK-FTC turnsters plaatsen zich voor halve finale NK

10 Maart Roden: Bij de junioren mochten Anna lynn en Iris als eerste turnen. Beide begonnen met een goede oefening op brug. Daarna balk, iris had een oefening die netjes was maar helaas moest ze de balk 2 keer vroegtijdig verlaten wat haar veel punten heeft gekost. Anna lynn had wat meer moeite met de netheid op balk en moest er helaas ook 1 keer vroegtijdig vanaf. Door naar vloer waar beide dames in goede doen waren. Beide turnden met mooie uitstraling en een grote glimlach. Op het laatste toestel sprong had Iris een mooie overslag geturnd, helaas was dit niet genoeg om door te stromen naar de 1/2 finale. Voor Anna Lynn pakte het beter uit en sloot af met een goede tsukahara. Met een 13e plek is genoeg voor doorstroming.

De wedstrijd erna mochten Femke en Elbrecht hun 1/4 finale turnen. Ze mochten starten op balk waar ze allebei wat zenuwachtig voor waren. Femke liet een oefening zien die wat wiebelig was maar zonder grote fouten. Elbrecht moest de balk 1 keer vroegtijdig verlaten maar haar oefening was verder netjes. Beide gingen ze met een goed gevoel naar her volgende toestel. Vloer, Femke mocht hier beginnen en had een keurige oefening met een hoge Arabier twist erin. Elbrecht haar oefening was ook goed. Op naar sprong. Hier ging Elbrecht voor een originele sprong, namelijk Arabier flikflak met in de afduw een halve draai. Ondanks dat ze deze sprong nog niet zolang doet en ze hier nog haar weg in moet vinden. Voerde ze deze netjes uit. Femke had een goede half in heel uit. Op naar het laatste toestel brug. Hier vallen nog de meeste punten op te verdienen. Ondanks dat Femke en Elbrecht allebei nog een stop hadden na een wipper en de rest van de oefening goed doorturnden was het voor beide turnsters genoeg om door te stromen naar de 1/2 finale!

In wedstrijd 5 turnde Milou haar 1/4 finale. Ze turnde een ontspannen en leuke wedstrijd. Ze begon op vloer, wat een van haar sterkste onderdelen is. Een mooie oefening met een aantal aanpassingen door haar rug blessure. Een lekker begin voor deze wedstrijd. Ook sprong verliep goed. Hier turnde milou een tsukahara gehoekt. Op brug had milou een stop na haar wipper, dit kost helaas een halve punt. Maar de rest van de oefening was netjes. Dan het laatste toestel balk. Hier was ze een klein beetje zenuwachtig voor waardoor ze wat ingehouden maar wel netjes turnde. Maar een oefening zonder grote fouten. Helaas was dit voor milou nog niet goed genoeg voor doorstroming.

Adana Arojan mocht in de laatste wedstrijdronde het spits afbijten op brug. De zenuwen voor de felge verbinding waren flink aanwezig maar dit verliep heel goed. Evelijn van Zwieten moest na haar losom hard werken maar het liep goed af en zelfs de verbinding naar de hoge legger was erg hoog! Berber Hoekstra turnde een keurige oefening en begint al steeds meer handstanden te turnen. Balk was een hele opdracht, de jury was streng waardoor een aantal elementen niet geteld werden. Dat geeft ons weer motivatie om harder te werken aan de spagaten. Evelijn moest lang wachten voordat ze op vloer mocht beginnen, eerst was er een overleg tussen de jury leden en daarna haperde haar muziekje ook nog. Het lange wachten werd beloond met een hele mooie oefening. Adana had wat moeite binnen de lijnen te blijven wat haar een halve punt heeft gekost. Haar elementen gingen wel erg goed en dat werd goed beloond door de jury. Berber heeft door een blessure nog niet al haar elementen kunnen turnen, daarentegen is haar choreografie en uitstraling wel verbeterd. Met een prachtige oefening heeft ze hier heel wat punten weten binnen de halen. Sprong was de afsluiter, de half in half uit was voor Adana goed genoeg om als 6e te eindigen in de totaal lijst. Berber kon het helaas niet voor elkaar krijgen, ze heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 1/2 finale. Evelijn heeft met een hele hoge overslag salto een 4e plek gehaald en is net als Adana door naar de halve finale.

Succesvol turnweekend voor WIK-FTC in Dokkum

Dit weekend stonden de 1e plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen op het programma.
Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof.

Zaterdag mocht Nynke de Bruin (pupil 2 N3) de spits afbijten voor WIK-FTC. Ondanks lichte zenuwen wist ze mooie scores neer te zetten op vloer en brug. Ze bezette in het eindklassement de 5e plaats.

De volgende ronde mochten Eline Bos en Roselin de Vries (junior D) hun kunsten vertonen. Eline scoorde het hoogste cijfer op vloer en Roselin op brug, ondanks dat ze even moeite had haar losom handstand te bedwingen. Na vier toestellen mocht Roselin de gouden medaille in ontvangst nemen en Eline de zilveren. 🥇🥈

De laatste wedstrijdronde van de zaterdag verschenen Jolien Schulting en Welmoed Kramer (senior C) ten tonele. Beide dames draaiden een goede wedstrijd met hier en daar nog wat verbeterpuntjes. Jolien leverde de hoogste score op brug en balk en mocht uiteindelijk ook de 1e plaats bezetten. Welmoed sleepte maar liefst 3 tickets voor de toestelfinales binnen en mocht met deze wedstrijd de bronzen medaille komen ophalen. 🥇🥉

Op de zondag waren Marit Jorritsma en Isa Faber (pupil 1 N3) aan de beurt. In het begin waren er toch wat zenuwen, maar ze wisten daar prima mee om te gaan. Isa wist de hoogste score op te tekenen met haar rekoefening en besloot de wedstrijd met een 4e plaats all-round. Marit scoorde op alle toestellen zeer goed en pakte in het eindklassement met overmacht de gouden medaille. 🥇

Yasmine Boutizoi (jeugd F) en Joy Ranzijn (junior F) turnden vandaag hun eerste plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap. Yasmine moest al vroeg uit de veren want zij turnde in de eerste wedstrijd van de dag. Ze begon op het toestel sprong en liet hier twee hele mooie sprongen zien. Daarna naar brug, wat helaas niet helemaal verliep zoals gehoopt en twee vallen moest incasseren. Op balk heeft Yasmine een mooie oefening laten zien waarbij ze helaas één keer van de balk is afgevallen met radslag. Als afsluiter van de wedstrijd had Yasmine vloer, zij heeft zich heel goed herpakt en liet ze een prachtige (nieuwe) vloer oefening zien, die ze voor het eerst op een wedstrijd mocht laten zien. Yasmine behaalde een mooie 11e plaats bij deze wedstrijd.

Joy Ranzijn turnde een hele goede en stabiele wedstrijd. Joy begon op het toestel balk waarbij ze hele stabiele oefening liet zien. Amper wat op aan te merken. Op vloer mocht ook Joy voor het eerst haar nieuwe oefening laten zien op een wedstrijd. Ze stond te stralen op de vloer en genoot van de oefening die ze foutloos uit turnde. Sprong verliep zoals gepland, Joy maakte hier twee dezelfde sprongen die netjes werden uitgevoerd. Als laatste het toestel brug, hier turnde Joy een oefening zien waar hier en daar nog wat bijgespijkerd kan worden. Al met al hebben beide dames nog verbeter punten voor de volgende wedstrijd maar ook hele goede dingen laten zien.

In april mogen de turnsters aantreden voor hun 2e plaatsingswedstrijd en dan zal duidelijk worden welke dames zich voor de Friese Kampioenschappen hebben geplaatst.

7e plaats voor Mirjam Rijpma tijdens kwalificatiewedstrijd 1e divisie

Hoofdorp – We zitten tevreden in de auto naar huis want Mirjam Rijpma heeft een hele stabiele wedstrijd gedraaid. De start was op brug, met een prima oefening en verbeterde technieken. Balk is voor Mirjam het toestel waar ze kan scoren, en dat bleek! Met een 11,20 heeft ze daarmee een 3e plek bemachtigd. Zo stabiel als de balk ging, zo stond ze ook op vloer en sprong. Al met al genoeg voor een 7e plaats! Het doel is nu uitbreiden van de D-score voor de 2e plaatsing wedstrijd op 3 Maart.