1x goud , 2x zilver en 1x brons in Assen voor turnsters WIK-FTC

Assen – Een prachtige medailleoogst vandaag in Assen voor de turnsters van WIK-FTC! Deze plaatsingswedstrijd bepaalde ook welke 3e divisionisten mogen doorstromen naar de landelijke halve finale.

In wedstrijd 1 was het de beurt aan de senioren Welmoed en Jolien. In deze categorie is de concurrentie hevig en kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Welmoed en Jolien hebben stabiele oefeningen laten zien, met zo nu een dan helaas toch zo’n kostbaar foutje. Jolien scoorde het hoogste cijfer op vloer en werd uiteindelijk zeer verdienstelijk 4e in de rangschikking. Ze heeft hiermee zich geplaatst voor de halve finale! Welmoed kwam net een paar tienden te kort voor plaatsing. Ze tekende een 9e plaats op.

In wedstrijd 2 werd er geturnd door de pupillen 1 en de junioren.
De pupillen 1 N3 Nouk en Nynke gingen vol vertrouwen van start op vloer en wisten dit tot het laatste toestel balk vast te houden.
Met mooie toestelscores en een meerkampscore van boven de 50 punten, mochten deze dames plaats nemen op het podium.
Nynke kreeg het brons omgehangen en Nouk het zilver!

De junioren in deze wedstrijd maakten er een spannende strijd van. Elin, Eline en Caitlin lieten om en om mooie oefeningen zien. Soms speelden de zenuwen even op én werden ze soms ook nog afgeleid door een rondvliegend vogeltje in de zaal, die per ongeluk in de zaal was gevlogen. Ze hebben zich hierdoor niet uit het veld laten slaan en bleven goed geconcentreerd.
Dit resulteerde in prachtige zilveren plak voor Caitlin! Eline wist zich ook te plaatsen voor de halve finale met een mooie 6e plek. Elin wist de 12e plek te bemachtigen.

In wedstrijd 3 mocht Roselin aantreden in de jeugd 2 categorie. Ze ging voortvarend van start op brug, één van haar favoriete toestellen. Ook op balk en vloer liet ze fantastische oefeningen zien; op al deze toestellen scoorde ze ruim in de 11 punten. Op het laatste toestel, sprong, eiste ze definitief de gouden medaille op. Ze haalde op dit toestel maar liefst een 12.575!
De 1e plek voor Roselin en natuurlijk is ze geplaatst voor de landelijke halve finale.

Jolien, Nouk, Nynke, Caitlin, Eline en Roselin zullen we terug zien op hun halve finale welke plaats zal vinden in april of mei.