Zes trampolinespringers WIK-FTC plaatsen zich voor NK

Zaterdag 8 april jl. werd de derde en daarmee ook laatste plaatsingswedstrijd individueel en synchroon trampoline springen gehouden in Hoogezand. Eerder waren er op 25 maart en 1 april al wedstrijden in Heerenveen en Assen.In totaal hebben er 10 springers van WIK-FTC deelgenomen aan de individuele wedstrijden.
In de categorie C jeugd meisjes deden 4 springsters van WIK mee.
Fleur Nieuwland werd na drie plaatsingswedstrijden 12e in het eindklassement, Lyke Hobo pakte net een plaatsje daarboven, zij werd 11e. Op de 7e plaats eindigde Jasmijn de Boer na drie constante wedstrijden. Fenna Prak eindigde op de 5e plaats in het klassement en hierbij heeft zij zich geplaatst voor het NK.
In de categorie C senior dames sprongen 2 springsters van WIK mee.
Eline van Zanten wist zich als 2e te plaatsen en Jacqueline Klaver pakte de 1e plaats en zij mogen beide naar het NK.
De volgende categorie waar één springer van WIK mee deed is D pupil jongens.
De enige jongen die mee deed was Herre Brijder, hij eindigde als 4e. Super stoer natuurlijk!
D Jeugd meisjes was een hele grote groep, hierin deed één springster mee.
Marrit ter Schuur eindigde na drie plaatsingswedstrijden op een keurige 16e plaats.
Voor onze volgende springster was het de eerste keer dat ze aan de wedstrijden mee deed. Carlijn Pilkes eindigde zelfs twee keer op het podium! In het eind klassement werd zij 4e, dit was helaas niet genoeg voor een NK plaats maar alsnog top gedaan voor de eerste keer.
Onze laatste springster sprong mee in de categorie E jeugd gemengd. Ook Keren Bar deed dit seizoen voor het eerste mee aan de wedstrijden, hier werd zij uiteindelijk netjes 10e.

Ook was WIK-FTC van de partij bij de synchroon wedstrijden met 4 synchroon paren.Elea de Gans en Lisanne Piek springen 1 uur in de week bij het “ouderen” uurtje. Zij hebben mee gedaan aan de synchroon wedstrijden en eindigde na drie wedstrijden op de 7e plaats.
Marrit ter Schuur en Carlijn Pilkes sprongen drie goede wedstrijden en werden uiteindelijk 2e. Fenna Prak en Lyke Hobo werden in hun categorie 3e . En Jacqueline Klaver en Eline van Zanten eindigden in een andere categorie als 1e. Zij hebben zich allemaal weten te plaatsen voor het NK.

Ook degenen die zich net niet geplaatst hebben, iedereen heeft een fantastische prestatie geleverd tijdens de plaatsingswedstrijden. Allemaal veel succes op het Nederlands kampioenschap op 18 en 19 juni in Rotterdam!