Roselin de Vries plaatst zich voor het NK turnen 3e divisie

Winterswijk – de halve finale voor de tweede en derde divisie turnsters stond dit weekend op het programma.
Met deze wedstrijd konden tickets voor het NK worden verdiend, zowel in de meerkamp als op de toestellen.

Anna-Lynn Oostra, jeugd 2e divisie, mocht afgelopen zaterdag turnen.
Na een lange trip van 2 uur mocht ze proberen een plekje te bemachtigen bij de beste 18 om op het NK te mogen turnen.
Ze startte op brug waar ze een goede oefening neer zette. Helaas werd die niet helemaal naar verwachting beloond.
De balk moest ze een keer te vroeg verlaten, plus daarbij een flinke wiebel wat haar in het klassement naar beneden haalde.
Vloer en sprong turnde ze beide nog keurig. Maar helaas was een 21e plaats toch te weinig om te kunnen plaatsen voor het NK.

De zondag was gereserveerd voor de turnsters uit de derde divisie.

Nouk Paulides en Nynke de Bruin, pupil 1 N3, mochten in de eerste ronde hun beste beentje voor gaan zetten.
Nouk had helaas een week daarvoor haar knie overstrekt en het was nog even afwachten of ze überhaupt wel zou kunnen turnen, gezien ze maandag nog op krukken liep.
Gelukkig kon ze de laatste training alles weer veilig turnen en werd er gekozen om er wel voor te gaan.
Nynke debuteerde voor het eerst in dit niveau gezien ze vorig jaar nog in D1 niveau turnde.
Beide dames waren nogal onder de indruk van de entourage en kwamen pas een beetje op gang na het 2e toestel.
Met hier en daar toch wat teveel fouten eindigde Nynke uiteindelijk als 18e en Nouk als 23e.

Roselin de Vries presenteerde zichzelf in de tweede ronde bij de jeugdturnsters en mocht starten op één van haar favoriete toestellen: de brug met ongelijke leggers. Ze startte fantastisch op dit onderdeel maar moest helaas toch een val incasseren tijdens haar oefening. Roselin wist daarna de teleurstelling snel van zich af te schudden en revancheerde zich met een prachtige balkoefening en plaatste zich prompt hiermee voor een toestelfinale!
Ook op het toestel sprong lukte haar dit kunstje weer en mag ze dus ook de toestelfinale turnen.
In het algemene klassement tekende Roselin een 4e plaats op en daarmee heeft ze zich ook gekwalificeerd voor de meerkampfinale! Gefeliciteerd Roselin!

Caitlin de Jong en Eline Bos hadden zich bij de junioren geplaatst voor deze halve finale. Enige zenuwen waren in het begin wel te zien, maar daar wisten beide dames snel goed mee om te gaan. Caitlin haar wedstrijd kenmerkte zich vandaag door goed turnen af te wisselen met foutjes. Hierdoor schommelden de resultaten teveel en dit resulteerde in een 17e plaats.
Eline turnde de sterren van de hemel, ze had de smaak goed te pakken. Ze heeft geen enkele grote fout gemaakt en turnde met overtuiging. Haar vloeroefening kwam deze keer ook prachtig uit de verf, dat geeft weer vertrouwen voor de volgende wedstrijden! Ze tekende uiteindelijk een mooie 11e plaats op.

Jolien Schulting mocht als laatste aantreden vandaag in de senioren categorie. Vooral deze categorie kenmerkt zich door het hoge niveau dat door turnsters van alle leeftijden (én ervaring) wordt geturnd.
Jolien mocht starten op het toestel wat ze het liefste laat zien: de vloer. Ze liet werkelijk een fenomenale choreografie zien. Ook op sprong ging het goed. Op brug en balk heeft ze enige foutjes moeten incasseren en hierdoor werd Jolien uiteindelijk 20e.

We hebben al met al weer een leuke en leerzame dag gehad! We gaan dan ook met vertrouwen op naar de volgende wedstrijd.