Podiumplaatsen voor turnsters WIK-FTC in Nieuwehorne.

Dit weekend stonden de 2e plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen op het programma.
Ook waren er tickets voor de Friese toestelfinales te halen voor de turnsters in de keuze-oefenstof.

Nynke de Bruin (pupil 2 N3) mocht zaterdag 21 april turnen in de tweede wedstrijdronde.
Ze moest starten op balk en hield de zenuwen goed onder controle. Op vloer en sprong turnde ze ook stabiel en zette prima scores neer. Brug ging wat minder en dat was ook te zien aan de lage D-score. Nynke kreeg uiteindelijk de bronzen medaille om gehangen en kan zich nu gaan voorbereiden op de Friese Kampioenschappen.

De volgende ronde mochten Eline Bos, Caitlin de Jong en Roselin de Vries (junior D) hun kunsten vertonen. Eline scoorde het hoogste cijfer op vloer en Roselin op brug en sprong. Caitlin liet mooie oefeningen zien, nadat ze de eerste plaatsingswedstrijd moest missen. Na vier toestellen mocht Eline de gouden medaille in ontvangst nemen en Roselin kreeg brons. Caitlin bezette de 4e plaats.

De laatste wedstrijdronde van de zaterdag verschenen Jolien Schulting en Welmoed Kramer (senior C) ten tonele. Beide dames konden vandaag hun draai niet vinden in wedstrijd en dit resulteerde in minder stabiele oefeningen. Jolien mocht uiteindelijk toch de 1e plaats bezetten en Welmoed werd uiteindelijk 4e.

Marit Jorritsma en Isa Faber mochten de volgende dag in Nieuwehorne laten zien wat ze in huis hebben.
Beide dames turnen in de categorie pupillen 1 N3 en mochten daarin starten op balk. Ze hadden allebei niet helemaal de zenuwen in bedwang en moesten de balk vroegtijdig verlaten. Op vloer lieten ze prima oefeningen zien met een mooie uitstraling. Sprong en brug sloten ze ook goed en stabiel af. Isa werd uiteindelijk net 4e en plaatst zich daarmee voor de FK.
Marit behaalde een mooie 1e plek en ook zij kan zich nu voor gaan bereiden op de FK.

Op 30 juni mogen de turnsters zich presenteren op de Friese Kampioenschappen in Joure.