3e divisie WIK-FTC-turnsters halen veel medailles op uit Leeuwarden

In Leeuwarden werd dit weekend de 1e plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen gehouden. Hiermee hebben de turnsters een goede basis gelegd voor definitieve FK-plaatsing.

Op zaterdag mochten de pupillen Nynke de Bruin en Nouk Paulides de spits afbijten. Ze turnden beide keurige oefeningen met hier en daar wat onzekerheden. Nynke kreeg een teleurstelling te verwerken doordat ze van de balk viel, maar ze wist zich te revancheren met een prachtige vloeroefening. Nouk was soms een beetje zenuwachtig, maar ze turnde toch een mooie en stabiele wedstrijd. Nouk werd 3e en Nynke 2e.

Roselin de Vries was daarna aan de beurt. Ondanks een goede voorbereiding, lukte het haar niet om deze wedstrijd scherp te beginnen. Gedurende de wedstrijd had ze een aantal foutjes. Ze vocht zich echter knap weer terug en wist uiteindelijk toch de 2e plaats te bemachtigen.

De junioren Caitlin de Jong,Elin van Nieuwenhuijze en Eline Bos hebben er een leuke wedstrijd van gemaakt. Caitlin was hier en daar wat onzeker, maar wist toch mooie oefeningen neer te zetten. Elin en Eline hebben beide een zeer stabiele wedstrijd geturnd met mooie elementen. Caitlin wist de gouden medaille te pakken. Eline en Elin werden resp. 5e en 6e.

De senioren mochten aantreden op de zondag waarbij Antsje Draijer als eerste aan de beurt was. Antsje turnde een keurige wedstrijd met stabiele oefeningen. Ze had er dan ook hard voor gewerkt en dit werd uiteindelijk beloond met een mooie 2e plaats.

De laatste wedstrijd van dit weekend was voor Jolien Schulting en Welmoed Kramer. Welmoed startte de wedstrijd weergaloos met een fantastische balk- en vloeroefening. Echter op sprong werd haar tsukahara niet geteld door de jury waardoor ze een 14e plaats in het eindklassement optekende.
Jolien had juist wat opstartproblemen op de balk, maar ze wist zich knap terug te vechten met mooie oefeningen op vloer en sprong. Jolien werd uiteindelijk 5e.

Al met al een mooi en enerverend weekend, we gaan ons nu voorbereiden op de 2e plaatsingswedstrijd in Nieuwehorne.

Sommige turnsters hebben tijdens deze wedstrijd ook al een aantal toestelplaatsen veilig weten te stellen voor de toestelkampioenschappen, gefeliciteerd! Ook hiervoor krijgen de turnsters nieuwe kansen met de 2e plaatsingswedstrijd.