40 peuters en kleuters hebben Beweegdiploma gehaald

Zaterdag 24 juni was het feest voor de peuters en kleuters van Sportvereniging WIK-FTC. In de gymzaal van De Spil werd de Gymmiddag gehouden waar 40 kinderen onder het toeziend oog van hun ouders, broertjes en zusjes, pakes en beppes hun nijntje Beweegdiploma hebben gehaald.

De hele zaal stond vol met allerlei toestellen en attributen waar ze in groepjes langs gingen. Ze konden rollen, springen, duikelen, glijden, schommelen, klauteren, gooien en vangen naar hartelust en zo laten zien wat ze het afgelopen seizoen allemaal hebben geleerd. En aan het einde van de middag kreeg iedere deelnemer uit handen van WIK-FTC voorzitter Werner Bosman het nijntje Beweegdiploma 1 of 2 van de KNGU, met een badge en een nijntje beweegboek. Niet alleen de kinderen, ook het publiek heeft genoten. Het had nog wel langer mogen duren, volgens een van de moeders.
Nu het Beweegdiploma sinds een aantal jaren wordt aangeboden, gaan steeds meer kinderen na het behalen van diploma 1 bij de peutergym, door voor diploma 2 bij de kleutergym. Ook als ze wat later in andere sporten verder gaan, hebben ze met het Beweegdiploma een prima ontwikkeling van de motorische en sociale basisvaardigheden op zak. Juist in de leeftijdsfase van 2 tot 6 jaar vindt de grootste motorische ontwikkeling plaats.
Ook interesse in het nijntje Beweegdiploma? Neem contact op met peutergymheerenveen@yahoo.nl voor meer informatie. In september starten de nieuwe lessen weer.