40 peuters en kleuters met Beweegdiploma

Op zaterdag 21 april was de jaarlijkse gymmiddag met aan het einde de uitreiking van de nijntje Beweegdiploma’s voor peuters en kleuters van Sportvereniging WIK-FTC.
In de vrolijk versierde sportzaal van De Spil was het weer een geweldig feest voor de deelnemers en hun supporters langs de kant.
Naar deze middag hadden de peuters van 3 jaar en ouder en de kinderen van de kleutergym al een paar weken uitgekeken. Ze mochten nu aan hun ouders en pakes en beppes laten zien wat ze allemaal geleerd hebben bij de gymlessen. Na de warming-up onder leiding van gymjuf Stefanie ging elk groepje met een begeleider het uitgezette circuit langs, waarbij ze moesten rollen, springen, touwzwaaien, schommelen, gooien, vangen, klimmen, kruipen, glijden, mikken en nog veel meer. Al met al een uurtje flink bezig zijn maakt dorstig, daarom was er aan het einde van het parcours voor alle kinderen limonade en een beker druifjes.
De uitreiking van de Beweegdiploma’s 1 lag in handen van peuterjuf Maria van der Hoek, die na 12 jaar peutergymlessen in maart met een andere baan is begonnen. Haar opvolgster Hielkje Meijer was ook present bij deze diploma-middag en genoot zienderogen. De kleuters kregen hun Beweegdiploma 2 van gymjuf Stefanie. Hiermee kunnen de kinderen laten zien dat ze de basisvormen van bewegen beheersen, net zoals een zwemdiploma laat zien dat een kind zich kan redden in het water.
Na de meivakantie begint op 15 mei het laatste blok van dit seizoen en in september gaat een nieuwe cyclus van 5 blokken van start. Ook geïnteresseerd in het nijntje Beweegdiploma voor uw kind? Bij WIK-FTC kun je dat halen. Meer info is te vinden op www.wik-ftc.nl/disciplines/peutergym.