Goede resultaten voor WIK-FTC tijdens Bondskampioenschap in Amsterdam

Zaterdag 20 mei vertrok Josee Kramer naar Amsterdam voor het bondskampioenschap met Stefan van der Meulen (benjamin 10 talentdivisie) en Thijs Otten (pupil 10 4e divisie).Beide jongens mochten deelnemen aan de finale wat voor Stefan bijzonder en indrukwekkend was voor zijn eerste wedstrijdjaar.

Stefan had twee goede regionale wedstrijden achter de rug maar kon zaterdag op landelijk niveau helaas niet hoog eindigen.
Thijs heeft een hele mooie prestatie neergezet op ringen en rek en eindigde als tiende.
Borg Kuindersma (pupil 8 2e divisie) die twee matige kwalificatiewedstrijden had geturnd, verraste in zijn 1/2 finale door net niet door te gaan naar de meerkampfinale.
Wel was hij goed genoeg voor twee tickets naar de NK toestelfinales waar hij 11 juni op vloer en ringen in Waalwijk voor het eremetaal mag strijden.

In de derde wedstrijd mochten Kai Kroeger en Hendrik Wiedijk (jeugd 9 3e divisie) onder leiding van Angela Doornwaard, laten zien wat ze konden.
In de afgelopen maanden hadden de jongens zich via drie wedstrijden geplaatst voor dit bondskampioenschap.
Dit is al een prestatie op zich, aangezien beide voor het eerste jaar keuze oefenstof turnden. Kai heeft een stabiele en nette wedstrijd laten zien met een paar kleine foutjes op voltige. Hij had echter de hoogste score op rekstok! Kai eindigde op een hele nette zevende plaats.
Hendrik begon zijn wedstrijd wat slordig op het eerste toestel maar herpakte zich en heeft de wedstrijd goed uit geturnd. Hendrik eindigde net buiten de top 10, op een elfde plaats.

Een bijzondere dag voor alle jongens die van een lang wedstrijdseizoen mochten genieten!