Dames WIK-FTC turnen kwalificatie wedstrijd NK teams

Alkmaar was zondag 4 november het podium voor de allereerste wedstrijd van het seizoen voor de WIK-FTC turnsters. Er werd afgetrapt met een teamwedstrijd en hiermee kon plaatsing voor het NK teamwedstrijd gerealiseerd worden.
Met een teamwedstrijd vormen de turnsters een team van 3 tot 5 leden, waarbij er per toestel maximaal 3 turnsters worden ingezet. De dames met de beste 2 scores, worden meegenomen in het klassement. Het komt aan op samenwerking, tactisch bepalen welke turnster op welk toestel ingezet wordt en uiteraard veel plezier.

‘s Ochtends vroeg mocht het eerste team in de C-categorie aantreden. Nog maar net uitgeslapen, stonden Anna-Lynn, Eline, Roselin en Alissa klaar voor hun wedstrijd. Op sommige toestellen werden keurige oefeningen geturnd en op andere moesten ze een aantal fouten incasseren. De eerste wedstrijd van het seizoen is ook altijd lastig om op te starten. In het eindklassement mocht dit C-team een 17e plaats noteren.
Graag willen we Alissa bedanken voor haar deelname als onze gast-turnster. Ze vulde het team zeer positief aan!

De tweede ronde was gereserveerd voor 2 teams van WIK-FTC. Op baan 1 verscheen het team in de B-categorie ten tonele en op de andere baan meldde zich het tweede C-team. Het team wat uitkwam in supplement B bestond uit Milou, Symone, Marle en Evelijn. De turnsters hadden duidelijke doelen gemaakt waarvan 1 duidelijk zichtbaar was. De uitstraling op vloer was zichtbaar beter dan vorig seizoen. Met een paar kleine foutjes die zo vroeg in het seizoen nog niet zo erg zijn, hebben ze het keurig gedaan.
Het tweede C-team bestond uit Welmoed, Femke, Elbrecht en Femke. Ook dit team wist een zeer nette wedstrijd neer te zetten. Op balk lieten de turnsters een aantal steekjes vallen, maar op de andere toestellen werd er naar tevredenheid geturnd. Dit C-team tekende de 22e plaats op van de 29 teams in totaal.

In de laatste wedstrijd van deze dag turnden Ayla, Mirjam en Lieke in het supplement A. Met een zeer stabiele start op balk, vloer en sprong stonden ze er erg goed voor. Helaas was brug nog niet stabiel genoeg en hebben ze daar hun goeie positie moeten inleveren. Met persoonlijke hoogtepunten hebben de turnsters deze mooie dag afgesloten op een 9e plek.