Dames WIK-FTC turnen kwart finale in Harlingen

In de tweede wedstrijdronde van de kwartfinale stonden jeugd 1-turnsters Nynke de Bruin en Tessa Regensburg klaar voor hun wedstrijd op N3-niveau. Ze vonden het zelf spannend omdat ze nu tegen meer turnsters moesten dan ze gewend zijn.
De beide dames begonnen met een aantal keurige sprongen over de pegases en daarna volgden zeer nette oefeningen aan de bruglegger. Een goede eerste helft van de wedstrijd. Op de balk lieten zowel Nynke als Tessa helaas een puntje liggen vanwege een val, gelukkig wisten ze snel hun concentratie weer op te pakken. De vloeroefening verliep voor Tessa heel goed en Nynke had wat moeite met de overslag salto. In het eindklassement is Tessa 13e geworden en Nynke 18e. Beide turnsters zullen zich tijdens de trainingen nu gaan richten op het uitbreiden van hun oefeningen.

In de derde ronde van deze Harlingse zondagwedstrijd mochten de junioren in het supplement C hun oefeningen laten zien. Voor WIK-FTC zijn dat Anna-Lynn Oostra, Elbrecht Scholten, Roselin de Vries en Femke Vliegendehond.
Op de vloer begonnen ze meteen scherp met nette oefeningen. De jury op dit toestel was behoorlijk streng (doch rechtvaardig) en beoordeelde de oefeningen niet helemaal zoals we gewend zijn. Dat betekent dus dat we er tijdens de training weer goed op moeten trainen. Elbrecht sprong tijdens de vloeroefening hoger dan met het inturnen, ze schrok er zelf ook wat van.
Sprong verliep zeer naar wens voor alle meiden en op de brug kon Roselin gelukkig haar zenuwen loslaten en dit resulteerde meteen in een prachtige brugoefening! Ook de andere drie turnsters werden beloond met keurige cijfers op dit toestel.
Tot slot de balk waarop het evenwicht zo goed mogelijk bewaard dient te worden. Dat dit niet altijd makkelijk is, vernamen de vier WIK-FTC junioren ook: helaas waren er een aantal balansverstoringen te zien in de verder keurige balkoefeningen. Femke heeft weer een mooie stap gemaakt in het overwinnen van haar angst om achterover te gaan op de 10-centimeter brede balk, heel knap. Anna-Lynn moest vandaag met een geblesseerde vinger haar oefeningen laten zien, wat uiteraard nog een extra moeilijkheidsfactor was.

Uiteindelijk is Femke 9e geworden, Anna-Lynn 13e, Roselin 15e en Elbrecht 18e. Femke, Anna-Lynn en Roselin hebben zich hiermee geplaatst voor de halve finale.
In de sluitende wedstrijd van de dag stonden Evelijn en Marle klaar om hun wedstrijd te turnen. Starten op vloer is altijd wel erg fijn! En dat was te merken, met tevreden gezichten sloten beide turnsters hun oefening af! Door naar sprong, met een hoge tsukahara van Evelijn kon ze een 12,4 behalen. Ook Marle sprong een prachtige overslag met 1/1 draai maar ging tijdens de landing helaas door haar enkel. Op brug turnde de meiden een nette oefening. En de afsluiter was op balk. Voor Marle was het een wisselend resultaat, ze heeft voor het eerst haar gymnastische en haar acrobatische verbinding kunnen doorturnen maar viel er ook 2x vanaf. Voor Marle is er helaas geen vervolg, Evelijn heeft zich geplaatst voor de 1/2 finale.