Keep Fit

Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Uw spieren en gewrichten blijven soepel en uw botten langer sterk. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan sportieve activiteiten bij WIK-FTC mee te doen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen.

Recreatief

Er worden geen topprestaties van u verwacht. Bij WIK-FTC is het lesaanbod voor volwassenen vooral gericht op de recreatieve kant van de sport. Elke les start met het opwarmen van de spieren door rekoefeningen. Daarna komen in verschillende bewegingsvormen alle spieren aan de beurt: buikspieren, beenspieren, armen, rug. Zelfs hersengymnastiek maakt deel uit van de gymles. Regelmatig wordt gezamenlijk een spel gedaan en dan kunnen we wel eens fanatiek zijn. Aan het einde van de les wordt afgebouwd met rustgevende oefeningen. Maar het gaat vooral ook om de sociale contacten elke week.

Samen

Het voordeel van bewegingsactiviteiten in verenigingsverband is dat u altijd samen met anderen bezig bent. Met een vriendin of buurvrouw waarmee u de eerste keer bent gekomen, maar ook met anderen die in de toekomst mogelijk goede vrienden of kennissen kunnen worden. Naast de bewegingsactiviteiten worden ook andere activiteiten georganiseerd, zoals fietstochten, deelname aan wandeltochten, buitenactiviteiten, etentjes en kerstkoffie.

Diverse mogelijkheden

Voor volwassenen kent WIK-FTC verschillende bewegingsvormen. Wie graag met turntoestellen bezig is, kan terecht bij de recreatiegroep senioren van turnen dames. De gymnastiekgroepen voor volwassenen doen vooral aan grondgymnastiek op muziek en balspellen. In het Lesrooster kunt u de tijd en plaats vinden waar de lessen worden gehouden en wie de leiding heeft van de groep.
Als uw nieuwsgierigheid gewekt is, kunt u altijd 2 proeflessen meedoen om te ervaren hoe het gaat. Aan u de keuze!

Deze website is gemaakt door ENVIS © Copyright 2022 - WIK-FTC.
Deze website is gemaakt door ENVIS.