Turnen dames

Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden. Die souplesse en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van WIK-FTC.

foto: Hanjo Houbein

Sprong

Iedereen heeft op gymnastiek of op straat wel eens over een bok gesprongen. Maar op de gymnastiekclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over een groot paard en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Een sprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden over het paard. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen!

Brug ongelijk

Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af. Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen. Beheersen van je beenspieren leer je tegelijkertijd, want het is de bedoeling dat die mooi gestrekt meezwaaien.

foto: Jan de Koning

Evenwichtsbalk

Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk.
Veel oefenen zorgt dat je de juiste lichaamsspanning krijgt om op de 10 cm brede evenwichtsbalk bijvoorbeeld een handstand te maken.

Vloeroefening

Bij de vloeroefening werk je op een mat van 12 bij 12 meter. De muziek is erg belangrijk en die is één geheel met je oefening. Je bouwt een vloeroefening op naar eigen kunnen, precies zoals die bij jou past. Je beweegt afwisselend snel en langzaam, springt hoog en ver, maakt salto’s. Wervelende acrobatische oefeningen wissel je af met dansachtige gymnastiek. Al doende merk je wat je eigen specialiteit is.

foto: Jan de Koning

Deze website is gemaakt door ENVIS © Copyright 2023 - WIK-FTC.
Deze website is gemaakt door ENVIS.