Eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen te Hoogezand

Eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen

 

Afgelopen zaterdag 2 April was de eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen voor de categorieën C, D & E in Hoogezand. De volgende 2 plaatsingswedstrijden zijn op 23 april in Assen en 21 mei weer in Hoogezand. Afhankelijk van de plaatsingen zal daarna nog het NK op 25 en 26 juni in Ahoy, Rotterdam plaatsvinden.

 

Bij de wedstrijd afgelopen zaterdag zijn er maar liefst 3 podiumplekken gehaald, 2 bij de individuele wedstrijd en 1 bij het synchroonspringen.

De wedstrijddag begon met de individuele wedstrijd. Bij de D jeugd 2 meisjes deden Lyke Hobo en Marrit ter Schuur mee, zij behaalden respectievelijk een 7e en 9e plaats. Marrit deed voor het eerst mee aan een wedstrijd en voor de eerste keer heeft ze het heel netjes gedaan!

Bij de E pupil 2 gemengd deed Herre Brijder voor de eerste keer mee, hij behaalde een nette 8e plaats! Niet verkeerd tussen al die meiden!

Bij de C jeugd meisjes deden Jasmijn de Boer, Fleur Nieuwland en Fenna Prak mee, zij behaalden in een erg sterk deelnemers veld een 10e, 11e en 12e plek.

Vervolgens ging het verder met blok 2, in dit blok deden in de C senior Dames en C junior meisjes Jacqueline Klaver en Eline van Zanten mee. Eline viel helaas net buiten het podium met een 4e plaats. Jacqueline wist een hele nette 1e plaats te behalen, top!

Daarna verder met blok 3. In blok 3 deden 2 springers mee van WIK; bij de E pupil 3 gemengd deed Collin Schouwink mee, en bij de D pupil jongens deed Raymond Bandell mee. Voor beide jongens was dit ook de eerste wedstrijd, Collin wist een 7e plaats te behalen tussen alle meiden en Raymond zelfs een eerste plek!

 

`smiddags was het tijd voor de synchroon wedstrijden. Hier deden 5 koppels mee. In blok 1 was het de beurt aan Fleur Nieuwland en Jasmijn de Boer, zij behaalden een 5e plaats. Tevens deed er een gecombineerd koppel mee, Fenna Prak van WIK en Jessica Bogaards van Omnigym. Zij belandden samen op de 6e plaats. Ook de 2 jongste mannen deden mee bij het synchroonspringen, Herre Brijder en Collin Schouwink, zij gingen de eerste 2 keer om de beurt de mist in maar de laatste keer dat ze de oefening sprongen ging het helemaal goed en mochten ze een groot applaus van de hele tribune in ontvangst nemen. Ze behaalden daarmee de 12e plaats.

In blok 2 deden Jacqueline Klaver en Eline van Zanten mee in de Senioren categorie. Na 3 nette oefeningen wisten zij de eerste plaats te behalen. Tot slot was het nog de beurt aan Lyke Hobo en Marrit ter Schuur. Ook zij sprongen 3 hele nette oefeningen maar tegenstanders ook, daardoor belandden zij uiteindelijk op een 5e plaats.

 

Al met al zijn er nette oefeningen laten zien maar is er zeker ook ruimte voor verbetering. Zeker qua netheid, en daar gaat hard aan gewerkt worden de komen tijd.

Natuurlijk zijn we trots op alle springers! En we zijn weer erg blij met de vrijwilligers die gejureerd hebben!

 

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren!