Evelijn van Zwieten pakt goud op TSR toernooi

Op zaterdag 25 en zondag 26 deden vele turnsters van WIK-FTC mee aan het TSR toernooi in Helendoorn.
Zaterdagochtend in wedstrijd 2 had Marit bij de pupillen 1 N3 haar debuut.
Vorig jaar turnde ze nog bij een andere club in de D1 en sinds afgelopen zomer is ze bij ons gestart om in de N3 uit te komen. Een enorme stap, en ze moet ook nog veel leren in de basis, maar ze heeft al enorm veel progressie gemaakt!
Marit begon op vloer en liet daar dan ook zien hoe hard ze gewerkt heeft de afgelopen tijd. Met een 12.700 zette ze namelijk de 2e score neer. Een super start!
Ook sprong verliep soepel en daarmee had ze alweer heel wat vertrouwen opgebouwd.
Brug is nog een struikelblok voor Marit. Daar heeft ze vanaf 0 weer moeten starten, maar ze is goed op weg.
De balk moest ze helaas 2 keer voortijdig verlaten, maar ze voerde het wel netjes uit.
Al met al mag ze tevreden zijn over haar eerste wedstrijd in de N3 en weet ze waar ze aan moet gaan werken.

Op zondag mocht Lauren Wouda in wedstrijd 1, bij de instap N2, aan de bak op de vroege morgen.
Ze startte haar wedstrijd op sprong, wat nog niet altijd helemaal soepel verloopt. Zo ook nu met in turnen ging het niet elke keer helemaal lekker. Maar met de wedstrijd wist ze wat extra power te geven en ze liet ze 2 prachtige sprongen zien, goed voor de 2e score!
Ook op brug liet ze een prachtige oefeningen zien, waarbij de kip weer goed lukte. Ook hier weer een 2e score voor haar.
Bij balk wist ze de concentratie niet helemaal goed vast te houden, en had ze behoorlijk last van wat zijwind, waardoor ze ook 1 keer voortijdig de balk moest verlaten. Daarentegen wist ze wel andere doelen te behalen!
Ook op vloer verliep het niet helemaal soepeltjes, maar toch wist ze de oefening keurig uit te turnen.
In januari is er weer een plaatsingswedstrijd waarvoor we nu weer mooie doelen hebben om aan te werken.

Nynke de Bruin ging haar beste beentje proberen voort te zetten bij de pupillen 2 N3.
Ze startte op sprong en liet hier 2 keurige sprongen zien. Een fijne start van de wedstrijd.
Op brug gaat de kip nog niet helemaal stabiel, daarom werd er gekozen voor een zwaai ¾ reus.
Verder een keurige oefening met voor het eerste een streksalto als afsprong!
Op balk turnde ze keurig en moest ze alleen bij boogje een val incasseren. maar alsnog de 3e score voor haar op dit toestel!
Ze sloot op vloer haar wedstrijd af met een prachtige oefening. Helaas vergat ze uit te strekken en koste haar dit een half punt. Best zuur want daarmee was ze als 3e geëindigd. Maar nu sloot ze af met een keurige 4e plaats waar ze enorm tevreden over mag zijn!

Vandaag in de allerlaatste wedstrijd van het TSR, de senioren van WIK-FTC! Mirjam Rijpma turnt voor het eerst met de senioren mee in de 1e divisie. Ze turnde vandaag op brug en balk. Mooie stabiele oefeningen, en met een 11,9 op balk mag je trots zijn!

Op de andere baan turnde de 2e divisie: Milou Sjoerdsma is onze spong fanaat, op vloer en sprong kon ze mooie scores neerzetten. Berber Kon zich dit keer een stuk beter voorbereiden op de wedstrijd, en dat was te zien! Ze heeft mooie vorderingen gemaakt op elk toestel. Marle heeft een fijne wedstrijd gehad, met een lach op haar gezicht van plezier (en soms opluchting) kan ze met een gerust hart het landelijke wedstrijd seizoen in. Evelijn had wat spanning In de voorbereiding voor vloer, de choreo zit er net in en dan is het TSR toernooi een heel geschikt moment om eens te kijken of het in de smaak valt en of har nieuwe gymnastische serie geteld wordt. Genieten was het thema voor Simone Beekhuizen! Haar laatste wedstrijd van dit seizoen, en wat hebben we genoten! Met prachtige hoogtepunten op vloer en sprong hebben we het afgesloten met een lach en een traan. Symone bedankt voor je hulp en gezelligheid 🙂