Femke Pander turnt haar NK in Vianen

Femke Pander komt uit in de categorie junior supplement D en ze had zich voor deze bondsfinale geplaatst door een keurige halve finale te turnen. Nu tijd voor de bondsfinale, welke maar een week later was dan de halve finale.

Zaterdag 18 mei mocht Femke beginnen op een favoriet onderdeel van haar: de vloer. Ze turnde in deze oefening een aantal nieuwe elementen en dit zorgde voor een hogere D-score. Op de sprong over de pegasus liet ze een prachtige half-in, heel uit zien en dit resulteerde in één van de hoogste sprongcijfers van de dag. Een mooie opsteker voor morgen wanneer ze haar toestelfinale sprong mag turnen.
Op de brug met ongelijke leggers wist Femke een nette oefening te laten zien, echter was haar opzwaai net iets te laag. De evenwichtsbalk was het laatste toestel van de dag en met het inturnen wist ze indruk te maken door stabiel haar elementen uit te voeren. Helaas moest ze met de wedstrijd toch een val incasseren.
In het eindklassement tekende ze een 28e plaats op en een ervaring rijker!

De volgende dag stonden de toestelfinales op het programma. Femke had zich met de eerdere halve finale geplaatst voor het onderdeel sprong. Twee verschillende sprongen moest ze laten zien en ze koos voor de half-in, heel-uit en de half-in, half-uit. Ze wist beide sprongen zeer ruim uit te voeren, echter met een grote landingspas. Ze wist uiteindelijk de 4e plaats te bezetten en dit is een keurige plaats, maar tegelijkertijd ook een beetje zure plaats. Desalniettemin mag ze trots zijn op zichzelf, ze heeft zich prima staande gehouden in een sterk deelnemersveld!