Fraaie afsluiting van het seizoen voor Turnen Heren

In het eerste seizoen dat er weer wedstrijden gehouden kunnen worden, zijn ook de heren van WIK-FTC in actie gekomen bij de landelijke wedstrijden. Vooral Alex Ravens is daarbij goed op dreef. Hoewel het wedstrijdprogramma niet volledig uitgevoerd kon worden (er waren slechts 2 in plaats van 3 plaatsingswedstrijden) was er voldoende uitdaging dit seizoen.
Bij de eerste plaatsingswedstrijd van de 2e divisie junior I kwam Alex gelijk al op het podium voor de bronzen medaille. Bij de tweede plaatsingswedstrijd verbeterde hij zowel de plaats als zijn score en stond hij op de hoogste trede. Dat gaf hem direct toegang tot de halve finale, die hij eveneens met een eerste plaats afrondde en opnieuw een hoger puntentotaal.
In de 1e divisie is het voor Simon Deelstra het eerste seizoen om in de categorie senioren uit te komen op wedstrijden. Bij de eerste plaatsingswedstrijd kwam hij op een keurige 9e plaats. Bij de tweede plaatsingswedstrijd moest hij helaas verstek laten gaan, maar het resultaat van de eerste wedstrijd was zodanig dat hij toch door kon naar de halve finale. Bij die wedstrijd concentreerde hij zich op het toestel rek om als toestelspecialist naar de finales te kunnen, hetgeen ook lukte.

Afgelopen weekend 23 en 24 april was de landelijke finale (het Bondskampioenschap) met op zaterdag de meerkamp over 6 toestellen en op zondag de toestelfinales. Bij de halve finale had Alex zich geplaatst voor 4 toestellen, namelijk vloer, voltige, rek en (als reserve) ringen, en Simon voor het toestel rek.  Bij de finalewedstrijd was de totaalscore van Alex weer hoger, wat hem een tweede plaats opleverde bij de meerkamp. Bij de toestelfinales wist hij nog meer medailles te scoren, van alle kleuren één: een gouden bij het toestel voltige, een zilveren bij het toestel rek en een bronzen bij het toestel ringen. Op het toestel vloer tenslotte behaalde hij een 6e plaats met exact dezelfde punten als 2 andere turners. Bij de rek-finale had Simon wat pech bij de uitvoering, waardoor hij als zevende eindigde bij deze toestelfinale.

Dit seizoen is de KNGU gestart met een nieuw systeem van punten op basis van de ranking per wedstrijd. Door de hoge klassering bij elke wedstrijd behaalde Alex overall het hoogste puntenaantal van alle deelnemers. Dat betekent dat hij in zijn niveau en categorie (2e divisie junior-1) de eerste Seizoenskampioen is geworden met 280 punten. Een fraaie afsluiting van een super seizoen voor deze turner.
Voor Jorin Bouma en Menno Vries was het een min of meer verloren jaar. Door ziekte en blessures konden ze niet deelnemen aan de plaatsingswedstrijden, waardoor er ook geen vervolg meer was.