Goede resultaten op de eerste plaatsingswedstrijd voor WIK-FTC in Ferwert.

Vroeg op de zaterdagochtend mochten onze N3 turnsters hun oefeningen laten zien. Onze pupil 1 Yara de Koning begon op sprong en heeft twee mooie sprongen laten zien. Op brug heeft ze een foutje gemaakt en dit is helaas ook terug te zien in haar score. Op balk en vloer heeft ze mooie, nette en stabiele oefeningen laten zien! Dit werd beloond met een mooie 4e plek!

Tegelijkertijd waren ook de pupillen 2 N3 aan de beurt. Isa Faber en Marit Jorritsma lieten beiden mooie oefeningen zien op vloer en hebben sterk geturnd op dit eerste toestel. Op naar sprong, Marit turnde een prachtige streksalto en overslag en dit resulteerde tot een mooie tweede score. Op brug werden er nieuwe elementen geturnd en gelukkig pakte dit goed uit. Op naar het laatste toestel, balk. Helaas moest Marit 2 vallen incasseren en hierdoor werd ze 7e in het klassement! Isa heeft haar balkoefening afgesloten met een boogje en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen!

In Baan B kwam Joy Razijn uit in Junior F. Op brug werd er een stabiele oefening geturnd, met een lage D-score was het moeilijk om een hoge score neer te zetten. Op naar balk waar een prachtige oefening werd geturnd met een radslag! Joy stond tijdens haar vloeroefening te stalen en dit werd beloond met een mooie derde plaats op vloer. Joy wilde risico nemen op sprong om half in, half uit te gaan springen. Het risico werd beloond en Joy kreeg de bronzen medaille omgehangen!

In de vierde wedstrijdronde kwam Eline Bos haar oefeningen laten zien. Als eerstejaars senior komt ze uit in het supplement C. Eline liet een mooie vloeroefening zien en ook haar balkoefening verliep naar wens. Ze heeft zich dan ook geplaatst voor de toestelfinales op deze 2 toestellen. Haar brugoefening ging goed, maar mist simpelweg nog wat moeilijkheid. Helaas wilde sprong vandaag iets minder goed lukken. Eline is keurig 5e geworden!

Op de zondag in de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan de Jeugd N4 turnsters om hun beste beentje voor te zetten. Voor balk waren hier en daar wat zenuwen, dit was ook te zien tijdens het inturnen. Beide dames wisten wel op de balk te blijven staan! Vooraf zijn er doelen gesteld om netjes te werken op vloer, dit was duidelijk te zien. Op sprong heeft Lotte geen risico genomen en heeft twee mooie overslagen gesprongen. Daarin tegen nam Anouk wel dit risico en sprong twee keer half in, half uit! Voor het toestel brug waren ook zenuwen aanwezig. De brug voelde voor Lotte niet fijn en besloot zij een basisoefening te turnen. Anouk heeft een stabiele en nette oefening geturnd en de tweede score neergezet op brug. Anouk is 4e geworden en Lotte 8e in een sterk deelnemersveld!

Yara, Isa, Marit, Eline, Lotte en Anouk maken zich nu klaar voor de noordelijke plaatsingswedstrijden over twee weken in Dalen!