Gymmiddag met Beweegdiploma bij WIK-FTC

Afgelopen zaterdag 29 juni was het weer feest voor de peuters en kleuters die gymmen bij WIK-FTC. In de gymzaal van De Spil werd het jaarlijkse nijntje-feest gehouden waarbij de Beweegdiploma’s werden uitgereikt.
21 kinderen waren aanwezig om aan hun papa’s en mama’s, hun pakes en beppes en hun broertjes en zusjes te laten zien wat ze in de gymlessen allemaal hebben geleerd. Na de muzikale warming-up onder leiding van juf Stefanie gingen ze via een circuit door de gehele gymzaal waarbij alle aspecten van goed bewegen aan bod kwamen. Van kastspringen tot schommelen en van ballon vangen tot bal schoppen waren de kinderen een uur lang bezig. Aan het einde wachtte een verfrissende beker limonade en een bekertje druifjes, wat er vlot in ging. De nieuwe voorzitter van WIK-FTC, Aizo Spijkstra, reikte aan ieder kind het welverdiende Beweegdiploma 1 of 2 uit, vergezeld van respectievelijk een speel-beweegboekje of een zwemtas. Het beweegdiploma laat zien dat een kind de basisvormen van bewegen beheerst, net zoals een zwemdiploma laat zien dat een kind zich kan redden in het water.
Zowel het publiek als de organisatie heeft weer genoten van een fantastische middag. Na de zomervakantie gaan de gymlessen voor kleuters en peuters weer van start: de kleuters vanaf 27 augustus en de peuters vanaf 3 september. Ook geïnteresseerd in het nijntje Beweegdiploma voor uw kind? Bij WIK-FTC kun je dat halen. Meer info is te vinden op http://www.wik-ftc.nl/disciplines/peutergym.