Halve finale turnen dames derde divisie in Wieringerwerf

Vandaag konden Roselin De Vries, Caitlin de Jong, Jolien Schulting en Nanouk Veenstra hun oefeningen laten zien op de halve finale turnen dames in Wieringerwerf.

De turnsters van Wik-ftc Nationale Selectie Turnen Dames hebben de afgelopen hard getraind met de nodige ups en downs.

Roselin en Caitlin beten de spits af en turnden mooie, stabiele oefeningen. Wel kwamen de zenuwen zo nu en dan de kop op steken, maar die werden goed onder controle gehouden. Roselin is 10e geworden en is daarmee de tweede reserve-turnster voor het NK in Dordrecht. Goed gedaan Roselin!

Caitlin moest hier en daar ook wat zenuwen wegslikken, maar wist desondanks een aantal prachtige oefeningen neer te zetten. Dit resulteerde in een plek op het podium: 3e plaats en daarmee geplaatst voor het NK! Ook wist Caitlin nog een plek in de toestelfinale op brug te bemachtigen. Super resultaat!

Jolien startte haar wedstrijd op de lastige evenwichtsbalk. Zenuwen waren ook Jolien niet vreemd, maar toch leverde ze een keurige oefening af. Op sprong moest ze helaas een val incasseren, welke ze weer netjes wegpoetste op het toestel brug. Uiteindelijk is Jolien 10e geworden in een zeer sterk deelnemersveld. Goed gedaan Jolien!

In de laatste ronde was het de beurt aan de senior turnster Nanouk. De wedstrijd begon op de brug en dat is lastig voor haar. Toch turnde ze een mooie oefening en scoorde boven verwachting goed op dit toestel. Ook op de andere toestellen wist ze meer dan keurige oefeningen neer te zetten. Uiteindelijk ook voor Nanouk een welverdiende 10e plek. Topper!

Met recht een trotse trainster voor alle turnsters! Goed gedaan!

Caitlin zal 21 en 22 mei afreizen naar Dordrecht voor het NK. Alvast heel veel succes en plezier gewenst!