HEERENVEEN / Hoofddorp – 4 en 5 november hebben de jongens/heren van WIK FTC zich geplaatst voor de finale van Nederlandse team kampioenschappen!

HEERENVEEN – In het weekend van 4 en 5 november vond er in Hoofddorp de kwalificatie plaats voor de Nederlandse kampioenschappen turnen in een team plaats.
Normaal gesproken is turnen een individuele sport maar één keer per jaar organiseert de turnbond ook teamwedstrijden. Een team bestaat uit maximaal zes personen, waarvan vier een oefening turnen en de drie hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Namens WIK-FTC Heerenveen turnden zaterdag de jongere jongens hun wedstrijd. In niveau 14 turnden Borg Kuindersma, Alex Ravens, Aaron Boers en Jesse ten Hoor een prima wedstrijd, zij werden vijfde en hiermee plaatsten zij zich voor de finale van 19 november in Amsterdam. Ook het andere team van WIK-FTC, met Bink Kapma, Thijs Otten en Justin van Aalsum, werd knap vijfde. Ook dit team mag op 19 november hun finale turnen in Amsterdam.
Zondags kwamen Rimmert Kramer, Jeroen Drewes, Jorin Bouma, Kevin Kootstra, Sjouke Boersma en Frank Nederhoed in actie op het hoogste niveau! Vorig jaar werd dit team vierde in de finale en uiteraard zullen zij dit jaar alles op alles zetten om wél dat podium te halen.
De jongens zette een zeer stabiele wedstrijd neer en lieten verscheiden teams achter zich die vorig jaar op het podium zijn geëindigd in de finale. Uiteindelijk werden de jongens tweede in deze kwalificatie! Uiteraard is er zeker ruimte voor verbetering. De jongens zullen de komende twee weken hard gaan trainen voor de finale die ook op 19 november plaats zal vinden in Amsterdam.