Heren-wedstrijd 23 april in Heerenveen

Op zaterdag 23 april hebben alle regionale turners hun eerste wedstrijd geturnd van dit seizoen. Ze waren erg blij om na zo’n lange periode weer een wedstrijd te mogen draaien. En wat ging het goed!
In wedstrijd 1 kwamen als eerste de benjamin en instap jongens aan bod. Hierbij konden de jongens een diploma verdienen met stickers die het niveau op bepaalde onderdelen aangeven.
In wedstrijd 2 gingen de jongere selectiejongens van start. De instap A jongens Thijmen van Dam, Luuk den Braven en Jayvano Wever werden met hun team keurig derde. De pupil B jongens Devano Conradi en Rutger Gunnink waren de enigen op dit niveau en eindigden dus automatisch bovenaan, al waren ze met te weinig om een team te vormen.
In wedstrijd 3 mochten de jeugd jongens los en na een mooie wedstrijd eindigden de jongens achter elkaar in de top 5! Wen Faber ging er met de winst vandoor, gevolgd door Feike Jan Visser, Hidde Schukken, Camiel Vogel en Niek Schippers. Sverre van der Roest kon er helaas niet bij zijn deze wedstrijd.
In deze wedstrijdronde was Bink Kapma de enige deelnemer van WIK-FTC in categorie Junior I, maar stak wel met kop en schouders boven de 9 anderen uit. Hij draaide een geweldige wedstrijd en kwam daarmee verdiend op de hoogste plaats van het podium.
In wedstrijd 4 mochten Micah Gerbrandy en Lieuwe Wijnholds los. Daarbij eindigde Micah op de 5e plaats en Lieuwe knap op de 2e plaats.
Patrick Oude Kotte