Jubileumkamp WIK-FTC

WIK-FTC bestaat 150 jaar en heeft daarom een jubileumkamp georganiseerd voor alle turngroepen. Ook de turngroepen van CSC’45 waren uitgenodigd en ook daarvan gingen sporters mee op kamp.

Zaterdag 9 juli om 11:30 uur verzamelde iedereen op camping RCN de Roggeberg in Appelscha. De ouders hebben geholpen de tenten op te zetten en na de lunch was het tijd voor de eerste activiteit. Een speurtocht met leuke opdrachten en vragen door de mooie omgeving van Appelscha. Zo bedachten de groepen een eigen yell, moesten ze met z’n allen in handstand staan en werden er vragen beantwoord over onze mooie sport. Na de speurtocht gingen we zwemmen in het fraaie buitenzwembad met glijbanen, duikplanken en waterfonteinen. Dit was erg leuk, maar ook een beetje koud, dus na een uurtje gingen we terug naar de camping om op te warmen. Na de hamburgers en patat gingen we de camping ontdekken, daar was genoeg te doen! Mooie speeltuinen, trampolines, voetbalveldjes, dansvloertjes, tafelvoetbal en het animatieteam zorgde voor leuke dansjes en een gezellige sfeer. ’s Avonds hadden we onze eigen disco en karaoke. Tijd voor bed was het nog niet, want eerst werden alle deelnemers nog in 3 groepen gedropt in het bos en moesten ze zelf de weg terug vinden. Dat was natuurlijk een beetje spannend, maar gevoel voor richting hebben onze turn(st)ers wel! Na een gezellige avond zocht iedereen de tent op waar lekker werd gekletst en geslapen.

De volgende ochtend begonnen we met ochtendgymnastiek om even lekker wakker te worden. Daarna ontbijten en snel naar het klimpark waar we bijna 3 uur konden genieten van allerlei activiteiten. Er was een hoogte parcours op 1,30 en op 6 meter hoogte, we mochten springen van een 7 meter hoge paal, abseilen van grote hoogte en tokkelen naar beneden. Lekker zandhappen door de landing maakte de pret alleen maar groter.

Er stond nog één ding op de planning. Lunchen, tent opruimen en de camping schoon achterlaten. Wij als leiding hebben een geweldig weekend gehad en willen iedereen enorm bedanken dat jullie er waren! Hopelijk gaan we dit snel weer doen met z’n allen.

Brigitte v.d. Bergh