Landelijk wedstrijdseizoen herenturners weer begonnen

Na de succesvolle oefenwedstrijd van 7 januari j.l. in Groningen, was afgelopen zondag (12-02-2017) voor de eerste heren turners het “echte werk” weer van start gegaan. De 1/8 landelijke finale.
De 3de divisie jeugd niveau 8 en pupil niveau 9 en senior niveau 5 gingen ervoor in de Triominos hal in Duiven.
Justin van Aalsum en Bink Kapma mochten als eerste. Het was flink inkomen. De eerste 11 gingen door naar de kwart finale. Justin zit hierbij, hij haalde een mooie 7de plaats. Helaas dit jaar voor Bink net geen kwartfinale, aangezien hij op de twaalfde plaats eindigde.

Daarna waren Micah Gerbrandy, Folkert Semplonius, Jarl Zweers, Rutger Lageveen en Joep Kapma aan de beurt. Best even wennen voor een aantal aangezien zij voor het eerst keuzestof deden. De jongens waren verdeeld over twee groepen jeugd waarbij in beide groepen de eerste 12 door gingen naar de kwartfinale.

Rutger en Joep waren dolblij met hun podiumplaats! Allebei werden zij 2de. Folkert haalde een geweldige 10de plek en zo gaan deze 3 jongens door naar de kwartfinale.
Wytse Tiesnitsch kwam als enige uit voor WIK-FTC bij de senioren niveau 5. Hij haalde een 14de plaats en ook hij gaat hiermee door naar de kwartfinale.
Al met al een goede start van het landelijk wedstrijdseizoen voor de herenturners. Heel veel succes bij de kwartfinale!!