Medailleregen voor WIK-FTC op Friese toestelkampioenschappen.

In Drachten mochten deze zaterdag de derde divisie turnsters van WIK-FTC Heerenveen hun oefeningen laten zien op de toestellen waarvoor ze zich geplaatst hadden eerder dit seizoen.
Jolien Schulting moest helaas afmelden voor deze wedstrijd, gelukkig konden de andere dames wel aantreden.
Welmoed Kramer had deze dag 3 toestelfinales en begon op het onderdeel sprong. Meteen een spannend onderdeel, omdat Welmoed voor het eerst een arabier flikflak over de pegases zou laten zien. Hierbij gaat ze achterwaarts naar de pegases, dus concentratie was vereist. Deze sprong ging fantastisch en geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Welmoed mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen op dit onderdeel.
Ook op de brug verliep de oefening naar wens en ze behaalde hiermee zelfs de eerste plaats: Fries kampioene!
Caitlin de Jong turnde vandaag haar laatste wedstrijd en wilde nog één keer schitteren op de wedstrijdvloer. Ze had haar brugoefening een kleine upgrade gegeven door er een wipper bij te turnen, dit leverde haar de derde plaats en bronzen plak op! Ook haar vloeroefening en sprong verliepen naar wens, maar leverden net geen medaille op.
Roselin de Vries had vandaag enigszins moeite om de stabiliteit in de oefeningen te vinden. Desondanks turnde ze naar een keurige tweede plaats op zowel de sprong als de balk. Haar brugoefening kwam deze keer minder goed uit de verf: ze moest een val incasseren bij de afsprong.
Eline Bos mocht maar liefst driemaal het erepodium betreden: ze werd derde op het onderdeel sprong en vloer (waarin ze helaas een val had) en op de brug draaide ze een keurige oefening en mocht ze de gouden medaille en de Friese titel komen ophalen!
Zondag 24 juni turnt Roselin de Ahoy-cup in Rotterdam en zaterdag 30 juni sluiten we het wedstrijdseizoen af met de Friese Kampioenschappen meerkamp in Joure.