Mila Riedstra pakt het goud op de Friese Kampioenschappen in Wolvega

In de eerste wedstrijd begonnen onze pupillen 1 D1 Anna Dijkstra en Sara Regensburg aan hun FK. Sara heeft afgelopen week een ongelukje gehad en heeft er een gekneusde pols aan over gehouden.. hierdoor heeft ze deze week niet voluit kunnen trainen. Maar dit weer hield haar niet om niet mee te doen. Beide zette een sterke brugoefening neer met hele hoge scores! Anna werd zelfs op dit toestel 3e met een 13.450. Door naar balk, waar Sara helaas 2 keer is gevallen en Anna 1 val moest incasseren. Een kleine teleurstelling werd omgezet in positiviteit, want het lievelingstoestel van beiden kwam inzicht. Op het toestel vloer wisten Anna en Sara zich heel netjes te presenteren aan de jury en dit werd voor beiden ook met een hoog cijfer beloond! Ook de twee verschillende sprongen verliep naar wens. Sara kreeg een prachtig cijfer van de jury, een 13.275! Anna is 5e en Sara 10e geworden van heel Friesland!

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Jill de Lange (jeugd D1). Ook Jill begon sterk met inturnen aan het toestel brug. Helaas verliep de ‘echte’ wedstrijdoefening niet helemaal zoals gepland, één val bij het ophurken/zolendraai. Door naar balk, waar Jill ook een val moest incasseren met de radslag. Maar verraste iedereen met haar boogje achterover, waarmee ze op de balk bleef staan! Door naar het lievelingstoestel vloer. Dit bleek echter ook uit haar score, want ze kreeg een 12.950 (2e) van de jury. Half-in, half-uit lukte afgelopen weken niet zo goed en is er uiteindelijk toch voor de overslag gekozen. Dit pakte goed uit en ze sprong twee prima sprongen. Jill is in het eindklassement 10e van Friesland geworden.

Het Fries Kampioenschap van wedstrijdgroep 4 werd afgesloten door Mila Riedstra (Senior G) in de laatste wedstrijdronde. Op vloer werd netjes geturnd, met mooie sprongen vloog Mila over de vloer. Met een 10.550 werd Mila 3e op dit toestel! Op het toestel sprong werd met plank een sterke half-in, half-uit geturnd en is Mila eerste geworden met een 10.850 op dit onderdeel. Op brug is er hard gewerkt aan het door turnen van de oefening, hierdoor heeft zij de tweede plek kunnen behalen op brug met een 10.550. Het laatste toestel balk brengt voor Mila altijd zenuwen met zich mee. Het inturnen ging niet helemaal zoals gepland, maar tijdens haar wedstrijdoefening wist Mila keurig te blijven staan. Na een foutloze meerkamp wist Mila het goud te veroveren. Mila mag zich Fries kampioen noemen in categorie Senior G!