Nieuwsbrief april

Hierbij de nieuwsbrief van april 2021

Het weer is inmiddels wat vriendelijker geworden, zodat meer leden
buiten kunnen trainen, maar binnen blijft natuurlijk het meest ideale.
Je moet maar zo denken: de langste tijd hebben we nu wel gehad van deze
bizarre situatie.

Verder hebben we nog een aantal nieuwtjes voor u verzameld in de
bijgevoegde nieuwsbrief. Veel leesplezier gewenst. We zijn benieuwd naar
jullie reacties!

Met sportieve groet,

het bestuur van WIK-FTC

Nieuwsbrief WIK-FTC april 2021

Klaas, Koos, Gerrit, Jan Henk, Brigitte

Nieuw rooster voor jeugd- en peutergym

De scholen zijn weer begonnen, en dat betekent een nieuw sportseizoen! De nieuwe roosters van gymnastiek, turnen, keep-fit en trampolinespringen staan online (www.wik-ftc.nl). Heb je interesse in een proefles of wil je meer informatie? Kijk op onze website of mail naar info@wik-ftc.nl.
De lesdagen voor de jeugd gymnastiek (4+) zijn veranderd. De lessen worden dit seizoen gegeven door Gaby Stienstra op de woensdagmiddag en Celine Meijer op de vrijdagmiddag.
De peutergym lessen zijn naast de vertrouwde dinsdagochtend onder leiding van Maria v.d Hoek nu ook op de vrijdagochtend. Op de vrijdag wordt de les verzorgd door Celine Meijer.

Femke Pander turnt haar NK in Vianen

Femke Pander komt uit in de categorie junior supplement D en ze had zich voor deze bondsfinale geplaatst door een keurige halve finale te turnen. Nu tijd voor de bondsfinale, welke maar een week later was dan de halve finale.

Zaterdag 18 mei mocht Femke beginnen op een favoriet onderdeel van haar: de vloer. Ze turnde in deze oefening een aantal nieuwe elementen en dit zorgde voor een hogere D-score. Op de sprong over de pegasus liet ze een prachtige half-in, heel uit zien en dit resulteerde in één van de hoogste sprongcijfers van de dag. Een mooie opsteker voor morgen wanneer ze haar toestelfinale sprong mag turnen.
Op de brug met ongelijke leggers wist Femke een nette oefening te laten zien, echter was haar opzwaai net iets te laag. De evenwichtsbalk was het laatste toestel van de dag en met het inturnen wist ze indruk te maken door stabiel haar elementen uit te voeren. Helaas moest ze met de wedstrijd toch een val incasseren.
In het eindklassement tekende ze een 28e plaats op en een ervaring rijker!

De volgende dag stonden de toestelfinales op het programma. Femke had zich met de eerdere halve finale geplaatst voor het onderdeel sprong. Twee verschillende sprongen moest ze laten zien en ze koos voor de half-in, heel-uit en de half-in, half-uit. Ze wist beide sprongen zeer ruim uit te voeren, echter met een grote landingspas. Ze wist uiteindelijk de 4e plaats te bezetten en dit is een keurige plaats, maar tegelijkertijd ook een beetje zure plaats. Desalniettemin mag ze trots zijn op zichzelf, ze heeft zich prima staande gehouden in een sterk deelnemersveld!

Tweede plaatsingwedstrijd voor wedstrijdgroep 4 in Nieuwhorne

In de eerste wedstrijdronde op de zaterdag mochten Noa Voordenhout (Instap D1) en Jill de Lange (Jeugd D1) hun beste beentje voor zetten om hun oefeningen te laten zien. Noa begon op sprong. Waarbij het de vorige keer mis ging op sprong, liet ze nu een prachtige handstandplatval zien. Ook op brug heeft ze de afgelopen weken hard getraind. Op balk had ze een mooie stabiele oefening alleen lukte de koprol helaas niet. Op de vloer is hard gewerkt aan de uitstraling en dit was zeker weten te zien. Noa is 9e geworden.

Jill begon op haar lievelingstoestel vloer. Dit kon je ook duidelijk zien, want ze heeft een hele nette vloeroefening geturnd. Op sprong wilde Jill voor een hogere D-score en werd er dus twee keer een half-in, half-uit geturnd. Dit resulteerde in een heel mooi cijfer een 13.000. Op naar brug, waar het de vorige keer iets minder goed ging, lukte de wegzet hurksalto nu heel goed! Een heel mooi doel behaald. Op naar balk, tijdens het inturnen lukte de radslag en boogje a.o. niet. Hierdoor was Jill ontzettend zenuwachtig. Maar tijdens haar wedstrijdoefening stond ze met beide elementen als een huis! Ze werd beloond met een 10.533 dit was de 3e score op dit toestel. Dit zijn ook mooie persoonlijke doelen, die zijn gelukt. Jill is 6e geworden in een groot deelnemersveld.

In de vierde wedstrijdronde begon Lois Blom (junior G) op baan B met sprong, omdat de sprong werd gedaan met een mini trampoline komt er 1 punt N-aftrek. De overslag werd netjes uitgevoerd. Brug in turnen ging goed en dat was ook zichtbaar tijdens de wedstrijdoefening. Zonder te vallen bij balk vloog Lois over de balk. Vloer verliep netjes, alles wat tijdens de training gebeurde werd hier goed laten zien. Lois is 11e geworden, met een 5e plaats op brug en vloer.

Op de zondag in de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Loes de Graaf (Jeugd H). Loes begon op vloer, hier kon zij haar mooie vloeroefening laten zien en dat heeft zij zeker gedaan. Op sprong stond de overslag op de planning. Bij de eerste plaatsingwedstrijd is deze niet alleen geturnd, maar vandaag deed Loes de overslag helemaal zelf! Ook op brug werden er elementen zelfstandig geturnd. Op balk was de handstand iets wat aan de lage kant, maar desondanks bleef ze wel staan op de balk en verliep de oefening naar wens. Loes is 21e geworden.

In de tweede wedstrijdronde mochten Anna Dijkstra en Sara Regensburg (Pupil 1 D1) hun oefeningen aan de jury laten zien. De overslag en salto werden beloond met een 13.650 voor Sara! Ook bij Anna ging sprong goed. Aan de houdingen van de salto wordt nog hard gewerkt de komende trainingen. De brugoefeningen zag er heel netjes en verzorgd uit! Hier score Sara een 13.133 en Anna een 12.933. Door naar balk, waarbij Anna twee weken geleden en vervelende val maakte bij de radslag, hebben we er voor gekozen om de koprol te doen. Dit pakte goed uit want Anna heeft een prachtige balkoefening neer gezet zonder te vallen! Sara heeft ook laten zien dat ze heel netjes kan werken maar viel met de radslag op balk. Het laatste toestel vloer! En ook hier werd er prachtig geturnd door beide meiden. Sara die met een lach haar vloeroefening turnde, maar was helaas de sisonne vergeten, waardoor ze 2 punten N-aftrek kreeg. Al met al een hele goede en leerzame wedstrijd. Sara is 7e geworden en Anna mocht de bronze medaille in ontvangst nemen!

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Mila Riedstra (Senior G). Mila begon op sprong met een sterke half-in, half-uit dit was de hoogste D-score van alle turnsters, dit resulteerde dus ook in de eerste plek op sprong. Op vloer is er gekozen voor een nieuwe acrobatische serie. De afgelopen weken heeft Mila ontzettend hard gewerkt op brug, met de 3/4 reus en de hurksalto af was de oefening op brug helemaal compleet. Tijdens het inturnen waren er veel twijfels op balk maar dit bleek helemaal nergens voor nodig, want Mila heeft een oefening zonder vallen neer gezet. Mila mocht de welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen met een toestelfinale brug en sprong!

Jamie-Lee Houwer mocht dit wedstrijd weekend afsluiten in categorie (Junior H) in de laatste wedstrijdronde. Jamie-Lee begon de wedstrijd op balk, ondanks een val werd de oefening toch netjes afgemaakt. Op vloer werd de arabier geteld en waren de andere elementen heel netjes uitgevoerd. Ook Jamie-Lee is helemaal zelfstandig over de Pegasus gekomen met de overslag. De tweede sprong werd geteld als een half-in. Bij brug werd goed laten zien, waar op getraind was, elementen werden vlot achter elkaar aan geturnd.

We wachten nu in spanning af, op de doorstroming voor het FK!

Trampolinespringers WIK-FTC succesvol op NK Ahoy

Afgelopen weekend waren er de Dutch Gymnastics The Finals 2018 in Ahoy Rotterdam. Namens WIK-FTC deden er vier Trampolinespringers mee met meer dan uitstekend resultaat.
Bij de wedstrijd Trampolinespringen Synchroon deden Eline van Zanten en Jacqueline Klaver mee. Zij gingen als vierde de finale in. Met de hoogste moeilijkheid graad en de hoogste synchroniciteit hebben ze deze finale met bijna 2 punten verschil op de nummer twee weten te winnen
Zij mogen zich dan ook Nederlands Kampioen Synchroonspringen C-senior dames noemen.

Vervolgens waren er de individuele wedstrijden.
Daaraan deden vier springers van WIK-FTC mee.

Myka de Haan (C-pupil/jeugd jongens) heeft een keurige oefening gesprongen waarmee hij een 12e plaats heeft behaald.

Bij de C-senior dames deden mee:
Celine Meijer, na een keurige oefening gesprongen te hebben bleek de score helaas niet voldoende om ook de finale te mogen springen.
Celine behaalde uiteindelijk een 10e plaats.

Wel door naar de finale Eline van Zanten en Jacqueline Klaver.
Beide hebben in deze finale een mooie oefening gesprongen.
Jacqueline is daarmee geëindigd op een 7e plaats en Eline van Zanten eindigde met een nipt punten verschil op de nummer 1 op een prachtige 2e plaats.

Al met al een geweldig resultaat van onze trampolinespringers, trainers en WIK-FTC.