Gymmiddag met Beweegdiploma bij WIK-FTC

Afgelopen zaterdag 29 juni was het weer feest voor de peuters en kleuters die gymmen bij WIK-FTC. In de gymzaal van De Spil werd het jaarlijkse nijntje-feest gehouden waarbij de Beweegdiploma’s werden uitgereikt.
21 kinderen waren aanwezig om aan hun papa’s en mama’s, hun pakes en beppes en hun broertjes en zusjes te laten zien wat ze in de gymlessen allemaal hebben geleerd. Na de muzikale warming-up onder leiding van juf Stefanie gingen ze via een circuit door de gehele gymzaal waarbij alle aspecten van goed bewegen aan bod kwamen. Van kastspringen tot schommelen en van ballon vangen tot bal schoppen waren de kinderen een uur lang bezig. Aan het einde wachtte een verfrissende beker limonade en een bekertje druifjes, wat er vlot in ging. De nieuwe voorzitter van WIK-FTC, Aizo Spijkstra, reikte aan ieder kind het welverdiende Beweegdiploma 1 of 2 uit, vergezeld van respectievelijk een speel-beweegboekje of een zwemtas. Het beweegdiploma laat zien dat een kind de basisvormen van bewegen beheerst, net zoals een zwemdiploma laat zien dat een kind zich kan redden in het water.
Zowel het publiek als de organisatie heeft weer genoten van een fantastische middag. Na de zomervakantie gaan de gymlessen voor kleuters en peuters weer van start: de kleuters vanaf 27 augustus en de peuters vanaf 3 september. Ook geïnteresseerd in het nijntje Beweegdiploma voor uw kind? Bij WIK-FTC kun je dat halen. Meer info is te vinden op http://www.wik-ftc.nl/disciplines/peutergym.

Icoon van peutergym neemt afscheid

Op 23 februari jl heeft Maria van der Hoek, bekend bij vele generaties peuters en hun ouders, afscheid genomen als juf van de peutergym bij WIK-FTC. De laatste lessen in de speelzaal van Het Kompas en De Burcht waren als een warme douche voor deze peuterjuf in hart en nieren.

Gestart in 2006 onder de vlag van Caleidoscoop in samenwerking met Sportvereniging WIK-FTC heeft zij in de afgelopen 12 jaar honderden peuters van 2 tot 4 jaar de beginselen van goed bewegen met veel plezier bijgebracht. Wat begon met 2 groepen peuters in De As met wisselende opkomsten is uitgegroeid tot een vast patroon voor meer dan 50 peuters per week: een klein uur gymmen bij juf Maria. Het is mooi om te zien wat deze kinderen na enige tijd kunnen en durven. In al die jaren heeft ze op diverse plekken in Heerenveen deze beweeglessen verzorgd: zowel in Midden (de As, de Kempenaer, de Letterbeam) als op de Greiden (de Ynlaet, later Atlas, de Ljepper, het Kompas) en in Oudeschoot (de Wijngaard) en in Skoatterwald (de Burcht). En hoe leuk was het om na jaren een peutergymmer in de krant te zien staan op het podium bij een turnwedstrijd!

Sinds 2011 is de peutergym volledig onder de vlag van WIK-FTC verder gegaan. Af en toe waren er samenwerkingsprojecten met andere organisaties, zoals met peuterspeelzaal Het Mierennest en met de kinderopvang van de Buitenkans. De PR voor de peuter-gymlessen was bij Maria in goede handen: via Facebook en stukjes in de krant en door middel van een lezing bij kinderopvang het Bernetreintsje werden vele ouders geattendeerd op het belang van goed en soepel leren bewegen onder goede begeleiding. Toen vanuit de landelijke bond KNGU het nijntje Beweegdiploma werd gelanceerd, sprong Maria met WIK-FTC daar direct op in en sinds enkele jaren worden aan het einde van het seizoen tientallen peuters (en kleuters) met een echt diploma beloond voor wat ze in de lessen geleerd hebben. Dit is elke keer weer een feestje om mee te maken! WIK-FTC is de enige vereniging in Heerenveen die gecertificeerd is om het nijntje Beweegdiploma uit te geven. Een zwemdiploma is de normaalste zaak van de wereld, een beweegdiploma zou dat ook moeten zijn.

Behalve de wekelijkse lessen waarin de peuters kunnen klimmen, klauteren, balanceren, rollen en dansen, waren er ook aparte themalessen. Speciaal waren elk seizoen de Pietengym, de Oranje Koningsgym en de afsluiting van het seizoen in de speeltuin. En als onderdeel van de Sportvereniging deden de peuters mee aan de uitvoeringen van WIK-FTC in 2008 en 2016. Wat een schatjes, die kleine kabouters en kleine wilde dieren! Dankzij de goede zorgen van Maria speelden ook de jongste leden hun eigen rol daarin.

Het afscheid van Maria van der Hoek was eventjes slecht nieuws voor de vereniging. Het goede nieuws is dat de peuytergymlessen vanaf 1 maart doorgaan onder leiding van de nieuwe peuterjuf Hielkje Meijer. De lessen zijn nu in de speelzaal van CBS Het Kompas op dinsdag van 9.30 – 10.15 en van 10.15 – 11.00 uur. Alle peuters van harte welkom! Meer info is te vinden op www.wik-ftc.nl/disciplines/peutergym.

Gymnastiek juf Maria van der Hoek neemt afscheid van peuters WIK-FTC Heerenveen

Donderdag en vrijdag waren de laatste peutergymnastiek lessen van juf Maria van der Hoek bij WIK-FTC Heerenveen.

Maria vd Hoek heeft maar liefst 12 jaar lang de peutergymnastiek lessen van WIK-FTC Heerenveen verzorgd.  Maria heeft altijd met veel enthousiasme en plezier de peuters les gegeven en we vinden jammer het heel erg jammer dat ze ons gaat verlaten. Maria heeft een nieuwe uitdaging gevonden en gaat aan de slag bij Kinderwoud Heerenveen. We wensen haar veel plezier en succes in haar nieuwe baan!

Helaas hebben we geen geschikte opvolger kunnen vinden voor de lessen op donderdag en vrijdag. Wel zullen we vanaf het nieuwe blok (6 maart 2018) peutergymnastiek aanbieden op de dinsdagochtend. Tijdstip en locatie volgt zo spoedig mogelijk.

Beweegdiploma’s bij gymmiddag WIK-FTC

Zaterdag 25 juni hebben weer 45 kinderen hun Beweegdiploma gehaald bij Sportvereniging WIK-FTC.

Het was voor het tweede jaar dat WIK-FTC deze gymmiddag organiseerde en het was wederom een geslaagd beweegfeest.

 

Voor alle kinderen van de peutergym van 3 jaar en ouder en voor de kinderen van de kleutergym was het een spannende middag. Ze mochten aan hun ouders en pakes en beppes laten zien wat ze de afgelopen periode bij peuterjuf Maria en gymjuf Stefanie hebben geleerd aan verschillende beweegvormen. Na de warming-up ging elk groepje met een begeleider het uitgezette circuit langs, waarbij ze moesten rollen, schommelen, touwzwaaien, gooien, vangen, kruipen, klimmen, springen, mikken en nog veel meer.

Van zoveel bewegen krijg je dorst, dus gelukkig was er voor iedereen limonade met een koek aan het einde van het parcours.

Na afloop werden de verdiende nijntje Beweegdiploma’s uitgereikt door bestuurslid Angeline van den Berg. 36 kinderen mochten Beweegdiploma 1 mee naar huis nemen en 9 kinderen Beweegdiploma 2. Hiermee kunnen ze laten zien dat ze de basisvormen van bewegen beheersen, net zoals een zwemdiploma laat zien dat een kind zich kan redden in het water.

 

In september gaat weer een nieuwe cyclus van de peutergym van start. Ook geïnteresseerd in het nijntje

Beweegprogramma voor uw kind? Bij WIK-FTC kun je dat halen. Meer info is te vinden op www.wik-ftc.nl.

Uitreiking nijntje Beweegdiploma’s op 25 juni

Op zaterdag 25 juni zullen weer diverse peuters en kleuters het nijntje Beweegdiploma gaan halen.

Die dag houden we namelijk in de sportzaal van De Spil van 14 tot 15 uur weer een gymmiddag, waar de peuters van 3 jaar en ouder van juf Maria en de kleuters van juf Stefanie kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd de afgelopen tijd.

Voor de peuters en de jongste kleuters is er het Beweegdiploma 1 en voor de oudere kleuters het Beweegdiploma 2.

Alle papa’s en mama’s, broertjes en zusjes, pakes en beppes zijn natuurlijk van harte welkom om de verrichtingen van hun pupil te bekijken en om ze aan te moedigen.

Na afloop is er wat lekkers en natuurlijk het nijntje Beweegdiploma om mee naar huis te nemen!

Heb je je kind nog niet opgegeven, of ben je verhinderd, laat het dan weten aan de gymjuf of via de mail op gymnastiekjeugd@wik-ftc.nl.

 

WIK-FTC opent het nieuwe materiaal feestelijk!

Vandaag mocht WIK FTC het nieuwe materiaal voor de peuters feestelijk in gebruik nemen. Peuters, ouders en grootouders werden uitgenodigd en onder het toeziend oog van alle betrokkenen mocht juf Maria het materiaal openen door middel van het doorknippen van het lint, waarna er lekker gegymd kon worden!

Vorig jaar december mocht WIK FTC een cheque in ontvangst nemen van het Rabobank Coöperatiefonds met een waarde van €2500,00. Dit bedrag is volledig besteed binnen de discipline peuters, voor aanschaf van lesmateriaal in het kader van het project ‘beweegdiploma’.

WIK FTC biedt de mogelijkheid om in diverse disciplines op verschillende niveaus bezig te zijn met sport,
van kleutergym tot turnen voor volwassenen en van recreatief trampoline springen tot landelijke competitiewedstrijden.

Meer weten?

Neem gerust contact op via Coördinator Gym, Brigitte Spierings via secretariaat@wik-ftc.nl.

Kijk voor meer informatie op de pagina Peutergym of neem contact op met Maria v.d. Hoek, trainster peuters WIK-FTC via peutergym@wik-ftc.nl.