Turnsters WIK-FTC behalen podium plaatsen in internationaal veld

Op zaterdag 30 juni hebben een aantal van de WIK-FTC turnsters deelgenomen aan het internationale SVOD open toernooi. De turnsters mochten turnen met turnsters uit Spanje, Tsjechië, Duitsland en Amerika! Een hele ervaring ook aangezien er gebruik wordt gemaakt van “groot inturnen”, je turnt eerst een uur in op alle toestellen en daarna start de wedstrijd. Voor elk toestel heb je nog een “one touch”.

De senioren begonnen in de ochtend. Milou Sjoerdsma heeft deze wedstrijd al eerder geturnd en was vooral gefocust op vloer en sprong, haar sterke toestellen, ze kon deze oefeningen tot een super einde brengen! Marle Stork heeft altijd een beetje wedstrijd spanning nodig, wat er voor zorgt dat ze keurige oefeningen turnt met prachtige lange lijnen. Voor Symone Kooistra was het een mooie wedstrijd om na een revalidatie jaar weer in het deelnemersveld te staan met een mooi resultaat. Speciaal was het voor Adana Arojan en Berber Hoekstra, het was voor deze turnsters hun laatste wedstrijd. Helaas stoppen ze aan het eind van dit seizoen. Berber is al bezig met afbouwen van haar trainingen. Met 2 trainingen per week merkte ze dat het al weer een stuk lastiger is om haar oefeningen te continueren, maar dit is prima gelukt! Ook Adana kon haar seizoen mooi afsluiten door zich te plaatsen voor de toestelfinale op brug. Mirjam Rijpma had deze dag hele stabiele cijfers waardoor ze 4e is geworden en zich heeft geplaatst voor de toestelfinale op balk.

In de middag was de wedstrijdvloer voor Lauren Wouda gereserveerd. Alsof deze instapper al jaren op de wedstrijd vloer rondloopt, weet ze precies hoe het werkt. Omdat dit geen KNGU wedstrijd is, kon ze samen met haar trainster Ellen, haar oefeningen personaliseren. Met deze opgewaardeerde oefeningen heeft ze een prachtige wedstrijd geturnd. De dag eindigde met een flink lange wedstrijd in de reeds aardig opgewarmde zaal. Dit maal mochten de junioren Iris Bosman en Elbrecht Scholten proberen om gefocust te blijven. Dat is absoluut gelukt! Beide hebben zich geplaatst voor de toestelfinale op sprong en Iris kon ook een plek in de balk finale opeisen.

Op zondag mocht Mila Isidora bij de jeugd B haar meerkamp draaien.
In deze categorie moest ze turnen tegen meiden van 1 of 2 jaar ouder. Flink wat concurrentie dus, maar ook een enorme uitdaging.
Ze kon er in het begin niet helemaal lekker inkomen en moest zich een val en een weigering op vloer veroorloven.
Sprong ging prima naar behoren, maar ook bij brug kwam het niet helemaal uit de verf vandaag.
Gelukkig wist ze haar wedstrijd af te sluiten met een prachtige balk oefening en kon ze met een opgeheven hoofd de laatste wedstrijd van het seizoen afsluiten.

Na deze ronde was het tijd voor de toestelfinales, waarvoor ze zich zaterdag konden plaatsen tijdens de meerkamp.
Iris Bosman en Elbrecht Scholten hadden zich beide in de sprong finale gesprongen bij de junioren B.
Elbrecht kwam vandaag helaas wat power tekort en kwam er niet lekker overheen.
Iris wist 2 prima sprongen te laten zien, maar de concurrentie was veelte sterk.
Iris had zich ook nog weten te plaatsen voor de balkfinale waar ze dan ook een zeer stabiele oefening liet zien.
Na een tijdje vol spanning wachten kreeg ze uiteindelijk een prachtige bronzen medaille omgehangen!
Mirjam Rijpma mocht bij de senioren B haar kunsten op de balk vertonen.
Dit liet ze dan ook met verve zien en na een fantastische beheerste oefening werd ze beloond met een zeer verdiende gouden plak!

Medailleregen in Nijmegen voor turnsters WIK-FTC

Vrijdag 29 december en zaterdag 30 december stond voor een aantal WIK-FTC turnsters het kersttoernooi in Nijmegen op het programma. Een leuke en nuttige oefenwedstrijd voor de dames waarbij er voor verschillende toestellen opgegeven kon worden.

Vrijdag 29 december mochten de turnsters van de derde divisie hun oefeningen laten zien. De junioren Eline Bos, Caitlin de Jong en Roselin de Vries maakten er een mooie wedstrijd van.
Alledrie waren ze erop gebrand om hun oefeningen goed uit te voeren. Soms is dit nog wel lastig en wordt duidelijk dat sommige oefeningen nog iets stabieler moeten worden.
Gelukkig gingen andere oefeningen volledig naar wens en dit resulteerde in mooie medailles: Roselin werd 1e op zowel brug als vloer, Caitlin kreeg de zilveren medaille omgehangen voor haar vloeroefening en Eline mocht de bronzen medaille ophalen op balk en ook de zilveren voor haar vloeroefening.

De wedstrijd erna was voor de senioren derde divisie. Elin van Nieuwenhuijze, Jolien Schulting en Welmoed Kramer mochten beginnen op sprong en dit ging naar wens: Jolien en Welmoed wisten precies dezelfde score neer te zetten en daarmee de 2e plaats te bezetten. Op brug wist Elin een felbegeerde bronzen medaille op te halen, zeer bijzonder omdat dit haar laatste wedstrijd was.
Welmoed wist een prachtige vloeroefening eruit te gooien en haalde hier een mooie 3e plek mee.

De op een na laatste dag van het jaar hebben 2 senioren van de 2e divisie deel genomen.
Adana Arojan had deze wedstrijd nodig om in het wedstrijd ritme te komen en zich voor te bereiden op de provinciale wedstrijd. Met name balk was een mooie oefening met moeilijke gymnastische combi’s en een parallel sprong met D waarde. Dit was een mooie opsteker om te kijken waar de puntjes op de i nog nodig zijn.

Het prettige tijdens dit toernooi is, dat de juryleden mee denken en tips geven om je D-score nog beter te krijgen.

Evelijn trapte haar wedstrijd goed af met een stabiele brug oefening en behaalde daarmee het zilver. De nieuwe choreografie op vloer is in de trainingen bijgeschaafd, en dus is dit een mooie wedstrijd om dit voor de eerste keer te turnen. Op het laatste toestel, sprong, had ze een huizenhoge tsuki hoek en daarmee werd ze 1e.

Al met al voor de turnsters twee zeer geslaagde wedstrijd dagen

Caitlin de Jong pakt goud op TSR in Hellendoorn

Op zaterdag 25 en zondag 26 november was het jaarlijkse TSR toernooi in Hellendoorn.
De 3e divisie turnsters traden afgelopen zaterdag aan voor hun eerste wedstrijd van het seizoen en deze wedstrijd is een mooie gelegenheid om de oefeningen te testen.

In de laatste wedstrijdronde van de dag mochten zowel de junioren Roselin de Vries en Caitlin de Jong als de senioren Welmoed Kramer, Jolien Schulting en Elin van Nieuwenhuijze op het toneel verschijnen.

De junioren begonnen op vloer en dat was voor Caitlin extra spannend omdat ze een nieuwe vloeroefening heeft. De oefening ging gelukkig naar wens en ook Roselin heeft op dit toestel mooie nieuwe sprongen toegevoegd.
Sprong en brug verliepen goed voor beide dames met hier en daar een klein schoonheidsfoutje. Het laatste toestel was de balk en dat is toch altijd extra spannend. Roselin heeft op dit toestel haar programma enorm uitgebreid met moeilijke elementen en de uitvoering daarvan lukte afgelopen zaterdag allemaal net niet. Ze moest helaas een aantal vallen incasseren waardoor ze in het eindklassement op de toch iets zure 4e plaats terecht kwam.
Caitlin had op de balk tijdens de training moeite met een arabier, maar wist deze op de wedstrijd te ‘sticken’. Ook de rest van de oefening was zeer goed te noemen, dit leverde haar niet alleen de hoogste balkscore op, maar bracht haar ook de gouden medaille in het eindklassement! Gefeliciteerd Caitlin! 🥇

Op de andere baan was de eer weggelegd voor de senioren. Twee van de drie dames, Welmoed en Elin, konden helaas maar aan één toestel deelnemen i.v.m. een blessure.
Jolien turnde wel een volledige meerkamp. Ook Jolien heeft sinds een aantal weken een gloednieuwe vloeroefening en de uitvoering van de choreografie is één van haar sterke punten. Dat liet ze ook weer met deze nieuwe oefening zien. Helaas wilde de laatste acrobatische serie niet lukken waardoor het cijfer lager uitviel dan gehoopt.
Ook op de andere toestellen probeert ze haar programma uit te breiden en dat gaat stapje voor stapje steeds beter.

Welmoed en Elin hebben alleen deelgenomen met een oefening aan de brug met ongelijke leggers. Welmoed wist er een fenomenale losom handstand uit de gooien en dat leverde haar het derde cijfer van de senioren op. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.
Ook Elin was tevreden met haar oefening op de brug en turnde een stabiele oefening. Aangezien Elin ons helaas gaat verlaten als turnster en dit haar (1 na) laatste wedstrijd was, kreeg ze van de organisatie naderhand toch een medaille, erg leuk!

Op naar de volgende wedstrijd en dat is voor de derde divisie meiden het kersttoernooi in Nijmegen.

Adana Arojan opnieuw Fries kampioen!

Zaterdag 14 januari werd er gestreden voor de hoogste plek op het Friese kampioenschap maar nog belangrijker, een plekje bemachtigen voor de landelijke wedstrijden. Waar vorig jaar 36 punten nog genoeg was, moesten de turnsters nu toch echt een hoge eind ranking halen. Voor de senioren was dit geen probleem, het podium werd bemachtigd door de WIK/FTC turnsters. Senioren: 1. Adana Arojan 2. Evelijn van Zwieten 3. Simone Beekhuizen,  Pupil 1: Mila isodora 2e, Jeugd: Femke Vliegendehond 3e, Junior: Iris Bos 2e. De dames die naast het podium kwamen maar zich wel wisten te plaatsen zijn: Pupil 1 Aiden Peens, Jeugd Chariza Miedema en Anna-Lynn Oostra, Junior Milou Sjoerdsma en Senior Symone Kooistra. Op naar de 1/4 finales!

 

 

Sidijk toernooi geslaagd weekend

Afgelopen weekend hebben we in heerenveen een geslaagd sidijk toernooi gehad de 20e editie alweer en heeft Wik-ftc een een mooie prijs gewonnen met de clubactie, natuurlijk willen we alle vrijwilligers bedanken die dit weekend zo hard gewerkt hebben en de turnsters die mooie dingen lieten zien.

Lees meer