Trampolinespringers WIK-FTC springen toernooi in Barmstedt (Duitsland)

Afgelopen vrijdag, 7 februari vertrokken 3 trampolinespringers van Wik-ftc naar Barmstedt, Duitsland om hun kunsten te vertonen. Floor, Marrit en Denise vertrokken vol spanning en hadden vrijdagavond eerst de mogelijkheid te trainen en te wennen aan de zaal. Na het trainen was het tijd om te eten en daarna lekker te gaan “slapen” 😉 in de aula van een basisschool. 😴😴
De volgende ochtend kon eerst rustig ontbeten worden want ze hoefden pas in de middag te springen.
Na een warming up en inspringen was het als eerste de beurt aan Floor en Marrit die in dezelfde categorie uitkwamen. Marrit mocht het spits afbijten en begon meteen met een goede verplichte oefening. 💪🏻
Even later was Floor aan de beurt, ook zij sprong een nette oefening. 😃
Daarna moesten beide nog een keuze oefening springen, bij Marrit ging dit wederom goed tot haar eigen verbazing. 🤩 Ook Floor leek een nette oefening afgeleverd te hebben maar na afloop bleek dat ze met haar tenen de rand geraakt had en hierdoor haar oefening na 7 sprongen eindigde en zo ook haar score. 😣😣 Helaas mistte ze hierdoor de finale. Marrit wist met haar stabiele oefeningen als 3e de finale te bereiken. 😍
Ook in de finale liet Marrit een hele nette oefening te zien en wist haar derde plek te behouden! 🥉🥳
Daarna was het de beurt aan Denise. Zij kwam uit in een hogere categorie waarbij de dames en heren bij elkaar gevoegd waren. Van tevoren was Denise erg gespannen maar sprong 2 goede oefeningen. 💪🏻 Na een spannende laatste ronde bleek ze als laatste door te zijn naar de finale met een 8ste plaats. 😱✅
Ook in de finale liet Denise zien dat ze netjes kon springen en werd ze uiteindelijk 4e. 👏🏻🤩Normaal springen dames en heren niet tegen elkaar, als ze het alleen tegen dames op had moeten nemen was ze als 3e geëindigd. 😎
Marrit mocht tot slot bij de prijsuitreiking een mooie beker in ontvangst nemen! 🏆
Super goed gedaan dames!! 😃😃

Plaatsingswedstrijden NK trampoline afgerond

24 maart jl. was de derde, en daarmee ook laatste, plaatsingswedstrijd individueel en synchroon trampoline springen in Heerenveen. Voor WIK-FTC deden acht deelnemers individueel mee, en één synchroon paar.
De dag begon met twee springsters, Fenna Prak en Marrit ter Schuur in de categorie C junior meisjes. Fenna heeft de eerste plaatsingswedstrijd helaas niet mee kunnen doen maar gelukkig was zij er tijdens de tweede en derde plaatsingswedstrijd weer bij. Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd werd zij 8e en bij de laatste eindigde ze helaas wat lager en werd ze 11e. Fenna heeft zich met een uiteindelijke uitslag van 11e niet geplaatst voor het NK. Echter, zij heeft nu wel weer voldoende tijd om haar moeilijkheid en sprongen weer op te bouwen.
Marrit heeft alleen de laatste plaatsingswedstrijd meegedaan i.v.m. ziekte. Gelukkig was ze er bij de laatste plaatsingswedstrijd weer bij, hier werd ze 12e. Zij eindigt dan ook als 12e in het klassement en plaatst zich ook niet voor het NK.
In blok twee waren er meer deelnemers, hier kwamen Herre Brijder, Myka de Haan, Eline van Zanten, Céline Meijer en Jacqueline Klaver in actie.
Herre Brijder en Myka de Haan sprongen in de categorie C pupil/jeugd jongens. Beiden lieten ze een goede wedstrijd zien. Herre werd uiteindelijke 2e, net als bij de eerste en tweede plaatsingswedstrijd. Myka eindigde als 1e, wat hij tijdens de eerste en tweede wedstrijd ook al had gepresteerd.
Herre eindigt in het eind klassement als tweede, helaas gaat er maar één iemand door naar het NK in deze categorie. Myka is degene, die na drie keer een 1e plaatst, zich kwalificeert voor het NK. Beide jongens hebben het heel goed gedaan!
In de categorie C senior dames zaten Eline van Zanten, Céline Meijer en Jacqueline Klaver.
Eline sprong een hele goede en nette laatste plaatsingswedstrijd, zij behaalde dan ook welverdiend de 1e plaats. Eerder werd zij al 2e en 3e.
Céline was de tweede springster in deze categorie die haar kunsten mocht laten zien. Céline liet drie erg stabiele en nette oefeningen zien. Tijdens de eerste twee wedstrijden werd zij 5e en met de laatste wedstrijd waarbij ze 4e werd heeft ze zich goed verbeterd!
Als laatst in deze categorie kwam Jacqueline in actie. Zij sprong eveneens een goede wedstrijd en sleepte, na een eerdere 3e en 4e plaatst, de bronzen medaille binnen.
Na drie wedstrijden eindigt Eline als 2e in het algemeen klassement, Jacqueline eindigt als 4e en Céline als 5e. Hiermee plaatsen alle drie de dames zich voor het NK.
De laatste man, maar zeker niet de minste, was Karst Berkenbosch. Karst sprong dit jaar voor het eerst wedstrijden en kwam uit in de categorie D junior gemengd. De eerste en tweede wedstrijd eindigde hij als 8e en 6e, tijdens de laatste plaatsingswedstrijd wist hij zich wéér te verbeteren en pakte hij de 5e plaatst. Super om de grote vooruitgang te zien. Karst eindigt in het algemeen klassement als 7e, wat een fantastische prestatie is. Hij plaatst zich niet voor het NK maar heeft nu wedstrijd ervaring opgedaan voor de volgende keer.
Naast individueel is er ook voor synchroon gestreden.
Helaas deed er maar één synchroon paar mee. Dit waren Eline van Zanten en Jacqueline Klaver in de categorie C senior dames.
Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd werden zij netjes 1e, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd ging het helaas wat minder en werden zij 3e. Het was tijdens de laatste plaatsingswedstrijd dan ook heel spannend omdat iedereen uit de categorie weer gelijk stond, alleen de nummer 1 en 2 zouden zich plaatsen voor het NK.
Eline en Jacqueline lieten drie hele goede oefeningen zien en wisten zich, met een punten verschil van 9.100 op de nummer 2, als 1e te plaatsen voor het NK.
Iedereen heeft het super goed gedaan tijdens de wedstrijden. Degene die zich niet geplaatst hebben voor het NK kunnen weer hard trainen om zich de volgende keer weer van hun beste kant te kunnen laten zien.
De finalisten wensen wij alvast heel veel succes voor het Nederlands kampioenschap in Ahoy Rotterdam op 23 en 24 juni 2018.

Groepsfoto: v.l.n.r. achterste rij: Karst, Jacqueline, Céline, Eline; vooraan: Herre en Myka

Trampoline springers plaatsen zich voor het NK

 

Zaterdag 5 november heeft de laatste plaatsingswedstrijd trampoline springen plaats gevonden in Hoogezand. WIK-FTC Heerenveen werd vertegenwoordigd door twee teams.
Voorafgaand aan deze wedstrijd hebben er al twee wedstrijden plaatsgevonden, eveneens in Hoogezand en in Zuidlaren.

Het D-team bestaande uit: Marrit ter Schuur, Lyke Hobo, Fenna Prak en Herre Brijder eindigden na de eerste plaatsingswedstrijd op de 7e plaats, wat ze in de tweede wedstrijd ruimschoots verbeterd hebben met een 4e plaats. De laatste wedstrijd ging super en daar werden ze 3e.
Overall betekent dit een 4e plaatst als eindstand na drie wedstrijden. Dit was helaas net niet genoeg om door te gaan naar het Nederlands kampioenschap, maar desondanks een prima prestatie.

Het C-team bestaande uit: Eline van Zanten, Jasmijn de Boer, Fleur Nieuwland en Jacqueline Klaver eindigden na de eerste plaatsingswedstrijd op de 4e plaats, in de tweede wedstrijd werden ze 5e. Door een goed resultaat bij de derde wedstrijd, waar ze 2e werden, hebben ze zich als 3e team weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap op 10 december in Alkmaar.

 

dsc_0316-okdsc_0338-ok

Eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen te Hoogezand

Eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen

 

Afgelopen zaterdag 2 April was de eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen voor de categorieën C, D & E in Hoogezand. De volgende 2 plaatsingswedstrijden zijn op 23 april in Assen en 21 mei weer in Hoogezand. Afhankelijk van de plaatsingen zal daarna nog het NK op 25 en 26 juni in Ahoy, Rotterdam plaatsvinden.

 

Bij de wedstrijd afgelopen zaterdag zijn er maar liefst 3 podiumplekken gehaald, 2 bij de individuele wedstrijd en 1 bij het synchroonspringen.

De wedstrijddag begon met de individuele wedstrijd. Bij de D jeugd 2 meisjes deden Lyke Hobo en Marrit ter Schuur mee, zij behaalden respectievelijk een 7e en 9e plaats. Marrit deed voor het eerst mee aan een wedstrijd en voor de eerste keer heeft ze het heel netjes gedaan!

Bij de E pupil 2 gemengd deed Herre Brijder voor de eerste keer mee, hij behaalde een nette 8e plaats! Niet verkeerd tussen al die meiden!

Bij de C jeugd meisjes deden Jasmijn de Boer, Fleur Nieuwland en Fenna Prak mee, zij behaalden in een erg sterk deelnemers veld een 10e, 11e en 12e plek.

Vervolgens ging het verder met blok 2, in dit blok deden in de C senior Dames en C junior meisjes Jacqueline Klaver en Eline van Zanten mee. Eline viel helaas net buiten het podium met een 4e plaats. Jacqueline wist een hele nette 1e plaats te behalen, top!

Daarna verder met blok 3. In blok 3 deden 2 springers mee van WIK; bij de E pupil 3 gemengd deed Collin Schouwink mee, en bij de D pupil jongens deed Raymond Bandell mee. Voor beide jongens was dit ook de eerste wedstrijd, Collin wist een 7e plaats te behalen tussen alle meiden en Raymond zelfs een eerste plek!

 

`smiddags was het tijd voor de synchroon wedstrijden. Hier deden 5 koppels mee. In blok 1 was het de beurt aan Fleur Nieuwland en Jasmijn de Boer, zij behaalden een 5e plaats. Tevens deed er een gecombineerd koppel mee, Fenna Prak van WIK en Jessica Bogaards van Omnigym. Zij belandden samen op de 6e plaats. Ook de 2 jongste mannen deden mee bij het synchroonspringen, Herre Brijder en Collin Schouwink, zij gingen de eerste 2 keer om de beurt de mist in maar de laatste keer dat ze de oefening sprongen ging het helemaal goed en mochten ze een groot applaus van de hele tribune in ontvangst nemen. Ze behaalden daarmee de 12e plaats.

In blok 2 deden Jacqueline Klaver en Eline van Zanten mee in de Senioren categorie. Na 3 nette oefeningen wisten zij de eerste plaats te behalen. Tot slot was het nog de beurt aan Lyke Hobo en Marrit ter Schuur. Ook zij sprongen 3 hele nette oefeningen maar tegenstanders ook, daardoor belandden zij uiteindelijk op een 5e plaats.

 

Al met al zijn er nette oefeningen laten zien maar is er zeker ook ruimte voor verbetering. Zeker qua netheid, en daar gaat hard aan gewerkt worden de komen tijd.

Natuurlijk zijn we trots op alle springers! En we zijn weer erg blij met de vrijwilligers die gejureerd hebben!

 

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren!