Turnwedstrijden district Noord te Veenoord

Op zaterdag 12 maart was er voor veel turnsters voor de eerste keer na 2 jaar weer een turnwedstrijd waaraan zij konden deelnemen. Dit jaar is er nieuwe oefenstof en kunnen de turnsters ook als team meedoen.

In de sporthal in Veenoord (Dr) deden turnsters van WIK-FTC mee in verschillende categorieën.

Bij meisjes Middenbouw niveau 2 turnde Chyenna van Es een keurige wedstrijd, zij wist hierdoor de 2e plaats te behalen, met name op balk en brug was Chyenna erg sterk. Naomi Musa turnde ook een goede wedstrijd en wist hierdoor de 3e plaats te behalen. Op vloer was Naomi erg sterk, ze behaalde op dit onderdeel het hoogste puntenaantal. Binnen district Noord was bij de Middenbouw uiteindelijk maar één team op niveau 2. Dit team bestond uit turnsters van WIK-FTC, TTN, MGV Middelstum en T&GV Dokkum.

Bij de meisjes Middenbouw niveau 3 turnde Rosa Robben naar een 9e plaats met mooie oefeningen op brug en vloer. Olivia van den Hurk werd 12e, maar was met twee goede sprongen de op 1 na beste op dit onderdeel. Als team, met deelneemsters van WIK-FTC en GYM4ALL, behaalden ze samen de 3e plaats.

Bij de dames van het team Supplement D (3e divisie) ging het erg goed. Roos Hulleman mocht de wedstrijd van de dames openen. Ze begon op vloer en zette daar een strakke oefening neer, met een paar mooie series. Roos vervolgde haar wedstrijd op de balk, ook daar liet ze een goede oefening zien. Emma Smit begon ook op vloer. Zij heeft pas kort geleden een nieuwe oefening gekregen, maar ondanks de korte periode dat ze deze oefening heeft kunnen trainen liet zij een stralende oefening zien. Dit leverde een luid applaus op. Daniek Gonlag kon daardoor niet achterblijven en liet eveneens een prachtige dans zien met een Arabier schroef erin. Daniek liet ook merken dat ze de sprong de baas was en liet een mooie sprong zien. Op de balk liet Susan van der Meer een prachtige salto achterwaarts zien, en na een strakke oefening op de brug landde ze keurig op 2 voeten. Ook haar teamgenoot Nynke de Bruin liet zien dat zij de brugoefening goed beheerst en turnde daar een geweldige oefening, gevolgd door een strakke balkoefening.

Door deze prima prestaties hebben de meiden als team een welverdiende zilveren medaille ontvangen bij de teamwedstrijden op zaterdag.

Daags erna op zondag 13 maart hebben deze dames ook nog een individuele wedstrijd geturnd. Ook toen hebben ze keurige prestaties neergezet. Van de 23 deelnemende turnsters bezetten de meiden van WIK-FTC de 3e, 4e, 5e, 6e en 10e plaats. Helaas blesseerde Susan van der Meer bij het inturnen op brug zodanig haar voet dat zij de wedstrijd verder moest staken. Zij heeft daardoor alleen het onderdeel sprong kunnen laten zien, wat haar een 6e plaats op dit toestel opleverde.

De dames hadden wel wat lichte zenuwen voor hun eerste wedstrijd na een lange periode waarin niets kon vanwege de Corona-maatregelen. Dat was vooral op balk merkbaar. Het was echter leuk om eindelijk weer eens een echte wedstrijd te mogen turnen. Iedereen heeft genoten van deze dag.

Vacature train(st)er 1e divisie dames

WIK-FTC Heerenveen is op zoek naar een enthousiaste train(st)er voor de 1e divisie bovenbouw

 

 

WIK-FTC-turnsters nemen medailles mee naar huis.

Dit weekend staat voor de N3- en N4-turnsters en de 3e en 4e divisionisten, in het teken van de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen. Deze wedstrijd wordt gehouden in Nieuwehorne en de keuze-oefenstof turnsters kunnen zich ook nog proberen te plaatsen voor de toestelkampioenschappen later dit seizoen.

In de vroege ochtend met de eerste wedstrijdronde van de dag, kwam Yara de Koning in actie in de categorie pupil 1 N3 en Isa Faber en Marit Jorritsma in de pupil 2 N3. Yara begon en sprong en deed dit erg goed. Op brug steeg ze boven zichzelf uit en wist een mooie score neer te zetten. Op balk haalde ze zelfs de hoogste score van de dag. Ze sloot af met een prima vloeroefening en werd 3e allround.

Marit en Isa begonnen op vloer en maakte een goede start van de meerkamp. Deze lijn werd doorgetrokken op sprong en ook op brug presteerde beiden ook erg goed. Afsluiten met balk is altijd zenuwslopend, Isa moest hier een foutje incasseren maar had verder een sterke oefening. Marit sloot goed af en eindigde op een mooie 2e plek. Isa eindigde op een keurige 6e plek.

Op de andere baan mocht Joy Ranzijn haar wedstrijd starten en ze begon op de brug. Hier was wat aftrek aanwezig op de kip aan de hoge legger, voor de rest was het een goed doorgeturnde oefening.
Op balk waren geen vallen of grote wiebels aanwezig. Het inturnen verliep vloeiend en dat was ook zo tijdens de wedstrijd oefening.
Op vloer was Joy aan het stralen, met haar vrolijke muziek en dansjes heeft zij een mooie eerste plek behaald op het toestel.
Sprong was weer wennen door het moeten springen met een andere plank, dit was uiteindelijk geen probleem omdat er toch een mooie half in half uit werd geturnd.

Met 41,800 is Joy Ranzijn 4de geëindigd op deze tweede plaatsingswedstrijd.

In de vierde en laatste wedstrijdronde van deze dag verschenen de senioren Welmoed Kramer en Eline Bos op de wedstrijdvloer. In de categorie supplement C begonnen de dames op de vloer en deze verliep naar wens, hoewel Eline hier en daar wat netheid-puntjes liet liggen.
Bij het onderdeel sprong moest Welmoed een noodzakelijke aanpassing maken in haar sprongprogramma, dit wist ze gelukkig zeer goed op te vangen met twee keurige sprongen. Eline wist haar zenuwen in bedwang te houden en liet twee mooie sprongen zien.
Op de brug turnde Welmoed een prachtige oefening en ook Eline kwam haar oefening goed door, maar mist op dit toestel nog wat moeilijkheid. Tot slot de 10 centimeter brede evenwichtsbalk en hierop turnden beide turnsters een nagenoeg foutloze oefening!
In het eindklassement wist Eline 7e te worden en kreeg Welmoed een zeer verdiende gouden medaille omgehangen!

Op zondag mochten nog drie turnsters van WIK-FTC aantreden in Nieuwehorne. In de eerste ronde waren dat de jeugd N4 turnsters Anouk den Heijer en Lotte de Jong.
We begonnen op balk. Beide dames wisten te blijven staan en lieten een stabiele oefening zien. Ook vloer en sprong verliepen deze wedstrijd naar wens. Er waren behoorlijk wat zenuwen voor de brug. Aangezien bij Lotte de kip deze week maar een paar keer lukte in de trainingen en bij Anouk de kip niet lukte tijdens het inturnen. Maar beide meiden wisten een prachtige oefening te turnen op brug.
Voor Anouk leverde dit een mooie zilveren medaille op en Lotte is 8e geworden.

De tweede wedstrijdronde kwam Femke Pander (junior D) op de wedstrijdvloer.
Ze startte op vloer met een prachtige oefening, met gulle lach en veel uitstraling. Jammer dat de spagaat-1/1-draai niet werd geteld en dat ze na haar 3e acroserie iets te weinig rotatie had. Ze behaalde daardoor net geen toestelfinale-plaats. Direct na afloop van haar vloeroefening moest ze door met inspringen op sprong. Als 1e sprong deed ze half-in /heel uit en stond als een huis. Als 2e sprong deed half in / half-uit met na een hoge afzweeffase een kleine pas tot stand. Op brug liep haar oefening na zweefkip-1/2e-draai niet helemaal , maar ze redde zich prima om door te turnen, ook na een wat korte zolendraai. Ze eindigde met een goede hurksalto tot stand. Op haar laatste toestel balk, moest ze als eerste beginnen en turnde een mooie stabiele oefening en sloot af met een keurige strek-1/1 draai voorover tot stand. In de eindranking werd ze net geen 3e, maar plaatste zich wel voor 3 toestelfinales: sprong, brug en balk!

Alle turnsters gaan zich thuis verder voorbereiden op de volgende wedstrijden. Voor veel van deze meiden zal dat de landelijke halve finale zijn.

Eerste plaatsingswedstrijd voor WIK-FTC-turnsters 3e divisie in Assen.

Zaterdag werd in Assen de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters uit de derde divisie gehouden. Met deze wedstrijd kan meteen een score neergezet worden voor plaatsing voor de landelijke turnwedstrijden.

Vroeg in de ochtend mochten de senioren meteen aan de slag met hun oefeningen. Voor sommige turnsters nog best lastig om goed wakker te worden, maar met frisse moed begonnen Welmoed Kramer en Eline Bos op het onderdeel vloer. Mooie scores werden neergezet en dit gevoel werd goed vast gehouden gedurende de wedstrijd. Dit resulteerde in een keurige 5e plaats voor Welmoed en Eline mocht de bronzen medaille ophalen. Voor de volgende wedstrijd gaan de dames weer hard werken aan de netheidsscore.

In de derde ronde mochten Femke Pander, Lotte de Jong en Anouk den Heijer hun oefeningen laten zien. Lotte en Anouk zijn dit seizoen een divisie omhoog gegaan en komen nu voor het eerst uit in de landelijke oefenstof, heel spannend!
Het eerste toestel was vloer en het doel was om netjes te turnen. Dit doel is zeker behaald, want Anouk tekende de hoogste score op. Ook Lotte stond te stralen op de vloer, maar kreeg een iets lager cijfer. Op sprong werden er nieuwe sprongen gesprongen met hoge cijfers. Brug was voor beiden een spannend moment, maar ook dit toestel kwamen ze uitstekend door. Tot slot wist Anouk ook op de evenwichtsbalk de hoogste score neer te zetten. Lotte heeft op balk hele mooie persoonlijke doelen behaald.
Anouk heeft een fantastische meerkamp geturnd en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen wat resulteerde tot gelukstranen. Lotte heeft laten zien dat ze mee kan draaien op dit niveau. Ze eindige op een welverdiende 10e plek.

Femke startte op de balk en zo’n zenuwentoestel is toch wel lastig om de wedstrijd mee te beginnen. Ze deed dit zeer goed en zette meteen een stabiele oefening neer. Deze positieve stabiliteit wist Femke door te trekken naar de andere toestellen en dit resulteerde in een prachtige 2e plaats.

In de vierde en laatste wedstrijdronde mocht Isa Faber aantreden. Isa begon met een keurige balkoefening; alleen een paar kleine wiebels, maar geen val.
Daarna turnde zij een zeer goede vloeroefening en op het onderdeel sprong deed ze handstandoverslag en een hurksalto met een klein stapje tot stand.
En tenslotte turnde ze een keurige brugoefening, waarmee ze als 4e eindigde in het eindklassement.

Yara de Koning turnde op zondag haar eerste wedstrijd van het seizoen in Assen. Het was met de sneeuw erg glad, maar omdat we vroeg weg zijn graan hadden we alle tijd en kwamen we ruim op tijd binnen om ons goed voor te bereiden met de warming-up. Als eerste toestel stond de balk voor haar klaar. De wedstrijd spanning kon Yara goed beheersen en zorgde ervoor dat ze nog strakker en netter haar oefening kon laten zien. Met een grote glimlach kon ze aan het einde uitstrekken. Ook op vloer en sprong ging het net iets beter dan op de training en dus waren wij als trainer en turnster daar heel tevreden over. Als afsluiter mocht Yara het spits afbijten op de rekstok. De statische houdingen gingen heel goed maar helaas glipte ze met kip net van de stok. Ze heeft zich goed herstelt en haar oefening af kunnen turnen. Op een deelnemersveld van 22 turnsters is ze knap 6e geworden! Op naar de volgende plaatsing wedstrijd in februari!

De turnsters en trainers zijn trots zijn op dit prachtige resultaat.

Medailles voor WIK-FTC op Fries Kampioenschap turnen

Afgelopen zaterdag turnden de WIK-turnsters het Fries Kampioenschap meerkamp in Joure.

In de eerste ronde lieten Nynke de Bruin (pupil 2 N3), Marit Jorritsma en Isa Faber (pupil 1 N3) wederom prachtige oefeningen zien. De meiden hebben de afgelopen tijd hard gewerkt en dat was te zien. Marit werd net vierde en Isa zevende. Nynke turnde zichzelf naar een fantastische tweede plaats, zilver voor Nynke!

De laatste ronde van de dag én van het seizoen was voor Welmoed Kramer (senior C), Eline Bos en Roselin de Vries (junior D). Tijdens de trainingen wordt er inmiddels hard getraind voor de nodige upgrades in moeilijkheid. Sommige van deze upgrades lukten vandaag heel goed, sommige hebben nog wat werk nodig. Welmoed werd vandaag knap vijfde in een sterk deelnemersveld. Eline mocht de bronzen plak op komen halen en Roselin werd eerste en daarmee Fries Kampioene! Ze prolongeert hiermee haar titel.