Mila Riedstra pakt het goud op de Friese Kampioenschappen in Wolvega

In de eerste wedstrijd begonnen onze pupillen 1 D1 Anna Dijkstra en Sara Regensburg aan hun FK. Sara heeft afgelopen week een ongelukje gehad en heeft er een gekneusde pols aan over gehouden.. hierdoor heeft ze deze week niet voluit kunnen trainen. Maar dit weer hield haar niet om niet mee te doen. Beide zette een sterke brugoefening neer met hele hoge scores! Anna werd zelfs op dit toestel 3e met een 13.450. Door naar balk, waar Sara helaas 2 keer is gevallen en Anna 1 val moest incasseren. Een kleine teleurstelling werd omgezet in positiviteit, want het lievelingstoestel van beiden kwam inzicht. Op het toestel vloer wisten Anna en Sara zich heel netjes te presenteren aan de jury en dit werd voor beiden ook met een hoog cijfer beloond! Ook de twee verschillende sprongen verliep naar wens. Sara kreeg een prachtig cijfer van de jury, een 13.275! Anna is 5e en Sara 10e geworden van heel Friesland!

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Jill de Lange (jeugd D1). Ook Jill begon sterk met inturnen aan het toestel brug. Helaas verliep de ‘echte’ wedstrijdoefening niet helemaal zoals gepland, één val bij het ophurken/zolendraai. Door naar balk, waar Jill ook een val moest incasseren met de radslag. Maar verraste iedereen met haar boogje achterover, waarmee ze op de balk bleef staan! Door naar het lievelingstoestel vloer. Dit bleek echter ook uit haar score, want ze kreeg een 12.950 (2e) van de jury. Half-in, half-uit lukte afgelopen weken niet zo goed en is er uiteindelijk toch voor de overslag gekozen. Dit pakte goed uit en ze sprong twee prima sprongen. Jill is in het eindklassement 10e van Friesland geworden.

Het Fries Kampioenschap van wedstrijdgroep 4 werd afgesloten door Mila Riedstra (Senior G) in de laatste wedstrijdronde. Op vloer werd netjes geturnd, met mooie sprongen vloog Mila over de vloer. Met een 10.550 werd Mila 3e op dit toestel! Op het toestel sprong werd met plank een sterke half-in, half-uit geturnd en is Mila eerste geworden met een 10.850 op dit onderdeel. Op brug is er hard gewerkt aan het door turnen van de oefening, hierdoor heeft zij de tweede plek kunnen behalen op brug met een 10.550. Het laatste toestel balk brengt voor Mila altijd zenuwen met zich mee. Het inturnen ging niet helemaal zoals gepland, maar tijdens haar wedstrijdoefening wist Mila keurig te blijven staan. Na een foutloze meerkamp wist Mila het goud te veroveren. Mila mag zich Fries kampioen noemen in categorie Senior G!

 

WIK-FTC behaalt meerdere tickets voor de bondsfinales

Het afgelopen weekend stond in het teken van de halve finale voor de WIK-FTC-turnsters in de eerste en derde divisie. In Varsseveld mochten de dames deze keer hun vorderingen laten zien.
Met een goede plaatsing op deze halve finale konden de turnsters tickets bemachtigen voor de bondsfinale meerkamp en ook toestelfinales, in de volksmond de Nederlandse Kampioenschappen genoemd. Voldoende motivatie dus om mooie oefeningen te laten zien!
Zaterdag was het de beurt aan de eerste divisie turnsters: Mila Isidora, Dané Koenen en Lieke Koldeweij.
Mila en Dané (jeugd N2) hadden een goede wedstrijd. Door weinig fouten te maken, netjes en verzorgd te werken en een mooie presentatie werd Mila 4de en Dané 6de. Hiermee gaan ze beide door naar de meerkampfinale.
Er waren ook plekken te verdienen voor de toestelfinales. Beide dames hebben de balkfinale gehaald en Mila ook de brug en de vloerfinale.
Bij de senioren in supplement A, kwam Lieke in actie. Zij begon met een zeer goede balk en vloeroefening. Goede stappen gemaakt in netheid en presentatie! Sprong ging goed, brug redelijk en dit alles resulteerde in plek acht en daarmee mag ze door naar de meerkampfinale. Lieke heeft zich ook geplaatst voor de toestelfinale balk!
Al met al een goede dag en de dames gaan zich nu voorbereiden op de finales op 15 en 16 juni welke zullen worden gehouden in Tilburg!

De zondagwedstrijd stond in het teken van onze turnsters in de derde divisie.
Op zondagochtend in de allereerste ronde, mochten Isa Faber en Marit Jorritsma het spits afbijten tijdens halve finale pupil 2 N3. Na beide prima te hebben gesprongen, lieten ze beide een fantastische brugoefening zien met hoge opzwaaien. Marit was een beetje zenuwachtig op de balk maar wist boven te blijven. Isa had een mooie balkoefening met boogje er weer in maar moest helaas twee keer de balk vroegtijdig verlaten. Als afsluiting hadden beide turnsters een keurige vloeroefening waar ze allebei voor het eerst een losse radslag in lieten zien. Marit eindigde op een 15e plek en Isa op een 21e plek.
In de tweede wedstrijdronde mocht Anouk den Heijer (Jeugd N4) haar eerste landelijke halve finale ooit turnen, spannend! Anouk mocht de wedstrijd openen op vloer. Tijdens de laatste trainingen is er hard gewerkt aan de afwerking van de elementen en gymnastische sprongen. Op sprong liet Anouk twee prachtige sprongen zien en scoorde een 12.4 gemiddeld. Tijdens het inturnen op brug kreeg Anouk twee blaren, maar dit weerhield haar niet om een mooie brugoefening neer te zetten. Op brug behaalde ze ook een 12.4. De balk ging vandaag wat minder, met een val van balk. Al met al een leerzame wedstrijd. In het eindklassement is Anouk 17e geworden.
In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Femke Pander in de categorie junior D. Femke mocht op de balk beginnen en dit brengt altijd de nodige zenuwen met zich mee. Ze wist hier echter zeer goed mee om te gaan. Op de vloer liet ze een keurige oefening zien en op haar favoriete onderdeel de sprong maakte ze twee prachtige sprongen, waarmee ze zich wist te plaatsen voor de toestelfinale volgende week in Vianen! Als laatste de brugoefening en deze verliep ook voorspoedig op een klein foutje na op de hoge legger.
In het eindklassement werd Femke 7e en hiermee heeft ze zich geplaatst voor de bondsfinale meerkamp! Gefeliciteerd Femke!
De laatste ronde was weggelegd voor de senioren in het supplement C. Voor WIK-FTC verschenen Welmoed Kramer en Eline Bos op de wedstrijdvloer.
Het eerste toestel was de brug en dit kwamen beide dames redelijk goed door. Helaas moest Eline toch een onverwachte val incasseren. Daarna de balk en Welmoed turnde een stabiele oefening en Eline moest twee keer voortijdig de balk verlaten. Op de vloer verliepen de oefeningen naar wens. Op het laatste onderdeel van de dag sprongen beide dames een nette sprong, waarbij Welmoed liet zien echt klaar te zijn om haar arabier flikflak over de pegases te upgraden naar de moeilijkere yourtchenko.
Welmoed is 13e geworden en Eline 23e.
Volgende week wordt de NK 3e divisie gehouden in Vianen en de week daarop reizen we af naar de FK in Dokkum.

Vrijdag 10 mei instuif jong turntalent WIK-FTC

Doe jij mee met de instuif?

Houd je van koprollen, op de kop staan en hangen aan de rekstok? Ben je sterk, lenig of durf jij dingen die niemand anders doet? Wil je leren turnen met een goede basis?

Dan ben jij misschien wel het turntalent dat WIK-FTC zoekt!

Wanneer: vrijdag 10 Mei

Hoe laat: 15:30-17:30

Wie: meisjes uit geboortejaar 2012, 2013, 2014

Waar: Gymzaal Het Vogelnest
Scholeksterstraat 1
Heerenveen

Graag van tevoren opgeven via info@wik-ftc.nl

 

 

Tweede plaatsingwedstrijd voor wedstrijdgroep 4 in Nieuwhorne

In de eerste wedstrijdronde op de zaterdag mochten Noa Voordenhout (Instap D1) en Jill de Lange (Jeugd D1) hun beste beentje voor zetten om hun oefeningen te laten zien. Noa begon op sprong. Waarbij het de vorige keer mis ging op sprong, liet ze nu een prachtige handstandplatval zien. Ook op brug heeft ze de afgelopen weken hard getraind. Op balk had ze een mooie stabiele oefening alleen lukte de koprol helaas niet. Op de vloer is hard gewerkt aan de uitstraling en dit was zeker weten te zien. Noa is 9e geworden.

Jill begon op haar lievelingstoestel vloer. Dit kon je ook duidelijk zien, want ze heeft een hele nette vloeroefening geturnd. Op sprong wilde Jill voor een hogere D-score en werd er dus twee keer een half-in, half-uit geturnd. Dit resulteerde in een heel mooi cijfer een 13.000. Op naar brug, waar het de vorige keer iets minder goed ging, lukte de wegzet hurksalto nu heel goed! Een heel mooi doel behaald. Op naar balk, tijdens het inturnen lukte de radslag en boogje a.o. niet. Hierdoor was Jill ontzettend zenuwachtig. Maar tijdens haar wedstrijdoefening stond ze met beide elementen als een huis! Ze werd beloond met een 10.533 dit was de 3e score op dit toestel. Dit zijn ook mooie persoonlijke doelen, die zijn gelukt. Jill is 6e geworden in een groot deelnemersveld.

In de vierde wedstrijdronde begon Lois Blom (junior G) op baan B met sprong, omdat de sprong werd gedaan met een mini trampoline komt er 1 punt N-aftrek. De overslag werd netjes uitgevoerd. Brug in turnen ging goed en dat was ook zichtbaar tijdens de wedstrijdoefening. Zonder te vallen bij balk vloog Lois over de balk. Vloer verliep netjes, alles wat tijdens de training gebeurde werd hier goed laten zien. Lois is 11e geworden, met een 5e plaats op brug en vloer.

Op de zondag in de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Loes de Graaf (Jeugd H). Loes begon op vloer, hier kon zij haar mooie vloeroefening laten zien en dat heeft zij zeker gedaan. Op sprong stond de overslag op de planning. Bij de eerste plaatsingwedstrijd is deze niet alleen geturnd, maar vandaag deed Loes de overslag helemaal zelf! Ook op brug werden er elementen zelfstandig geturnd. Op balk was de handstand iets wat aan de lage kant, maar desondanks bleef ze wel staan op de balk en verliep de oefening naar wens. Loes is 21e geworden.

In de tweede wedstrijdronde mochten Anna Dijkstra en Sara Regensburg (Pupil 1 D1) hun oefeningen aan de jury laten zien. De overslag en salto werden beloond met een 13.650 voor Sara! Ook bij Anna ging sprong goed. Aan de houdingen van de salto wordt nog hard gewerkt de komende trainingen. De brugoefeningen zag er heel netjes en verzorgd uit! Hier score Sara een 13.133 en Anna een 12.933. Door naar balk, waarbij Anna twee weken geleden en vervelende val maakte bij de radslag, hebben we er voor gekozen om de koprol te doen. Dit pakte goed uit want Anna heeft een prachtige balkoefening neer gezet zonder te vallen! Sara heeft ook laten zien dat ze heel netjes kan werken maar viel met de radslag op balk. Het laatste toestel vloer! En ook hier werd er prachtig geturnd door beide meiden. Sara die met een lach haar vloeroefening turnde, maar was helaas de sisonne vergeten, waardoor ze 2 punten N-aftrek kreeg. Al met al een hele goede en leerzame wedstrijd. Sara is 7e geworden en Anna mocht de bronze medaille in ontvangst nemen!

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Mila Riedstra (Senior G). Mila begon op sprong met een sterke half-in, half-uit dit was de hoogste D-score van alle turnsters, dit resulteerde dus ook in de eerste plek op sprong. Op vloer is er gekozen voor een nieuwe acrobatische serie. De afgelopen weken heeft Mila ontzettend hard gewerkt op brug, met de 3/4 reus en de hurksalto af was de oefening op brug helemaal compleet. Tijdens het inturnen waren er veel twijfels op balk maar dit bleek helemaal nergens voor nodig, want Mila heeft een oefening zonder vallen neer gezet. Mila mocht de welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen met een toestelfinale brug en sprong!

Jamie-Lee Houwer mocht dit wedstrijd weekend afsluiten in categorie (Junior H) in de laatste wedstrijdronde. Jamie-Lee begon de wedstrijd op balk, ondanks een val werd de oefening toch netjes afgemaakt. Op vloer werd de arabier geteld en waren de andere elementen heel netjes uitgevoerd. Ook Jamie-Lee is helemaal zelfstandig over de Pegasus gekomen met de overslag. De tweede sprong werd geteld als een half-in. Bij brug werd goed laten zien, waar op getraind was, elementen werden vlot achter elkaar aan geturnd.

We wachten nu in spanning af, op de doorstroming voor het FK!

Na ruim 3 uur reizen naar Helmond, begon Dané Koenen vandaag haar 2e kwalificatie wedstrijd op brug, met een mooie oefening kwam ze op 12,567 punten. De oefening op balk ging een stuk stabieler dan de vorige wedstrijd en ze heeft voor het eerst een losse radslag geturnd, met een  11,367 mag ze zeer tevreden zijn. Haar vloer oefening is her en der aangepast, dat zorgde voor een betere E-score en een totaal score van 12,367. Op Sprong turnde ze voor het eerst yurchenko, wat erg goed ging, 11,35!

In de 4e wedstrijd kwamen de senioren aan bod, Lieke Koldeweij, Mirjam Rijpma en Ayla Wilbrink. Ayla mocht de wedstrijd openen op vloer, voor haar was dit haar laatste wedstrijd, Ayla gaat stoppen met turnen. Op sprong ging het voor alle drie de turnsters erg goed. Met zelfs een E-score van 9,05 voor Lieke en 9,00 voor Ayla. Mirjam turnde dit keer op brug haar hele oefening uit en heeft een klein foutje heel creatief opgelost. De afsluiter was op balk. Mirjam turnde een hele stabiele oefening maar viel net voor haar afsprong nog met de losse radslag, dit kon ze zich niet permitteren waardoor ze zich niet heeft weten te plaatsen voor de 1/2 finale. Lieke behaalde een erg goede score op balk, ze heeft zich samen met Ayla voor de 1/2 finale geplaatst.

 

WIK-FTC-turnsters nemen medailles mee naar huis.

Dit weekend staat voor de N3- en N4-turnsters en de 3e en 4e divisionisten, in het teken van de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen. Deze wedstrijd wordt gehouden in Nieuwehorne en de keuze-oefenstof turnsters kunnen zich ook nog proberen te plaatsen voor de toestelkampioenschappen later dit seizoen.

In de vroege ochtend met de eerste wedstrijdronde van de dag, kwam Yara de Koning in actie in de categorie pupil 1 N3 en Isa Faber en Marit Jorritsma in de pupil 2 N3. Yara begon en sprong en deed dit erg goed. Op brug steeg ze boven zichzelf uit en wist een mooie score neer te zetten. Op balk haalde ze zelfs de hoogste score van de dag. Ze sloot af met een prima vloeroefening en werd 3e allround.

Marit en Isa begonnen op vloer en maakte een goede start van de meerkamp. Deze lijn werd doorgetrokken op sprong en ook op brug presteerde beiden ook erg goed. Afsluiten met balk is altijd zenuwslopend, Isa moest hier een foutje incasseren maar had verder een sterke oefening. Marit sloot goed af en eindigde op een mooie 2e plek. Isa eindigde op een keurige 6e plek.

Op de andere baan mocht Joy Ranzijn haar wedstrijd starten en ze begon op de brug. Hier was wat aftrek aanwezig op de kip aan de hoge legger, voor de rest was het een goed doorgeturnde oefening.
Op balk waren geen vallen of grote wiebels aanwezig. Het inturnen verliep vloeiend en dat was ook zo tijdens de wedstrijd oefening.
Op vloer was Joy aan het stralen, met haar vrolijke muziek en dansjes heeft zij een mooie eerste plek behaald op het toestel.
Sprong was weer wennen door het moeten springen met een andere plank, dit was uiteindelijk geen probleem omdat er toch een mooie half in half uit werd geturnd.

Met 41,800 is Joy Ranzijn 4de geëindigd op deze tweede plaatsingswedstrijd.

In de vierde en laatste wedstrijdronde van deze dag verschenen de senioren Welmoed Kramer en Eline Bos op de wedstrijdvloer. In de categorie supplement C begonnen de dames op de vloer en deze verliep naar wens, hoewel Eline hier en daar wat netheid-puntjes liet liggen.
Bij het onderdeel sprong moest Welmoed een noodzakelijke aanpassing maken in haar sprongprogramma, dit wist ze gelukkig zeer goed op te vangen met twee keurige sprongen. Eline wist haar zenuwen in bedwang te houden en liet twee mooie sprongen zien.
Op de brug turnde Welmoed een prachtige oefening en ook Eline kwam haar oefening goed door, maar mist op dit toestel nog wat moeilijkheid. Tot slot de 10 centimeter brede evenwichtsbalk en hierop turnden beide turnsters een nagenoeg foutloze oefening!
In het eindklassement wist Eline 7e te worden en kreeg Welmoed een zeer verdiende gouden medaille omgehangen!

Op zondag mochten nog drie turnsters van WIK-FTC aantreden in Nieuwehorne. In de eerste ronde waren dat de jeugd N4 turnsters Anouk den Heijer en Lotte de Jong.
We begonnen op balk. Beide dames wisten te blijven staan en lieten een stabiele oefening zien. Ook vloer en sprong verliepen deze wedstrijd naar wens. Er waren behoorlijk wat zenuwen voor de brug. Aangezien bij Lotte de kip deze week maar een paar keer lukte in de trainingen en bij Anouk de kip niet lukte tijdens het inturnen. Maar beide meiden wisten een prachtige oefening te turnen op brug.
Voor Anouk leverde dit een mooie zilveren medaille op en Lotte is 8e geworden.

De tweede wedstrijdronde kwam Femke Pander (junior D) op de wedstrijdvloer.
Ze startte op vloer met een prachtige oefening, met gulle lach en veel uitstraling. Jammer dat de spagaat-1/1-draai niet werd geteld en dat ze na haar 3e acroserie iets te weinig rotatie had. Ze behaalde daardoor net geen toestelfinale-plaats. Direct na afloop van haar vloeroefening moest ze door met inspringen op sprong. Als 1e sprong deed ze half-in /heel uit en stond als een huis. Als 2e sprong deed half in / half-uit met na een hoge afzweeffase een kleine pas tot stand. Op brug liep haar oefening na zweefkip-1/2e-draai niet helemaal , maar ze redde zich prima om door te turnen, ook na een wat korte zolendraai. Ze eindigde met een goede hurksalto tot stand. Op haar laatste toestel balk, moest ze als eerste beginnen en turnde een mooie stabiele oefening en sloot af met een keurige strek-1/1 draai voorover tot stand. In de eindranking werd ze net geen 3e, maar plaatste zich wel voor 3 toestelfinales: sprong, brug en balk!

Alle turnsters gaan zich thuis verder voorbereiden op de volgende wedstrijden. Voor veel van deze meiden zal dat de landelijke halve finale zijn.