Turnwedstrijden in Dalen en Reuver voor WIK-FTC

In Dalen stond de tweede plaatsingswedstrijd op het programma. Dit is de laatste mogelijkheid om plaatsing voor de landelijke halve finales af te dwingen.

In de vroege ochtend turnden Welmoed Kramer en Eline Bos in de senior C categorie hun wedstrijd. De oefeningen op de sprong en vloer verliepen voor beide dames zonder grote problemen. De brug was deze keer wel een uitdaging en zowel Welmoed en Eline turnden niet hun beste oefening. Op balk werd de wedstrijd afgesloten met een goede oefening van Eline, helaas moest Welmoed de balk een aantal keer vroegtijdig verlaten. Welmoed is 12e geworden en Eline 14e.

In de derde ronde van de dag verschenen Femke Pander (junior D) en Anouk den Heijer en Lotte de Jong (jeugd 1 N4) op het turntoneel.
Femke begon haar wedstrijd op de balk en de zenuwen namen haar helaas in beslag en ze turnde niet de oefening die ze normaal gesproken kan. Gelukkig wist ze zichzelf te revancheren op de vloer en sprong met het hoogste cijfer. De brug oefening verliep ook zonder grote problemen. Femke is 13e geworden.

Op de andere wedstrijdbaan wisten Anouk en Lotte een keurige wedstrijd neer te zetten.
Op het eerste toestel vloer, is hard gewerkt aan de netheid van de oefeningen, deze zagen er dan ook netjes en verzorgd uit! Beide meiden wisten de goede start door te trekken op sprong en brug met hoge scores. Het laatste toestel balk, blijft altijd spannend. Helaas moest Lotte de balk vroegtijdig verlaten, maar heeft haar oefening netjes afgemaakt. Anouk wist een hele stabiele oefening op balk neer zetten en eindigde net naast het podium op een 4e plaats! Lotte eindigde als 14e in het eindklassement.

De vierde en laatste wedstrijdronde van de dag mochten Isa Faber en Marit Jorritsma (pupil 2 N3) hun oefeningen laten zien.
De dames begonnen op balk. Marit turnde een stabiele oefening met geen grote fouten! Isa moest helaas een val incasseren met haar boogje, op vloer turnde ze allebei een mooie oefening op een paar schoonheidsfoutjes na.
Op sprong begon Isa met een mooie overslag en een streksalto die zie in 1x landde zonder stapjes! Daarna kwam Marit met een mooie overslag, helaas was haar landing niet helemaal zuiver. Hetzelfde gold voor haar streksalto; hier heeft ze wat puntjes laten liggen.
Op brug turnde Isa een prachtige oefening die werd beloond met een derde plaats.
Marit had wat moeite met haar kip, verder turnde ze een prima oefening!
Isa eindigde als 14e en Marit als 4e.

Het is nog even afwachten hoeveel turnsters er mogen doorstromen en wie dat dan zijn. Spannend!

In het Limburgse Reuver heeft Mila Isidora gestreden voor een plaatsing naar de volgende ronde en dit is gelukt!
Na een rit van ruim 2 uur met een ommetje door Duitsland kwam Mila vandaag in Reuver aan voor haar 1e kwalificatie als jeugd 1 turnster N2. Aangezien er 2 turnsters uitvielen in haar groepje, waren ze maar met z’n drieën. Dat was voor het eerste toestel wel prettig want Mila begon op balk. Tijdens het inturnen maakte ze een harde val, ze liet zich niet kennen en stapte er gelijk weer op. Haar wedstrijd oefening was netjes, maar helaas moest ze 2x een val incasseren, ze scoorde een 11,6. Op vloer heeft ze al haar bonussen kunnen turnen en behaalde ze met een 12,7 een 1e plek op dit toestel. Het inspringen op sprong ging niet zoals Mila in gedachten had. Gelukkig kon ze zich op tijd herpakken en turnde ze met haar tsukahara een 13,175. Op brug had ze haar zinnen gezet op een goede opzwaai en houdingen. Dit was duidelijk terug te zien met een 13,467 als resultaat. Ze mag tevreden weer terug naar Heerenveen rijden want met een 3e plek op de meerkamp heeft ze niet alleen het brons omgehangen gekregen maar zich ook gekwalificeerd!

Dag 2 van de plaatsingswedstrijden in Dalen en Reuver voor de turnsters van WIK-FTC.

Yara de Koning heeft vandaag in Dalen tijdens de 2e plaatsingswedstrijd 3e divisie een keurige prestatie geleverd door als 4e te eindigen.
Ze startte op balk met een uitstekende oefening waarmee ze het 2e toestelcijfer scoorde. Ook op vloer ging het prima,
al waren er kleine uitvoeringsfoutjes in de acrobatische series. Op sprong behaalde ze goede scores met overslag en streksalto.
Tenslotte turnde zij een uitstekende oefening op rekstok met het 3e toestelcijfer.
Totaal behaalde 48.742. Ze zal hiermee naar alle waarschijnlijkheid door gaan naar de halve finales.

In Reuver begon Dané Koenen met haar kwalificatie wedstrijd in jeugd 1 Nationaal 2. Ze begon wat wiebelig op balk maar kon een mooie moeilijkheid score neerzetten. Op vloer turnde ze een mooi sierlijke oefening, voor de volgende kwalificatie gaan we hard trainen op de gymnastische sprongen om die nog beter uit te laten komen. Met een half in half uit op sprong kon ze ook daar een goeie score neerzetten. Uiteindelijk ging het op het laatste toestel even mis waarbij ze met haar handstand door viel. Dit kon ze echter goed herstellen en met een mooie landing heeft ze haar meerkamp goed afgesloten tot een 12e plaats in de eindlijst.

Als hekkensluiter mochten de senioren 1e divisie turnen. Ayla Wilbrink, Lieke Koldeweij en Mirjam Rijpma begonnen op sprong. Alle drie met een prima score. Op brug was het even wat hectisch, omdat de brug in stand omhoog en omlaag moest, wat ervoor zorgt dat de spanning niet altijd hetzelfde is als tijdens het inturnen. Voor Ayla was het een goeie oefening met wat verbeterpunten met de handstanden. Lieke haar vluchtelement op brug bleek nog niet stabiel genoeg, waardoor ze wat punten moest laten liggen. Mirjam heeft nu voor het eerst een hele oefening kunnen doorturnen en is nu al weer druk bezig om haar d-score uit te bereiden voor de volgende kwalificatie. Op balk is voor alle drie nog werk aan de winkel om hun scores te verbeteren. Vloer was een mooie afsluiter hebben ze alle drie een goeie oefening met mooi resultaat kunnen laten zien. Ayla 7e, Lieke 12e en Mirjam 22e.

Alle WIK-FTC turnsters zullen weer hard werken tijdens de trainingen, om op de volgende wedstrijden weer te knallen

Goede resultaten op de eerste plaatsingswedstrijd voor WIK-FTC in Ferwert.

Vroeg op de zaterdagochtend mochten onze N3 turnsters hun oefeningen laten zien. Onze pupil 1 Yara de Koning begon op sprong en heeft twee mooie sprongen laten zien. Op brug heeft ze een foutje gemaakt en dit is helaas ook terug te zien in haar score. Op balk en vloer heeft ze mooie, nette en stabiele oefeningen laten zien! Dit werd beloond met een mooie 4e plek!

Tegelijkertijd waren ook de pupillen 2 N3 aan de beurt. Isa Faber en Marit Jorritsma lieten beiden mooie oefeningen zien op vloer en hebben sterk geturnd op dit eerste toestel. Op naar sprong, Marit turnde een prachtige streksalto en overslag en dit resulteerde tot een mooie tweede score. Op brug werden er nieuwe elementen geturnd en gelukkig pakte dit goed uit. Op naar het laatste toestel, balk. Helaas moest Marit 2 vallen incasseren en hierdoor werd ze 7e in het klassement! Isa heeft haar balkoefening afgesloten met een boogje en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen!

In Baan B kwam Joy Razijn uit in Junior F. Op brug werd er een stabiele oefening geturnd, met een lage D-score was het moeilijk om een hoge score neer te zetten. Op naar balk waar een prachtige oefening werd geturnd met een radslag! Joy stond tijdens haar vloeroefening te stalen en dit werd beloond met een mooie derde plaats op vloer. Joy wilde risico nemen op sprong om half in, half uit te gaan springen. Het risico werd beloond en Joy kreeg de bronzen medaille omgehangen!

In de vierde wedstrijdronde kwam Eline Bos haar oefeningen laten zien. Als eerstejaars senior komt ze uit in het supplement C. Eline liet een mooie vloeroefening zien en ook haar balkoefening verliep naar wens. Ze heeft zich dan ook geplaatst voor de toestelfinales op deze 2 toestellen. Haar brugoefening ging goed, maar mist simpelweg nog wat moeilijkheid. Helaas wilde sprong vandaag iets minder goed lukken. Eline is keurig 5e geworden!

Op de zondag in de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan de Jeugd N4 turnsters om hun beste beentje voor te zetten. Voor balk waren hier en daar wat zenuwen, dit was ook te zien tijdens het inturnen. Beide dames wisten wel op de balk te blijven staan! Vooraf zijn er doelen gesteld om netjes te werken op vloer, dit was duidelijk te zien. Op sprong heeft Lotte geen risico genomen en heeft twee mooie overslagen gesprongen. Daarin tegen nam Anouk wel dit risico en sprong twee keer half in, half uit! Voor het toestel brug waren ook zenuwen aanwezig. De brug voelde voor Lotte niet fijn en besloot zij een basisoefening te turnen. Anouk heeft een stabiele en nette oefening geturnd en de tweede score neergezet op brug. Anouk is 4e geworden en Lotte 8e in een sterk deelnemersveld!

Yara, Isa, Marit, Eline, Lotte en Anouk maken zich nu klaar voor de noordelijke plaatsingswedstrijden over twee weken in Dalen!

WIK-FTC turnsters nemen medailles mee uit Frankrijk

Zaterdag 26 januari was het dan eindelijk zover: meedoen aan de Grand Prix van Nîmes in Frankrijk.
De dag ervoor zijn we afgereisd vanaf Schiphol met een groep van 9 mensen: 4 turnsters Elbrecht, Mirjam, Femke en Welmoed, 2 trainers Elly en Ronald en 3 ontzettend trouwe, supportende moeders. Nadat we geland waren, konden we vrijwel direct door naar de podiumtraining, waar de turnsters hun oefeningen konden doornemen.

De volgende dag begon zeer leuk met een wandeling door de stad Nîmes en ook de nodige winkels werden aangedaan.
In de middag begonnen de zenuwen toch iets te kriebelen en werd het tijd om naar de wedstrijdhal te vertrekken.

In de eerste middagronde waren Elbrecht Scholten, Welmoed Kramer en Femke Pander aan de beurt. Op het eerste onderdeel, de vloer, werd door Elbrecht en Welmoed een prachtige oefening neergezet. Femke had helaas een beetje pech en had een val. De sprong verliep keurig voor alledrie dames en Femke scoorde zelfs het hoogste cijfer!
Ook op de brug werden geen grote fouten gemaakt en Elbrecht turnde voor het eerst een nieuwe afsprong. Het laatste toestel was de balk en helaas moesten alledrie turnsters een val incasseren. Gelukkig kon ook Femke hier haar nieuwe afsprong laten zien en deze verliep heel goed.

Mirjam Rijpma mocht in de volgende ronde haar oefeningen presenteren en ze begon op de brug. Normaal gesproken een lastig toestel voor haar om mee te starten, maar ze knalde er een prachtige oefening uit. Een zeer positief begin van de wedstrijd. De balk is haar favoriete onderdeel en dat liet ze ook zien. Helaas toch een val met de arabier, maar daarna weer goed door naar de vloer.
Een mooie choreografie met goede acrobatiek leidde tot een keurige oefening. En dit was ook het geval met het laatste onderdeel de sprong: 2 huizenhoge tsukahara’s waren het resultaat.

Aan het einde van de dag werden alle prijzen uitgereikt, we hadden tot dan aan toe nog geen enkele uitslag gezien. Heel spannend dus! Uiteindelijk bleek dat Welmoed een bronzen medaille mocht ophalen en Mirjam kreeg de zilveren medaille omgehangen.
Elbrecht werd 5e en Femke 9e in een enorm sterk deelnemersveld van 19 turnsters. Een fantastisch resultaat waar we met elkaar zeer trots op zijn!
Al met al een ontzettend leuke wedstrijd, waar we enorm veel van geleerd hebben.

WIK-FTC turnsters nemen medailles mee uit Nijmegen

Het laatste weekend van het jaar staat voor de turnsters van WIK-FTC in het teken van het Kersttoernooi in Nijmegen. Deze jaarlijkse toestelwedstrijd wordt georganiseerd door De Hazenkamp Gymsports en dit jaar voor het eerst in de nieuwe hal de Sportqube.

Zaterdagavond rond zeven uur begon de wedstrijd voor de senioren C; Welmoed Kramer en Eline Bos met sprong als eerste toestel. Dit ging redelijk, met een paar kleine schoonheidsfoutjes. Op de brug turnde Welmoed een fantastische losom handstand en scoorde met haar oefening het hoogste cijfer: goud! Op balk moest ze helaas dit evenwichtstoestel twee keer voortijdig verlaten. Eline liet juist een heel stabiele balkoefening zien en turnde zich hiermee naar de tweede plaats: zilver!

De oefeningen op vloer waren voor beide dames nog niet helemaal vlekkeloos, maar desondanks rolden er zeer behoorlijke scores uit. Eline haar vloerscore was zelfs zo behoorlijk dat ze prompt het hoogste cijfer noteerde: goud!

De volgende dag mochten de eerste en tweede divisionisten aantreden. In de categorie junior C waren dat Elbrecht Scholten en Roselin de Vries. Ze begonnen op de sprong en Elbrecht liet 2 nette sprongen zien. Op de brug turnde Roselin een keurige oefening en noteerde een vierde plaats. Op de balk had Elbrecht een nieuwe verbinding en ze bleef ermee op de balk staan, goed gedaan! Roselin viel helaas een keer van de balk, maar werd desondanks toch nog vierde. Het afsluitende onderdeel de vloer verliep voor beide dames wisselend: sommige onderdelen heel goed en andere elementen hebben nog wat oefening nodig.

Bij de senioren Categorie A deden Lieke Koldewey en Mirjam Rijpma mee. Het was voor Mirjam helaas geen goeie start, ze kon zich niet op tijd aanpassen aan de vering van de brug. Lieke had een nieuw vluchtelement op de planning staan en die lukte, een mooie opsteker! Met goede moed gingen we verder naar balk, maar het zat Mirjam niet mee. Waar ze altijd stabiel staat moest ze nu bij de losse radslag de balk eerder verlaten wat even een flinke tegenvaller was. Lieke daarentegen turnde een heel solide oefening en wist daarmee een bronzen medaille te winnen. Met Vloer en sprong hebben de meiden de wedstrijd keurig afgesloten.

In de laatste wedstrijd turnden de senioren supplement B. Evelijn van Zwieten, Marle Stork en Milou Sjoerdsma begonnen op balk. Milou, sluit na deze wedstrijd haar turn carrière af en dus mocht ze openen met een hele stabiele oefening op balk waarmee ze een PR heeft gehaald! Evelijn was helaas minder stabiel. Voor Marle was het even inkomen met haar wisselkwart maar uiteindelijk heeft ze een hele goeie oefening geturnd en begint ze er zelfs al aan te wennen dat ze nog eens zonder bibberen de oefening kan voltooien. Vloer werd door alle drie de dames vol overtuiging geturnd met uiteindelijk een derde plek voor Evelijn. Gezien het een toestel wedstrijd was, heeft Marle gekozen om ivm een blessure geen sprong te turnen. De WIK-FTC meiden overtuigde wel met hun tsukahara, Milou en Evelijn stonden samen op het hoogste podium! Als laatste gingen we naar Brug. Marle kon hier weer voor het eerst haar B afsprong turnen, wat een positief gevoel mee geeft voor ze volgende plaatsing wedstrijd. Evelijn behaalde met haar oefening een 1e plaats. Voor Milou was dit haar afsluitende toestel, Milou we wensen je heel veel plezier met dansen en schaatsen!

Al met al een fijne oefenwedstrijd, op naar de tweede turncompetitie op 12 januari!

Eerste plaatsingswedstrijd voor WIK-FTC-turnsters 3e divisie in Assen.

Zaterdag werd in Assen de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters uit de derde divisie gehouden. Met deze wedstrijd kan meteen een score neergezet worden voor plaatsing voor de landelijke turnwedstrijden.

Vroeg in de ochtend mochten de senioren meteen aan de slag met hun oefeningen. Voor sommige turnsters nog best lastig om goed wakker te worden, maar met frisse moed begonnen Welmoed Kramer en Eline Bos op het onderdeel vloer. Mooie scores werden neergezet en dit gevoel werd goed vast gehouden gedurende de wedstrijd. Dit resulteerde in een keurige 5e plaats voor Welmoed en Eline mocht de bronzen medaille ophalen. Voor de volgende wedstrijd gaan de dames weer hard werken aan de netheidsscore.

In de derde ronde mochten Femke Pander, Lotte de Jong en Anouk den Heijer hun oefeningen laten zien. Lotte en Anouk zijn dit seizoen een divisie omhoog gegaan en komen nu voor het eerst uit in de landelijke oefenstof, heel spannend!
Het eerste toestel was vloer en het doel was om netjes te turnen. Dit doel is zeker behaald, want Anouk tekende de hoogste score op. Ook Lotte stond te stralen op de vloer, maar kreeg een iets lager cijfer. Op sprong werden er nieuwe sprongen gesprongen met hoge cijfers. Brug was voor beiden een spannend moment, maar ook dit toestel kwamen ze uitstekend door. Tot slot wist Anouk ook op de evenwichtsbalk de hoogste score neer te zetten. Lotte heeft op balk hele mooie persoonlijke doelen behaald.
Anouk heeft een fantastische meerkamp geturnd en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen wat resulteerde tot gelukstranen. Lotte heeft laten zien dat ze mee kan draaien op dit niveau. Ze eindige op een welverdiende 10e plek.

Femke startte op de balk en zo’n zenuwentoestel is toch wel lastig om de wedstrijd mee te beginnen. Ze deed dit zeer goed en zette meteen een stabiele oefening neer. Deze positieve stabiliteit wist Femke door te trekken naar de andere toestellen en dit resulteerde in een prachtige 2e plaats.

In de vierde en laatste wedstrijdronde mocht Isa Faber aantreden. Isa begon met een keurige balkoefening; alleen een paar kleine wiebels, maar geen val.
Daarna turnde zij een zeer goede vloeroefening en op het onderdeel sprong deed ze handstandoverslag en een hurksalto met een klein stapje tot stand.
En tenslotte turnde ze een keurige brugoefening, waarmee ze als 4e eindigde in het eindklassement.

Yara de Koning turnde op zondag haar eerste wedstrijd van het seizoen in Assen. Het was met de sneeuw erg glad, maar omdat we vroeg weg zijn graan hadden we alle tijd en kwamen we ruim op tijd binnen om ons goed voor te bereiden met de warming-up. Als eerste toestel stond de balk voor haar klaar. De wedstrijd spanning kon Yara goed beheersen en zorgde ervoor dat ze nog strakker en netter haar oefening kon laten zien. Met een grote glimlach kon ze aan het einde uitstrekken. Ook op vloer en sprong ging het net iets beter dan op de training en dus waren wij als trainer en turnster daar heel tevreden over. Als afsluiter mocht Yara het spits afbijten op de rekstok. De statische houdingen gingen heel goed maar helaas glipte ze met kip net van de stok. Ze heeft zich goed herstelt en haar oefening af kunnen turnen. Op een deelnemersveld van 22 turnsters is ze knap 6e geworden! Op naar de volgende plaatsing wedstrijd in februari!

De turnsters en trainers zijn trots zijn op dit prachtige resultaat.

Turnsters WIK-FTC behalen podium plaatsen in internationaal veld

Op zaterdag 30 juni hebben een aantal van de WIK-FTC turnsters deelgenomen aan het internationale SVOD open toernooi. De turnsters mochten turnen met turnsters uit Spanje, Tsjechië, Duitsland en Amerika! Een hele ervaring ook aangezien er gebruik wordt gemaakt van “groot inturnen”, je turnt eerst een uur in op alle toestellen en daarna start de wedstrijd. Voor elk toestel heb je nog een “one touch”.

De senioren begonnen in de ochtend. Milou Sjoerdsma heeft deze wedstrijd al eerder geturnd en was vooral gefocust op vloer en sprong, haar sterke toestellen, ze kon deze oefeningen tot een super einde brengen! Marle Stork heeft altijd een beetje wedstrijd spanning nodig, wat er voor zorgt dat ze keurige oefeningen turnt met prachtige lange lijnen. Voor Symone Kooistra was het een mooie wedstrijd om na een revalidatie jaar weer in het deelnemersveld te staan met een mooi resultaat. Speciaal was het voor Adana Arojan en Berber Hoekstra, het was voor deze turnsters hun laatste wedstrijd. Helaas stoppen ze aan het eind van dit seizoen. Berber is al bezig met afbouwen van haar trainingen. Met 2 trainingen per week merkte ze dat het al weer een stuk lastiger is om haar oefeningen te continueren, maar dit is prima gelukt! Ook Adana kon haar seizoen mooi afsluiten door zich te plaatsen voor de toestelfinale op brug. Mirjam Rijpma had deze dag hele stabiele cijfers waardoor ze 4e is geworden en zich heeft geplaatst voor de toestelfinale op balk.

In de middag was de wedstrijdvloer voor Lauren Wouda gereserveerd. Alsof deze instapper al jaren op de wedstrijd vloer rondloopt, weet ze precies hoe het werkt. Omdat dit geen KNGU wedstrijd is, kon ze samen met haar trainster Ellen, haar oefeningen personaliseren. Met deze opgewaardeerde oefeningen heeft ze een prachtige wedstrijd geturnd. De dag eindigde met een flink lange wedstrijd in de reeds aardig opgewarmde zaal. Dit maal mochten de junioren Iris Bosman en Elbrecht Scholten proberen om gefocust te blijven. Dat is absoluut gelukt! Beide hebben zich geplaatst voor de toestelfinale op sprong en Iris kon ook een plek in de balk finale opeisen.

Op zondag mocht Mila Isidora bij de jeugd B haar meerkamp draaien.
In deze categorie moest ze turnen tegen meiden van 1 of 2 jaar ouder. Flink wat concurrentie dus, maar ook een enorme uitdaging.
Ze kon er in het begin niet helemaal lekker inkomen en moest zich een val en een weigering op vloer veroorloven.
Sprong ging prima naar behoren, maar ook bij brug kwam het niet helemaal uit de verf vandaag.
Gelukkig wist ze haar wedstrijd af te sluiten met een prachtige balk oefening en kon ze met een opgeheven hoofd de laatste wedstrijd van het seizoen afsluiten.

Na deze ronde was het tijd voor de toestelfinales, waarvoor ze zich zaterdag konden plaatsen tijdens de meerkamp.
Iris Bosman en Elbrecht Scholten hadden zich beide in de sprong finale gesprongen bij de junioren B.
Elbrecht kwam vandaag helaas wat power tekort en kwam er niet lekker overheen.
Iris wist 2 prima sprongen te laten zien, maar de concurrentie was veelte sterk.
Iris had zich ook nog weten te plaatsen voor de balkfinale waar ze dan ook een zeer stabiele oefening liet zien.
Na een tijdje vol spanning wachten kreeg ze uiteindelijk een prachtige bronzen medaille omgehangen!
Mirjam Rijpma mocht bij de senioren B haar kunsten op de balk vertonen.
Dit liet ze dan ook met verve zien en na een fantastische beheerste oefening werd ze beloond met een zeer verdiende gouden plak!

Medailles voor WIK-FTC op Fries Kampioenschap turnen

Afgelopen zaterdag turnden de WIK-turnsters het Fries Kampioenschap meerkamp in Joure.

In de eerste ronde lieten Nynke de Bruin (pupil 2 N3), Marit Jorritsma en Isa Faber (pupil 1 N3) wederom prachtige oefeningen zien. De meiden hebben de afgelopen tijd hard gewerkt en dat was te zien. Marit werd net vierde en Isa zevende. Nynke turnde zichzelf naar een fantastische tweede plaats, zilver voor Nynke!

De laatste ronde van de dag én van het seizoen was voor Welmoed Kramer (senior C), Eline Bos en Roselin de Vries (junior D). Tijdens de trainingen wordt er inmiddels hard getraind voor de nodige upgrades in moeilijkheid. Sommige van deze upgrades lukten vandaag heel goed, sommige hebben nog wat werk nodig. Welmoed werd vandaag knap vijfde in een sterk deelnemersveld. Eline mocht de bronzen plak op komen halen en Roselin werd eerste en daarmee Fries Kampioene! Ze prolongeert hiermee haar titel.