Turnsters WIK-FTC behalen podium plaatsen in internationaal veld

Op zaterdag 30 juni hebben een aantal van de WIK-FTC turnsters deelgenomen aan het internationale SVOD open toernooi. De turnsters mochten turnen met turnsters uit Spanje, Tsjechië, Duitsland en Amerika! Een hele ervaring ook aangezien er gebruik wordt gemaakt van “groot inturnen”, je turnt eerst een uur in op alle toestellen en daarna start de wedstrijd. Voor elk toestel heb je nog een “one touch”.

De senioren begonnen in de ochtend. Milou Sjoerdsma heeft deze wedstrijd al eerder geturnd en was vooral gefocust op vloer en sprong, haar sterke toestellen, ze kon deze oefeningen tot een super einde brengen! Marle Stork heeft altijd een beetje wedstrijd spanning nodig, wat er voor zorgt dat ze keurige oefeningen turnt met prachtige lange lijnen. Voor Symone Kooistra was het een mooie wedstrijd om na een revalidatie jaar weer in het deelnemersveld te staan met een mooi resultaat. Speciaal was het voor Adana Arojan en Berber Hoekstra, het was voor deze turnsters hun laatste wedstrijd. Helaas stoppen ze aan het eind van dit seizoen. Berber is al bezig met afbouwen van haar trainingen. Met 2 trainingen per week merkte ze dat het al weer een stuk lastiger is om haar oefeningen te continueren, maar dit is prima gelukt! Ook Adana kon haar seizoen mooi afsluiten door zich te plaatsen voor de toestelfinale op brug. Mirjam Rijpma had deze dag hele stabiele cijfers waardoor ze 4e is geworden en zich heeft geplaatst voor de toestelfinale op balk.

In de middag was de wedstrijdvloer voor Lauren Wouda gereserveerd. Alsof deze instapper al jaren op de wedstrijd vloer rondloopt, weet ze precies hoe het werkt. Omdat dit geen KNGU wedstrijd is, kon ze samen met haar trainster Ellen, haar oefeningen personaliseren. Met deze opgewaardeerde oefeningen heeft ze een prachtige wedstrijd geturnd. De dag eindigde met een flink lange wedstrijd in de reeds aardig opgewarmde zaal. Dit maal mochten de junioren Iris Bosman en Elbrecht Scholten proberen om gefocust te blijven. Dat is absoluut gelukt! Beide hebben zich geplaatst voor de toestelfinale op sprong en Iris kon ook een plek in de balk finale opeisen.

Op zondag mocht Mila Isidora bij de jeugd B haar meerkamp draaien.
In deze categorie moest ze turnen tegen meiden van 1 of 2 jaar ouder. Flink wat concurrentie dus, maar ook een enorme uitdaging.
Ze kon er in het begin niet helemaal lekker inkomen en moest zich een val en een weigering op vloer veroorloven.
Sprong ging prima naar behoren, maar ook bij brug kwam het niet helemaal uit de verf vandaag.
Gelukkig wist ze haar wedstrijd af te sluiten met een prachtige balk oefening en kon ze met een opgeheven hoofd de laatste wedstrijd van het seizoen afsluiten.

Na deze ronde was het tijd voor de toestelfinales, waarvoor ze zich zaterdag konden plaatsen tijdens de meerkamp.
Iris Bosman en Elbrecht Scholten hadden zich beide in de sprong finale gesprongen bij de junioren B.
Elbrecht kwam vandaag helaas wat power tekort en kwam er niet lekker overheen.
Iris wist 2 prima sprongen te laten zien, maar de concurrentie was veelte sterk.
Iris had zich ook nog weten te plaatsen voor de balkfinale waar ze dan ook een zeer stabiele oefening liet zien.
Na een tijdje vol spanning wachten kreeg ze uiteindelijk een prachtige bronzen medaille omgehangen!
Mirjam Rijpma mocht bij de senioren B haar kunsten op de balk vertonen.
Dit liet ze dan ook met verve zien en na een fantastische beheerste oefening werd ze beloond met een zeer verdiende gouden plak!

Medailles voor WIK-FTC op Fries Kampioenschap turnen

Afgelopen zaterdag turnden de WIK-turnsters het Fries Kampioenschap meerkamp in Joure.

In de eerste ronde lieten Nynke de Bruin (pupil 2 N3), Marit Jorritsma en Isa Faber (pupil 1 N3) wederom prachtige oefeningen zien. De meiden hebben de afgelopen tijd hard gewerkt en dat was te zien. Marit werd net vierde en Isa zevende. Nynke turnde zichzelf naar een fantastische tweede plaats, zilver voor Nynke!

De laatste ronde van de dag én van het seizoen was voor Welmoed Kramer (senior C), Eline Bos en Roselin de Vries (junior D). Tijdens de trainingen wordt er inmiddels hard getraind voor de nodige upgrades in moeilijkheid. Sommige van deze upgrades lukten vandaag heel goed, sommige hebben nog wat werk nodig. Welmoed werd vandaag knap vijfde in een sterk deelnemersveld. Eline mocht de bronzen plak op komen halen en Roselin werd eerste en daarmee Fries Kampioene! Ze prolongeert hiermee haar titel.

Bondsfinale dames 2e divisie

Anna-Lynn Oostra (junior) en Adana Arojan hadden zich beide geplaatst voor de bondsfinale 2e divisie in Tilburg. Afgelopen weekend was het zover, na een lange reis zaten ze toch wel wat gespannen in de kantine van sportcomplex T-kwadraat, te wachten tot ze konden beginnen. Tijdens de warming-up konden ze de spanning van het gezicht verplaatsen naar de spieren om zich klaar te maken voor het eerste toestel. Anna-Lynn startte op vloer: een super strakke oefening levert haar een mooie 11,6 op! Voor Adana was de start een stuk spannender op balk. Helaas kon ze niet op de balk blijven staan tot haar afsprong en heeft ze gelijk flink wat punten moeten inleveren. Anna ging op sprong als een speer, even wat zenuwen tijdens het inturnen maar Mirjam maakte zich daar niet druk over, met resultaat want het was een goeie tsukahara gehurkt! Adana heeft op sprong haar krachten gespaard, gezien de pijntjes in de benen niet vertrouwd voelde. Een nette half in half uit als resultaat. De brug is voor Adana een toestel waar ze ook goed op kan scoren, helaas heeft de jury haar Zolendraai handstand afgewaardeerd, waardoor er een teleurstellend cijfer op het scorebord kwam te staan. Anna had een super nette oefening op brug, en alles gegeven wat ze in haar heeft, maar miste 2 belangrijke eisen, waaronder de opzwaai handstand binnen 30 graden, waardoor dit een volle punt kostte. Op het laatste toestel kon Adana de punten binnen sprokkelen. Dit keer een mooi en verdiend cijfer als resultaat en een 7e plaats op dit toestel. Voor Anna eindigde de wedstrijd op balk. Nadat ze een wiebel maakte met radslag durfde ze het aan om deze nogmaals te turnen om deze te verbinden met de Arabier. Helaas mocht het niet baten, 2 eisen minder maar een net uitgevoerde oefening! De finale is altijd lastig maar het staan op de finale vloer is een prestatie op zich! Bedankt Symone en Denise voor jullie begeleiding!

 

Op dag 2 stonden de toestel finales op de agenda. Femke Vliegendehond (junior) en Evelijn van Zwieten (senior) hebben zich geplaatst voor het toestel balk. Adana was reserve op brug en balk, Anna-Lynn op brug, ze mochten helaas niet in actie komen. Voor Femke was de spanning net te hoog. Ze startte met een mooie wisselspagaat in combinatie met een spagaatsprong 1/2. Deze ging iets scheef waardoor ze viel. Haar radslag ving ze goed op waardoor ze haar Arabier ook stabiel kon landen. De jury was vooral onder de indruk van haar perfect uitgevoerde 1 1/2 pirouette en afsprong. Met een 9e plaats mag ze tevreden zijn! De voorgangers van Evelijn hadden moeite om op de balk te blijven staan, dit gaf een opening… Evelijn heeft er voor gekozen een salto als opsprong te doen, een risico waarbij het kwartje net de verkeerde kant uit viel. Vanaf de salto voorover op balk kom ze het weer goed oppakken en kwam de stabiliteit terug. Net te laat maar tevreden mag ze terug kijken op een 7e plaats!

WIK-FTC turnster Eline Bos pakt de Nederlandse titel op vloer

Waalwijk- Zaterdag 26 mei stonden Eline Bos en Roselin de Vries (junior D) in de Waalwijkse sporthal De Slagen om aan het bondskampioenschap turnen 3e divisie deel te nemen. Dit is het hoogst haalbare podium en daarom extra spannend om aan mee te doen. De tropische temperaturen van dit weekend zorgden voor nog een extra moeilijkheidsgraad, het was enorm warm in de zaal.
Naast de Nederlandse titelstrijd, mogen de beste 15 turnsters van vandaag ook meedoen aan de Ahoy-cup in Rotterdam, welke in juni wordt gehouden. Een extra leuke motivatie voor alle turnsters!

Roselin en Eline startten op sprong, er wordt hierbij over een 1.25 meter hoge pegasus gesprongen. Beide dames lieten een keurige ‘half in-heel uit’ zien, een goede start van de wedstrijd.
Bij de brug met ongelijke leggers kwam Eline haar oefening redelijk goed door, wat tot tevredenheid stemde. Roselin turnde een goede oefening waarbij ze vooral op ‘safe’ heeft gespeeld. Hierdoor viel de score iets lager uit dan gehoopt, desondanks wel een keurige oefening.
Op de 10 centimeter smalle evenwichtsbalk lieten beide dames veel vertrouwen zien tijdens het inturnen. Helaas lukte het niet helemaal tijdens de wedstrijd oefening en vielen ze er beide een keer af met de radslag, dit is een hele punt aftrek in de eindscore. Totaal onverwacht voor beide turnsters en de teleurstelling moest daarna ook even worden verwerkt.
Op het laatste toestel mochten ze nog één keer stralen op de vloer met hun oefening op muziek. Eline deed dit fantastisch en scoorde dan ook een 12.067. Dit geeft vertrouwen voor haar toestelfinale vloer later dit weekend. Roselin had zich voorgenomen alles uit de kan te halen tijdens haar vloeroefening en dit lukte dan ook zeer goed, een 11.967.

In het eindklassement werd Eline 29e en Roselin 11e. Roselin mag met deze plaatsing meedoen aan de Ahoy-cup in Rotterdam!

Zondag 27 mei stonden de toestelfinales op het programma. Tijdens deze wedstrijden kunnen de turnsters bondskampioen worden op de individuele toestellen. Roselin heeft zich geplaatst op het toestel balk en na de val van gisteren, was ze gebrand op een revanche. Echter lukt dit niet, de zenuwen waren toch iets te aanwezig en daardoor wilde de optimale oefening niet lukken. Roselin eindigde als 9e.

Eline had zich geplaatst voor haar favoriete toestel: vloer. Deze oefening ging met de meerkamp wedstrijd heel goed, dus dat gaf vertrouwen voor de toestelfinale. In een warme sporthal wist Eline een fantastische oefening neer te zetten en scoorde het hoogste cijfer van alle vloerfinalistes: goud én de Nederlandse titel voor Eline!

In juni staan er nog een aantal wedstrijden op het programma om het seizoen mee af te sluiten. De turnsters gaan zich daarop voorbereiden, nadat ze zijn bijgekomen van dit intensieve, warme en spannende weekend.

1ste divise turnster Mirjam Rijpma niet naar NK, ondanks foutloze halve finale

Op 21 April heeft Mirjam Rijpma op een prachtig zonnige dag haar 1/2 finale geturnd in Alkmaar. Het is voor Mirjam haar debuut jaar bij de senioren.

De start is op sprong. Met een keurige tsukahara gehoekt haalde 12,55 punten. Een fijne opening! Door naar brug, het toestel om toch met wat zenuwen aan te beginnen, omdat het in de training niet altijd ging zoals ze het in haar hoofd had. De adrenaline in combinatie met wilskracht, heeft net dat zetje gegeven wat ze nodig had. Ook dit keer heeft ze op brug weer een stap gemaakt in haar oefening, met een nieuwe afsprong. Op balk en vloer heeft Mirjam super goeie oefeningen laten zien. Mooie d-scores maar we hadden vandaag een streng jury waardoor de cijfers helaas wat tegen vielen. Al met al is het niet gelukt om te plaatsen voor de finale maar met een foutloze meerkamp mag ze trots zijn

Succesvolle tweede plaatsingswedstrijd FK voor district turnsters WIK-FTC

Op 14 en 15 april werd in Nieuwhorne gestreden voor plaatsing voor het FK.
Op zaterdag begonnen we de dag met de pupillen 2 D1 Charissa en Anouk met hun wedstrijd. De wedstrijd werd geopend op het eerste toestel met goede vloeroefeningen. Ook sprong hebben ze uitstekend gedaan. Door naar brug, toch hier en daar wel zenuwen voor de nieuwe elementen in de oefening. Helaas is Charissa gevallen met de zolendraai. Hier turnde Anouk een geweldige oefening met dé zolendraai. Daarna door naar balk en zijn beide dames keurig blijven staan! Anouk mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en Charissa is 9e geworden.

In de derde wedstrijdronde turnde onze pupil 1 D1 Liecke een fenomenale wedstrijd. Ze opende de wedstrijd op haar lievelingstoestel vloer. Dit werd ook met mooie cijfers beloond: 13.467 (1e). Op naar sprong, ook 2 prima sprongen. Ook op brug had Liecke de ene hoogste score van: 13.150 (2e). Door naar het laatste toestel, balk! Liecke was enorm zenuwachtig voor de radslag. Dit bleek helemaal nergens nodig voor te zijn want ze turnde een prachtige oefening zonder vallen! Liecke mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op de zondag begonnen we met onze instappers D1 Sara en Anna. We begonnen op het toestel brug. Sara had een keurige oefening en Anna draaide helaas een extra rondje om de bruglegger. Het tweede toestel was balk. Heel veel zenuwen voor de koprol. Anna heeft een super oefening neer gezet en mooie score van 13.200 (2e) behaald. Ook Sara heeft een keurige balkoefening geturnd maar viel er helaas af met de koprol. Door naar het favoriete toestel van beide. Met een score van 13.167 (1e) turnde Sara de beste oefening van haar categorie. Ook Anna turnde een mooie vloeroefening. Door naar het laatste toestel sprong. Dit ging heel snel en zag er prima uit. Sara heeft 5 punten meer gescoord ten opzichte van de vorige wedstrijd en dit werd vandaag beloond met een mooie gouden medaille. Anna is 6e geworden.

In de tweede wedstrijdronde begonnen pupillen 2 D1 Lotte en Jill aan hun wedstrijd. Ze begonnen op balk. Helaas moest Jill 2 vallen incasseren. Ondanks de stabiliteit in de trainingen moest ook Lotte de balk helaas vroegtijdig verlaten. Door naar vloer met 2 goede vloeroefening waar hard aan de uitstraling is gewerkt! Voor brug had Jill wel wat zenuwen, maar de oefening was uitgevoerd zoals gepland. Ook Lotte heeft een goede brugoefening geturnd! Door naar het laatste toestel sprong. Helaas vielen de scores voor sprong een beetje tegen. Lotte is 10e geworden en Jill 12e in een héél sterk deelnemersveld!