Nieuwsbrief naar aanleiding van het overlijden van Brigitte Spierings

Aan alle leden en belanghebbende van WIK-FTC Heerenveen,

 

Het is al weer meer dan drie weken geleden dat we werden opgeschrikt door het plotseling overlijden van ons zeer gewaardeerde penningmeester, leidster, bezig bijtje en alles wat ze binnen de vereniging nog meer deed: Brigitte Spierings. Onze gedachten en medeleven zijn in de eerste plaats bij haar man en kinderen. Opdat zij de kracht mogen vinden om dit verlies een plaatsje te kunnen geven.

Wij het bestuur hadden jullie al eerder willen informeren over hoe nu verder. Maar doordat Brigitte een heleboel taken binnen de vereniging vervulde en dit ook gold voor de e-mail adressen van de leden. Laat het zich raden dat we daar niet bij konden. Daar wij de familie eerst de gelegenheid wilden geven om dit verdriet een plekje te geven wilden wij niet direct op de stoep staan voor allerlei “randzaken” ook al is dit voor de vereniging wel van groot belang. We rekenen hierbij dan ook op coulance van onze partners te weten KNGU, Sportstad en gemeente en alle andere belanghebbenden.

Wij hebben op maandag 20 feb een bijeenkomst gehad met alle trainers om ook in te schatten wat voor impact het heeft op de vereniging met het wegvallen van onze Brigitte want zo voelde dat toch, graag deel ik met een ieder het onderstaande:

 

In memoriam

Je mag toch wel zeggen dat zij de as/spil was waar de vereniging op draaide. En daar wil ik niemand mee kort doen, want iedereen binnen WIK-FTC draagt op zijn of haar manier een steentje bij om de vereniging te laten draaien. Maar we weten dat Brigitte in bijna zo niet alle facetten binnen de club wel een aandeel had. Van de peutergym tot en met de senioren groep en alles wat er tussenin zit, ik ken niemand die zou betrokken was als Brigitte soms bij het fanatieke om af. Maar altijd oprecht en met de beste bedoelingen voor WIK-FTC. In de geschiedenis van 150 jaar WIK-FTC heeft zij er meer dan 20 jaar van ingevuld en kleur aan gegeven, op de manier zoals we van haar gewend waren soms wat fel en andersom ook heel meelevend. We zullen haar allemaal heel erg gaan missen, Brigitte bedankt voor alles wat je voor de club hebt gedaan en betekend.

Ik denk dat ik namens iedereen spreek die WIK-FTC een warm hart toedraagt

We kunnen haar natuurlijk niet vervangen maar zullen toch wel als vereniging de draad weer moeten oppakken. Dat we nu al uit diverse hoeken hulp krijgen is erg fijn. Ronald den Heijer heeft al toegezegd in ieder geval tijdelijk tot het bestuur toe te treden en hier hebben wij dan ook dankbaar gebruik van gemaakt, Ronald gaat zich bezighouden met technische zaken. Jullie begrijpen we niet 1 maar wel 3 Brigitte’s nodig om het allemaal op de rails te krijgen en te houden. Ook hebben het wedstrijdsecretariaat en de leden administratie kunnen invullen. Dit gaat Sjouke Boersma verzorgen. Wat verder wel een prioriteit is, is een nieuwe penningmeester. Wie heeft affiniteit met financiën en wil de functie van penningmeester op zich nemen? De komende tijd zullen we wel meer dingen tegenkomen die we in moeten vullen. Maar daar melden we ons dan in de volgende reguliere nieuwsbrief wel voor.

 

Met vriendelijke groet 

 

Klaas Kramer, Voorzitter WIK-FTC