Succesvolle Bondskampioenschappen voor turnsters in Waalwijk.

Afgelopen zaterdag 23 april werden in Waalwijk de Bondskampioenschappen Turnen Dames gehouden.

Al vroeg in de eerste wedstrijd kwam Amber Wiersma in actie. Zij turnde een sterke wedstrijd en werd, mede dankzij een fantastische balkoefening, 3e in de categorie Junior-2e-divisie (van 36 deelnemers).

In de tweede wedstrijd turnde Williene Timmerman in de categorie Junior-1e-divisie een fantastische wedstrijd en eindigde hierdoor ook op een prachtige 3e plaats! In deze categorie kwamen maar liefst 4 turnsters namens WIK-FTC in actie op dit landelijke niveau. Ook Angelika Kuper was erg dicht bij een hoge klassering, maar zij werd uiteindelijk 9e na pech op de balk. Mila Isidora werd 19e en Dané Koenen 22e van de 25 deelnemers.

In de categorie Jeugd-1e-divisie hadden Louise Weitenberg en Noa de Boer zich ook geplaatst voor deze landelijke finale. Zij turnden een prima wedstrijd op dit niveau en werden resp. 29e en 33e .

De volgende turnsters plaatsten zich voor deelname aan landelijke toestelfinales tijdens het NK Turnen op 25/26-juni in Ahoy in Rotterdam: Amber Wiersma (sprong en balk), Williene Timmerman (sprong, brug en balk), Angelika Kuper (brug) en Noa de Boer (sprong).