Succesvolle Provinciale Kampioenschappen voor turnsters WIK-FTC

Heerenveen – De provinciale kampioenschappen werden ook dit jaar weer in onze eigen turnhal gehouden, het Epke Zonderland Turncentrum.

De ochtend begon voor de senioren B, Marle Stork en Evelijn van Zwieten op brug. Twee hele nette oefeningen, waarbij Marle haar losom flink heeft verbeterd ten opzicht van de vorige wedstrijd en ook Evelijn laat zien dat haar halfover, nu stabiel in haar oefening zit. Op balk waren er her en der toch wat zenuwen, voor Evelijn was dit een wedstrijd om haar ritme erin te houden. Helaas is het haar niet gelukt om de e-Score te verbeteren, dit blijft een doel om aan te werken. Op vloer overtuigde Marle ondanks een versneld afgespeeld vloermuziekje met haar prachtige ringsprongen. Het laatste toestel werd door Evelijn afgesloten met een overslag salto die ze al een tijdje niet op de wedstrijden had gedaan, de uitvoering heeft nog wat werk nodig aankomende week. Dit zijn weer verbeterpunten voor de 1/2 finale volgende week in Leusden. Marle is 3e geworden en Evelijn 1e.
De pupillen en instappers zaten ook in deze 1e wedstrijd: Lauren Wouda, Iante en Tess de Vries.
Ze begonnen op vloer waar de dames mooie oefeningen turnden. Lauren kwam helaas niet goed uit en miste daardoor een element, waardoor ze twee punten liet liggen, verder turnde ook zij een prima oefening!
Sprong ging super goed, hierbij hebben ze allemaal op een paar stapjes na, geen fouten gemaakt. Op brug mocht Iante beginnen, ze turnde een prachtige oefening met een mooie reus. Ook lauren en tess lieten zien wat ze konden, en dit pakte goed uit!
Als laatste onderdeel sloten ze af op balk, hierbij moesten ze allemaal een of meer vallen incasseren maar de uitvoering van de elementen is goed!
Tess werd een gouden medaille omgehangen.

In de tweede wedstrijd turnden Mila Isidora en Dané Koenen hun wedstrijd in de categorie jeugd 1 N2. Beide mochten twee sprongen doen, waarvan duidelijk de tweede beter uitgevoerd werd. De Arabier flikflak van Dane op sprong ging goed, en Mila had zo veel vaart, dat ze er een flinke stap achter moest incasseren. Mila ging op brug niet zoals ze in gedachte had. De houdingen waren niet optimaal waardoor ze onderuit schoof met de landing. Dané maakt steeds meer ontwikkeling door, zo ook met de handstand op brug en een mooie “stick it” landing. Balk ging voor beide meiden goed, ook hier heeft Dané stappen weten te maken in haar stabiliteit en gymnastisch. De afsluiter was op vloer, met mooie oefeningen! Dané werd 1e, Mila 2e.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Tessa Regensburg en Nynke de Bruin.
Ze begonnen op balk, hier turnde ze mooie oefeningen! Tijdens baar vloeroefening, struikelde Tessa bij haar gymnastische serie over haar voeten maar wist dit goed op te lossen en turnde verder een goeie oefening! Nynke keek erg op tegen haar streksalto maar dit liet ze niet merken in haar oefening, dat ging heel goed!
Op sprong turnde Tessa 2 mooie overslagen en Nynke 2 mooie ‘half in half uit’s.
Als laatste toestel mochten de dames op brug, hier hebben ze allebei nog even laten zien wat ze konden met als hoogtepunt mooie streksalto’s af!
Nynke werd 3e.

In de tweede ronde verschenen ook de junioren C op de wedstrijdvloer. Voor WIK-FTC zijn dat Femke Vliegendehond, Elbrecht Scholten, Roselin de Vries en Anna-Lynn Oostra.
De vloeroefening op muziek was het eerste toestel voor de dames en dit verliep naar wens. Er worden vooruitgangen geboekt en dat is altijd mooi om te zien. Anna-Lynn wist haar series ook deze keer allemaal op één hand uit te voeren ivm een blessure. Hoe knap!
Over de pegasus worden verschillende sprongen gedaan en Roselin liet een mooie tsukahara zien waarbij ze in één keer stilstond bij de landing, keurig!
Op de brug turnde Elbrecht een prima oefening waarbij ze al heel dicht tegen haar handstand aanzat. Tot slot de evenwichtsbalk en Femke moest zichzelf echt even mentaal terugvechten na een teleurstelling op de brug. Met hulp van haar grote, supporterende zus op de tribune, wist Femke er een keurige balkoefening uit te gooien, heel knap!
In het eindklassement werd Anna 8e, Elbrecht 7e, Femke 5e en Roselin kreeg een zeer verdiende zilveren medaille omgehangen, gefeliciteerd!