Succesvolle tweede plaatsingswedstrijd FK voor WIK-FTC in Nieuwehorne

Nieuwehorne – het afgelopen weekend vond de tweede plaatsingswedstrijd voor de FK plaats.De turnsters van WIK-FTC hebben zich goed laten zien op de wedstrijdvloer olv Ellen van der Veen, Brigitte van den Bergh en Elly Pilat.

Nouk en Nynke mochten het weekend starten op de vroege zaterdagochtend.
Beide turnsters komen uit in de pupillen 1 N3 en wisten de vorige keer allebei op het podium te eindigen. Maar zoals elke wedstrijd start iedereen weer op 0.

De dames begonnen goed op sprong en brug en maakten hier geen grote fouten.
Balk, het zenuwentoestel, ging deze keer voor Nynke voortreffelijk en ze wist dan ook de zenuwen goed te bedwingen.
Nouk had er iets meer moeite mee en had een aantal onnodige wiebels en een val wat helaas behoorlijk wat punten kostte.
Op vloer mochten de dames hun wedstrijd gaan afsluiten en dit deden ze dan ook beiden met een keurige oefening wat Nynke zelfs een monsterscore van 14.700 punten opleverde.
Nouk belandde net naast het podium met een 4e plaats en Nynke kreeg uiteindelijk de gouden plak omgehangen! Gefeliciteerd Nynke!

In de tweede ronde mocht Roselin (jeugd 2 E) aantreden en ze heeft er een fantastische wedstrijd van gemaakt. Ze wist op alle toestellen zeer stabiel te turnen en dit leverde haar dan ook hoge cijfers van de jury op. Ze mocht dan ook de gouden medaille mee naar huis nemen!

De derde ronde was gereserveerd voor de junioren D: Elin, Eline en Caitlin. Elin moest de afgelopen weken noodgedwongen rust houden ivm een blessure, maar was gelukkig net oo tijd fit voor deze wedstrijd. De rust heeft haar goed gedaan, want ze turnde een prachtige wedstrijd en kreeg de bronzen medaille omgehangen!
Eline startte de wedstrijd met wat zenuwen voor vloer, maar ze wist zich daar heel goed doorheen te vechten. Dit leverde haar een mooie vloeroefening én wedstrijd op. Ze wist zich heel knap naar de 2e plaats te turnen, goed gedaan!
Caitlin wilde zich graag revancheren voor de iets mindere wedstrijd van 2 weken geleden. Nou, dat heeft ze zeer zeker gedaan: ze turnde een prachtige, stabiele wedstrijd en liet zien dat ze er weer is! Ze turnde zich sterk naar een mooie 1e plaats!

De vierde ronde was het de beurt aan Bente en Chimène (junior F). Bente en Chimene begonnen op vloer. Beide turnsters hadden een mooie vloeroefening wat Chimene zelfs een toestelfinale opleverde. Door een hand aan de grond bij haar salto voorover hield Bente nog maar een 10.367 over. Beide dames hebben goed gesprongen. Op brug nam Chimene groot risico door kip en zolendraai in haar oefening te turnen terwijl deze niet vaak waren gelukt op de training. De kip ging super maar helaas viel ze met haar zolendraai. Toch super tevreden met haar oefening. Ook Bente nam risico en ging met hetzelfde element in de fout. Op balk turnden de dames super ! Helaas moest Bente ook op balk een val incasseren. Een 13e en 17e plaats was het resultaat van deze leuke en gezellige wedstrijd.

Op zondag waren de senioren aan de beurt.
In ronde 2 mocht Antsje starten (senior D). Ze had de afgelopen week nog een nare blessure aan de enkel opgelopen, maar kon gelukkig wel starten aan deze wedstrijd. De wedstrijd verliep goed, met hier en daar wat onzuiverheden. Helaas wilde de balkoefening niet goed lukken, waardoor ze zakte in het klassement. Ze tekende toch nog een mooie 5e plaats op!

De laatste ronde van dit weekend betraden Jolien en Welmoed (senior C) de wedstrijdvloer. Jolien starte ietwat onzeker op de balk, maar revancheerde zich weer fantastisch met haar vloeroefening. Jolien mocht de 7e plaats optekenen. Welmoed daarentegen startte fenomenaal op balk en even later op het onderdeel sprong liet ze iedereen zien dat ze over een werkelijk huizenhoge tsukahara beschikt! Ze werd uiteindelijk beloond met een zeer verdiende 3e plaats!

Nouk, Nynke, Roselin, Caitlin, Elin, Eline, Antsje en Jolien hebben zich geplaatst voor de Friese kampioenschappen op 17 juni in Joure.
Verder hebben alle dames in de keuze-oefenstof zich geplaatst voor één of meerdere toestelfinales. Deze vinden plaats op 1 juli in Drachten. Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!