Turner Nout Spijkstra WIK-FTC District kampioen!

HEERENVEEN – De Noordelijke districtsfinale heren turnen werd zaterdag gehouden in Lemmer.Nout Spijkstra, Daan Westra, Dion Luinge en Daan Gorter van de preselectie WIK-FTC Heerenveen hadden zich geplaatst voor dit kampioenschap. De zenuwen werden in toom gehouden en er werd erg mooi geturnd.

Nout Spijkstra uit Heerenveen turnt in de klasse Benjamin niveau 19. Dit is voor kinderen geboren in 2011 en 2012. Hij liet prachtige oefeningen zien en wist daarmee het goud te veroveren. Een enorm knappe prestatie!

In dezelfde klasse turnt ook Daan Westra uit Oranjewoud, die ook hele mooie oefeningen toonde. Dit was goed voor een bronzen plak. Beide jongens stonden terecht vol trots te glunderen op het podium.

Dion  Luinge uit Opeinde turnt ook niveau 19, maar dan Instap. Dit is voor kinderen geboren in 2009 en 2010.  Helaas door fout bij het onderdeel sprong verloor hij veel punten waardoor de wedstrijd verkeken was.

Daan Gorter uit Heerenveen turnt Pupil niveau 17, deze kinderen zijn geboren in 2008 en 2009. Alhoewel het turnen goed ging, kon hij het podium niet bereiken, maar werd keurig 6e.Foto gemaakt door Josee Kramer.

Op de foto zijn te zien van links naar rechts Dion Luinge, Daan Westra en Nout Spijkstra. Daan Gorter ontbreekt, die turnde op een ander moment.