Turner WIK-FTC Fries kampioen

De tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen heren turnen werd zaterdag gehouden in Lemmer. De jongens van de pre-selectie van Wik-ftc uit Heerenveen kwamen in actie.
Het was een belangrijke wedstrijd. De gemiddelde score van de twee plaatsingswedstrijden telde voor de Friese kampioenschappen en wordt ook gebruikt als plaatsing voor de districtsfinale, 6 april in Lemmer.
De uitslag van de wedstrijd gold ook als plaatsing voor de toestelfinale op 15 juni in Harkema. Dit wordt bekend gemaakt in de week van 18 maart.
De zenuwen werden in toom gehouden en er werd erg mooi geturnd. Nout Spijkstra uit Heerenveen turnde fraaie oefeningen. Hij werd eerste en kreeg een prachtige gouden plak omgehangen.
Dion Luinge uit Opeinde turnde zeer mooi en behaalde een zilveren medaille. Dit deed hij eerder ook op de eerste plaatsingswedstrijd. Met de gemiddelde score kwam bij bovenaan in het klassement en werd daarmee Fries kampioen.
Daan Westra, Dion Luinge, Nout Spijkstra en Daan Gorter hebben zich geplaatst voor de districtsfinale op 6 april in Lemmer.

 

Foto gemaakt door Josee Kramer. Op de foto zijn te zien van links naar rechts Daan, Daan, Kian, Steffen en onder Dion en Nout. Jouke ontbreekt, die turnde op een ander moment.