Turnsters Marit Jorritsma en Isa Faber WIK-FTC staan op het podium in Dokkum

Afgelopen zaterdag 25 mei werden in Dokkum de Friese Kampioenschappen geturnd wedstrijdgroep 5 voor de turnsters van WIK-FTC. In de eerdere plaatsingswedstrijden hadden Yara de Koning, Isa Faber, Marit Jorritsma, Lotte de Jong, Anouk den Heijer en Eline Bos zich geplaatst voor deze Friese Kampioenschappen meerkamp.

In de eerste wedstrijdronde van de dag turnde Yara de Koning in de categorie Pupil-1 N3, een keurige wedstrijd met onder andere een prachtige balkoefening.
Ze behaalde een goede 4e plaats.

In de categorie Pupil-2 N3 was er een zeer succesvol optreden van Isa Faber met een heel goede brugoefening en Marit Jorritsma met een uitstekende balkoefening! Marit werd 2e en Isa werd 3e! Gefeliciteerd meiden!

n de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Anouk den Heijer en Lotte de Jong in categorie Jeugd N4.
Het eerste toestel was brug, waarbij hard gewerkt is aan de horizontale opzwaaien. Hierdoor werden er hoge cijfers neergezet. Anouk zette zelfs een tweede score neer van een 12.800! Door naar balk waar Anouk iets minder geconcentreerd was en helaas de balk twee keer vroegtijdig moest verlaten. Helaas moest Lotte ook de balk vroegtijdig verlaten met de radslag, maar heeft haar balkoefening heel netjes afgemaakt. Na een behoorlijke teleurstelling en nodige tranen, werd de wedstrijd positief voortgezet. Met een fantastische vloeroefening zette Anouk zelfs de hoogste score neer met een 12.850! Ook Lotte was sterk op dit toestel. Anouk en Lotte hebben de Friese Kampioenschappen goed afgesloten met een hoog cijfer voor de half-in, half-uit. Anouk eindige net naast het podium en werd 4e, Lotte is uit eindelijk 6e van Friesland geworden.

In de laatste ronde van de dag, mocht Eline Bos in de categorie senior C haar oefeningen laten zien.
Ze mocht starten op haar favoriete onderdeel de vloer en ze had van te voren enige zenuwen voor haar halve schroef. Gelukkig wist ze deze weer als vanouds te turnen tijdens haar oefening. Daarna naar de sprong en ook hier presteerde ze beter dan in de training.
Helaas moest ze toch een val incasseren op de brug en de balk met verder op beide toestellen een keurige oefening.
In het eindklassement eindigde Eline op de 12e plaats.
Iedereen heeft haar beste beentje voor gezet en we gaan ons nu voorbereiden op het nieuwe seizoen met nieuwe elementen.