Turnwedstrijden district Noord te Veenoord

Op zaterdag 12 maart was er voor veel turnsters voor de eerste keer na 2 jaar weer een turnwedstrijd waaraan zij konden deelnemen. Dit jaar is er nieuwe oefenstof en kunnen de turnsters ook als team meedoen.

In de sporthal in Veenoord (Dr) deden turnsters van WIK-FTC mee in verschillende categorieën.

Bij meisjes Middenbouw niveau 2 turnde Chyenna van Es een keurige wedstrijd, zij wist hierdoor de 2e plaats te behalen, met name op balk en brug was Chyenna erg sterk. Naomi Musa turnde ook een goede wedstrijd en wist hierdoor de 3e plaats te behalen. Op vloer was Naomi erg sterk, ze behaalde op dit onderdeel het hoogste puntenaantal. Binnen district Noord was bij de Middenbouw uiteindelijk maar één team op niveau 2. Dit team bestond uit turnsters van WIK-FTC, TTN, MGV Middelstum en T&GV Dokkum.

Bij de meisjes Middenbouw niveau 3 turnde Rosa Robben naar een 9e plaats met mooie oefeningen op brug en vloer. Olivia van den Hurk werd 12e, maar was met twee goede sprongen de op 1 na beste op dit onderdeel. Als team, met deelneemsters van WIK-FTC en GYM4ALL, behaalden ze samen de 3e plaats.

Bij de dames van het team Supplement D (3e divisie) ging het erg goed. Roos Hulleman mocht de wedstrijd van de dames openen. Ze begon op vloer en zette daar een strakke oefening neer, met een paar mooie series. Roos vervolgde haar wedstrijd op de balk, ook daar liet ze een goede oefening zien. Emma Smit begon ook op vloer. Zij heeft pas kort geleden een nieuwe oefening gekregen, maar ondanks de korte periode dat ze deze oefening heeft kunnen trainen liet zij een stralende oefening zien. Dit leverde een luid applaus op. Daniek Gonlag kon daardoor niet achterblijven en liet eveneens een prachtige dans zien met een Arabier schroef erin. Daniek liet ook merken dat ze de sprong de baas was en liet een mooie sprong zien. Op de balk liet Susan van der Meer een prachtige salto achterwaarts zien, en na een strakke oefening op de brug landde ze keurig op 2 voeten. Ook haar teamgenoot Nynke de Bruin liet zien dat zij de brugoefening goed beheerst en turnde daar een geweldige oefening, gevolgd door een strakke balkoefening.

Door deze prima prestaties hebben de meiden als team een welverdiende zilveren medaille ontvangen bij de teamwedstrijden op zaterdag.

Daags erna op zondag 13 maart hebben deze dames ook nog een individuele wedstrijd geturnd. Ook toen hebben ze keurige prestaties neergezet. Van de 23 deelnemende turnsters bezetten de meiden van WIK-FTC de 3e, 4e, 5e, 6e en 10e plaats. Helaas blesseerde Susan van der Meer bij het inturnen op brug zodanig haar voet dat zij de wedstrijd verder moest staken. Zij heeft daardoor alleen het onderdeel sprong kunnen laten zien, wat haar een 6e plaats op dit toestel opleverde.

De dames hadden wel wat lichte zenuwen voor hun eerste wedstrijd na een lange periode waarin niets kon vanwege de Corona-maatregelen. Dat was vooral op balk merkbaar. Het was echter leuk om eindelijk weer eens een echte wedstrijd te mogen turnen. Iedereen heeft genoten van deze dag.