Turnwedstrijden in Dalen en Reuver voor WIK-FTC

In Dalen stond de tweede plaatsingswedstrijd op het programma. Dit is de laatste mogelijkheid om plaatsing voor de landelijke halve finales af te dwingen.

In de vroege ochtend turnden Welmoed Kramer en Eline Bos in de senior C categorie hun wedstrijd. De oefeningen op de sprong en vloer verliepen voor beide dames zonder grote problemen. De brug was deze keer wel een uitdaging en zowel Welmoed en Eline turnden niet hun beste oefening. Op balk werd de wedstrijd afgesloten met een goede oefening van Eline, helaas moest Welmoed de balk een aantal keer vroegtijdig verlaten. Welmoed is 12e geworden en Eline 14e.

In de derde ronde van de dag verschenen Femke Pander (junior D) en Anouk den Heijer en Lotte de Jong (jeugd 1 N4) op het turntoneel.
Femke begon haar wedstrijd op de balk en de zenuwen namen haar helaas in beslag en ze turnde niet de oefening die ze normaal gesproken kan. Gelukkig wist ze zichzelf te revancheren op de vloer en sprong met het hoogste cijfer. De brug oefening verliep ook zonder grote problemen. Femke is 13e geworden.

Op de andere wedstrijdbaan wisten Anouk en Lotte een keurige wedstrijd neer te zetten.
Op het eerste toestel vloer, is hard gewerkt aan de netheid van de oefeningen, deze zagen er dan ook netjes en verzorgd uit! Beide meiden wisten de goede start door te trekken op sprong en brug met hoge scores. Het laatste toestel balk, blijft altijd spannend. Helaas moest Lotte de balk vroegtijdig verlaten, maar heeft haar oefening netjes afgemaakt. Anouk wist een hele stabiele oefening op balk neer zetten en eindigde net naast het podium op een 4e plaats! Lotte eindigde als 14e in het eindklassement.

De vierde en laatste wedstrijdronde van de dag mochten Isa Faber en Marit Jorritsma (pupil 2 N3) hun oefeningen laten zien.
De dames begonnen op balk. Marit turnde een stabiele oefening met geen grote fouten! Isa moest helaas een val incasseren met haar boogje, op vloer turnde ze allebei een mooie oefening op een paar schoonheidsfoutjes na.
Op sprong begon Isa met een mooie overslag en een streksalto die zie in 1x landde zonder stapjes! Daarna kwam Marit met een mooie overslag, helaas was haar landing niet helemaal zuiver. Hetzelfde gold voor haar streksalto; hier heeft ze wat puntjes laten liggen.
Op brug turnde Isa een prachtige oefening die werd beloond met een derde plaats.
Marit had wat moeite met haar kip, verder turnde ze een prima oefening!
Isa eindigde als 14e en Marit als 4e.

Het is nog even afwachten hoeveel turnsters er mogen doorstromen en wie dat dan zijn. Spannend!

In het Limburgse Reuver heeft Mila Isidora gestreden voor een plaatsing naar de volgende ronde en dit is gelukt!
Na een rit van ruim 2 uur met een ommetje door Duitsland kwam Mila vandaag in Reuver aan voor haar 1e kwalificatie als jeugd 1 turnster N2. Aangezien er 2 turnsters uitvielen in haar groepje, waren ze maar met z’n drieën. Dat was voor het eerste toestel wel prettig want Mila begon op balk. Tijdens het inturnen maakte ze een harde val, ze liet zich niet kennen en stapte er gelijk weer op. Haar wedstrijd oefening was netjes, maar helaas moest ze 2x een val incasseren, ze scoorde een 11,6. Op vloer heeft ze al haar bonussen kunnen turnen en behaalde ze met een 12,7 een 1e plek op dit toestel. Het inspringen op sprong ging niet zoals Mila in gedachten had. Gelukkig kon ze zich op tijd herpakken en turnde ze met haar tsukahara een 13,175. Op brug had ze haar zinnen gezet op een goede opzwaai en houdingen. Dit was duidelijk terug te zien met een 13,467 als resultaat. Ze mag tevreden weer terug naar Heerenveen rijden want met een 3e plek op de meerkamp heeft ze niet alleen het brons omgehangen gekregen maar zich ook gekwalificeerd!

Dag 2 van de plaatsingswedstrijden in Dalen en Reuver voor de turnsters van WIK-FTC.

Yara de Koning heeft vandaag in Dalen tijdens de 2e plaatsingswedstrijd 3e divisie een keurige prestatie geleverd door als 4e te eindigen.
Ze startte op balk met een uitstekende oefening waarmee ze het 2e toestelcijfer scoorde. Ook op vloer ging het prima,
al waren er kleine uitvoeringsfoutjes in de acrobatische series. Op sprong behaalde ze goede scores met overslag en streksalto.
Tenslotte turnde zij een uitstekende oefening op rekstok met het 3e toestelcijfer.
Totaal behaalde 48.742. Ze zal hiermee naar alle waarschijnlijkheid door gaan naar de halve finales.

In Reuver begon Dané Koenen met haar kwalificatie wedstrijd in jeugd 1 Nationaal 2. Ze begon wat wiebelig op balk maar kon een mooie moeilijkheid score neerzetten. Op vloer turnde ze een mooi sierlijke oefening, voor de volgende kwalificatie gaan we hard trainen op de gymnastische sprongen om die nog beter uit te laten komen. Met een half in half uit op sprong kon ze ook daar een goeie score neerzetten. Uiteindelijk ging het op het laatste toestel even mis waarbij ze met haar handstand door viel. Dit kon ze echter goed herstellen en met een mooie landing heeft ze haar meerkamp goed afgesloten tot een 12e plaats in de eindlijst.

Als hekkensluiter mochten de senioren 1e divisie turnen. Ayla Wilbrink, Lieke Koldeweij en Mirjam Rijpma begonnen op sprong. Alle drie met een prima score. Op brug was het even wat hectisch, omdat de brug in stand omhoog en omlaag moest, wat ervoor zorgt dat de spanning niet altijd hetzelfde is als tijdens het inturnen. Voor Ayla was het een goeie oefening met wat verbeterpunten met de handstanden. Lieke haar vluchtelement op brug bleek nog niet stabiel genoeg, waardoor ze wat punten moest laten liggen. Mirjam heeft nu voor het eerst een hele oefening kunnen doorturnen en is nu al weer druk bezig om haar d-score uit te bereiden voor de volgende kwalificatie. Op balk is voor alle drie nog werk aan de winkel om hun scores te verbeteren. Vloer was een mooie afsluiter hebben ze alle drie een goeie oefening met mooi resultaat kunnen laten zien. Ayla 7e, Lieke 12e en Mirjam 22e.

Alle WIK-FTC turnsters zullen weer hard werken tijdens de trainingen, om op de volgende wedstrijden weer te knallen