Tweede plaatsingwedstrijd voor wedstrijdgroep 4 in Nieuwhorne

In de eerste wedstrijdronde op de zaterdag mochten Noa Voordenhout (Instap D1) en Jill de Lange (Jeugd D1) hun beste beentje voor zetten om hun oefeningen te laten zien. Noa begon op sprong. Waarbij het de vorige keer mis ging op sprong, liet ze nu een prachtige handstandplatval zien. Ook op brug heeft ze de afgelopen weken hard getraind. Op balk had ze een mooie stabiele oefening alleen lukte de koprol helaas niet. Op de vloer is hard gewerkt aan de uitstraling en dit was zeker weten te zien. Noa is 9e geworden.

Jill begon op haar lievelingstoestel vloer. Dit kon je ook duidelijk zien, want ze heeft een hele nette vloeroefening geturnd. Op sprong wilde Jill voor een hogere D-score en werd er dus twee keer een half-in, half-uit geturnd. Dit resulteerde in een heel mooi cijfer een 13.000. Op naar brug, waar het de vorige keer iets minder goed ging, lukte de wegzet hurksalto nu heel goed! Een heel mooi doel behaald. Op naar balk, tijdens het inturnen lukte de radslag en boogje a.o. niet. Hierdoor was Jill ontzettend zenuwachtig. Maar tijdens haar wedstrijdoefening stond ze met beide elementen als een huis! Ze werd beloond met een 10.533 dit was de 3e score op dit toestel. Dit zijn ook mooie persoonlijke doelen, die zijn gelukt. Jill is 6e geworden in een groot deelnemersveld.

In de vierde wedstrijdronde begon Lois Blom (junior G) op baan B met sprong, omdat de sprong werd gedaan met een mini trampoline komt er 1 punt N-aftrek. De overslag werd netjes uitgevoerd. Brug in turnen ging goed en dat was ook zichtbaar tijdens de wedstrijdoefening. Zonder te vallen bij balk vloog Lois over de balk. Vloer verliep netjes, alles wat tijdens de training gebeurde werd hier goed laten zien. Lois is 11e geworden, met een 5e plaats op brug en vloer.

Op de zondag in de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Loes de Graaf (Jeugd H). Loes begon op vloer, hier kon zij haar mooie vloeroefening laten zien en dat heeft zij zeker gedaan. Op sprong stond de overslag op de planning. Bij de eerste plaatsingwedstrijd is deze niet alleen geturnd, maar vandaag deed Loes de overslag helemaal zelf! Ook op brug werden er elementen zelfstandig geturnd. Op balk was de handstand iets wat aan de lage kant, maar desondanks bleef ze wel staan op de balk en verliep de oefening naar wens. Loes is 21e geworden.

In de tweede wedstrijdronde mochten Anna Dijkstra en Sara Regensburg (Pupil 1 D1) hun oefeningen aan de jury laten zien. De overslag en salto werden beloond met een 13.650 voor Sara! Ook bij Anna ging sprong goed. Aan de houdingen van de salto wordt nog hard gewerkt de komende trainingen. De brugoefeningen zag er heel netjes en verzorgd uit! Hier score Sara een 13.133 en Anna een 12.933. Door naar balk, waarbij Anna twee weken geleden en vervelende val maakte bij de radslag, hebben we er voor gekozen om de koprol te doen. Dit pakte goed uit want Anna heeft een prachtige balkoefening neer gezet zonder te vallen! Sara heeft ook laten zien dat ze heel netjes kan werken maar viel met de radslag op balk. Het laatste toestel vloer! En ook hier werd er prachtig geturnd door beide meiden. Sara die met een lach haar vloeroefening turnde, maar was helaas de sisonne vergeten, waardoor ze 2 punten N-aftrek kreeg. Al met al een hele goede en leerzame wedstrijd. Sara is 7e geworden en Anna mocht de bronze medaille in ontvangst nemen!

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Mila Riedstra (Senior G). Mila begon op sprong met een sterke half-in, half-uit dit was de hoogste D-score van alle turnsters, dit resulteerde dus ook in de eerste plek op sprong. Op vloer is er gekozen voor een nieuwe acrobatische serie. De afgelopen weken heeft Mila ontzettend hard gewerkt op brug, met de 3/4 reus en de hurksalto af was de oefening op brug helemaal compleet. Tijdens het inturnen waren er veel twijfels op balk maar dit bleek helemaal nergens voor nodig, want Mila heeft een oefening zonder vallen neer gezet. Mila mocht de welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen met een toestelfinale brug en sprong!

Jamie-Lee Houwer mocht dit wedstrijd weekend afsluiten in categorie (Junior H) in de laatste wedstrijdronde. Jamie-Lee begon de wedstrijd op balk, ondanks een val werd de oefening toch netjes afgemaakt. Op vloer werd de arabier geteld en waren de andere elementen heel netjes uitgevoerd. Ook Jamie-Lee is helemaal zelfstandig over de Pegasus gekomen met de overslag. De tweede sprong werd geteld als een half-in. Bij brug werd goed laten zien, waar op getraind was, elementen werden vlot achter elkaar aan geturnd.

We wachten nu in spanning af, op de doorstroming voor het FK!