WIK-FTC behaalt meerdere tickets voor de bondsfinales

Het afgelopen weekend stond in het teken van de halve finale voor de WIK-FTC-turnsters in de eerste en derde divisie. In Varsseveld mochten de dames deze keer hun vorderingen laten zien.
Met een goede plaatsing op deze halve finale konden de turnsters tickets bemachtigen voor de bondsfinale meerkamp en ook toestelfinales, in de volksmond de Nederlandse Kampioenschappen genoemd. Voldoende motivatie dus om mooie oefeningen te laten zien!
Zaterdag was het de beurt aan de eerste divisie turnsters: Mila Isidora, Dané Koenen en Lieke Koldeweij.
Mila en Dané (jeugd N2) hadden een goede wedstrijd. Door weinig fouten te maken, netjes en verzorgd te werken en een mooie presentatie werd Mila 4de en Dané 6de. Hiermee gaan ze beide door naar de meerkampfinale.
Er waren ook plekken te verdienen voor de toestelfinales. Beide dames hebben de balkfinale gehaald en Mila ook de brug en de vloerfinale.
Bij de senioren in supplement A, kwam Lieke in actie. Zij begon met een zeer goede balk en vloeroefening. Goede stappen gemaakt in netheid en presentatie! Sprong ging goed, brug redelijk en dit alles resulteerde in plek acht en daarmee mag ze door naar de meerkampfinale. Lieke heeft zich ook geplaatst voor de toestelfinale balk!
Al met al een goede dag en de dames gaan zich nu voorbereiden op de finales op 15 en 16 juni welke zullen worden gehouden in Tilburg!

De zondagwedstrijd stond in het teken van onze turnsters in de derde divisie.
Op zondagochtend in de allereerste ronde, mochten Isa Faber en Marit Jorritsma het spits afbijten tijdens halve finale pupil 2 N3. Na beide prima te hebben gesprongen, lieten ze beide een fantastische brugoefening zien met hoge opzwaaien. Marit was een beetje zenuwachtig op de balk maar wist boven te blijven. Isa had een mooie balkoefening met boogje er weer in maar moest helaas twee keer de balk vroegtijdig verlaten. Als afsluiting hadden beide turnsters een keurige vloeroefening waar ze allebei voor het eerst een losse radslag in lieten zien. Marit eindigde op een 15e plek en Isa op een 21e plek.
In de tweede wedstrijdronde mocht Anouk den Heijer (Jeugd N4) haar eerste landelijke halve finale ooit turnen, spannend! Anouk mocht de wedstrijd openen op vloer. Tijdens de laatste trainingen is er hard gewerkt aan de afwerking van de elementen en gymnastische sprongen. Op sprong liet Anouk twee prachtige sprongen zien en scoorde een 12.4 gemiddeld. Tijdens het inturnen op brug kreeg Anouk twee blaren, maar dit weerhield haar niet om een mooie brugoefening neer te zetten. Op brug behaalde ze ook een 12.4. De balk ging vandaag wat minder, met een val van balk. Al met al een leerzame wedstrijd. In het eindklassement is Anouk 17e geworden.
In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Femke Pander in de categorie junior D. Femke mocht op de balk beginnen en dit brengt altijd de nodige zenuwen met zich mee. Ze wist hier echter zeer goed mee om te gaan. Op de vloer liet ze een keurige oefening zien en op haar favoriete onderdeel de sprong maakte ze twee prachtige sprongen, waarmee ze zich wist te plaatsen voor de toestelfinale volgende week in Vianen! Als laatste de brugoefening en deze verliep ook voorspoedig op een klein foutje na op de hoge legger.
In het eindklassement werd Femke 7e en hiermee heeft ze zich geplaatst voor de bondsfinale meerkamp! Gefeliciteerd Femke!
De laatste ronde was weggelegd voor de senioren in het supplement C. Voor WIK-FTC verschenen Welmoed Kramer en Eline Bos op de wedstrijdvloer.
Het eerste toestel was de brug en dit kwamen beide dames redelijk goed door. Helaas moest Eline toch een onverwachte val incasseren. Daarna de balk en Welmoed turnde een stabiele oefening en Eline moest twee keer voortijdig de balk verlaten. Op de vloer verliepen de oefeningen naar wens. Op het laatste onderdeel van de dag sprongen beide dames een nette sprong, waarbij Welmoed liet zien echt klaar te zijn om haar arabier flikflak over de pegases te upgraden naar de moeilijkere yourtchenko.
Welmoed is 13e geworden en Eline 23e.
Volgende week wordt de NK 3e divisie gehouden in Vianen en de week daarop reizen we af naar de FK in Dokkum.