WIK-FTC op podium tijdens PK Heerenveen

In alle vroegte op zaterdag 13 januari, stonden de turnsters van WIK-FTC al enigszins gespannen in de Epke zonderland turnhal in Heerenveen. Instapper Lauren Wouda en de Senioren trapten de wedstrijd af.
De start was op brug, een prettig toestel om te starten. Waar de een vlekkeloos de oefening kon door turnen, moest de ander er hard voor werken om alles achter elkaar door te turnen. Beter ging dat op balk. Nynke de Witte heeft de norm gehaald op dit toestel met een hele stabiele oefening. Met een aantal opvallende en vooral moeilijke elementen van onder andere Adana Arojan, konden ze tevreden naar vloer. Een hoogte punt voor Marle Stork, die voor het eerst haar schroef voorover turnde! Voor Evelijn van Zwieten kwam hier spannend moment,voor het eerst een overslag salto op sprong met een vreugde kreet erachteraan. Evelijn 1e, Adana 2e, Marle 3e.
Lauren startte op vloer en liet daar een nette oefening zien. Sprong wist ze met overtuiging de hoogste score te behalen. Op brug turnde ze netjes, maar moest wel 1 foutje incasseren. En op balk werd wederom netjes en overtuigend geturnd, maar daar moest ze wel een val incasseren.
Al met al wist Lauren wel de 2e plaats te behalen.

In de tweede wedstrijd mochten de junioren en pupillen 2. Er werd prachtig geturnd op de balk met een uitstekend cijfer van Iris, boven de 12 punten. Op vloer hebben Iris Bosman, Anna-Lynn Oostra en Femke Vliegendehond hun D-score uitgebouwd met hun series, dat was erg te zien in de cijfers. Op sprong liet Elbrecht  Scholten een uitzonderlijke spong zien, een Arabier flikflak met1/2 draai eraf. Ook Anna-Lynn heeft een nieuwe sprong geturnd en mag trots zijn op haar tsukahara. De afsluiter kwam op brug met keurige oefeningen. Iris mocht uiteindelijk het podium betreden voor een bronzen plak.
Mila Isidora en Tessa Regensbrug  zijn beiden geblesseerd geweest en hebben zich gelukkig net op tijd weer fit kunnen turnen.
Tessa startte op brug met een prachtige oefeningen waarmee ze boven zichzelf uitsteeg en een toestelfinale behaalde. Mila had helaas een val met haar nieuwe element losom handstand. de 2e keer wist ze hem wel stabiel tot handstand te turnen en kon haar oefening netjes afmaken. Op balk wisten beide dames prachtige oefeningen te laten zien waarbij ze vooral lieten zien dat ze vol vertrouwen op de balk stonden. Daar waar ze de afgelopen weken hard aan gewerkt hebben.
Mila turnde een nette en stabiele oefening op vloer en Tessa ook maar moest helaas wel 1 val incasseren.
De dames sloten de wedstrijd af met beide goede sprongen.
Mila behaalde uiteindelijk een mooie 2e plek en mag tevreden terug kijken op haar wedstrijd.

Een aantal podium turnsters zullen vrijwel zeker zijn van hun plaatsing voor de landelijke wedstrijden. Voor de andere deelnemers is dit nog even spannend in afwachting van de plaatsing norm.