WIK-FTC toont hoog niveau op internationaal toernooi in Deventer

Zaterdag hebben de junioren en senioren hun SVOD open geturnd! Evelijn van Zwieten is 2e geworden met een toestelfinale op vloer! Marle Stork heeft veel nieuwe elementen toegevoegd aan haar oefeningen waardoor ze uiteindelijk 22e is geworden. Symone Kooistra heeft met een 5e plek op brug ook een toestelfinale binnen gehaald en is 7e op de meerkamp geworden. Iris Bosman heeft behoorlijke stappen gemaakt, voor het eerst tsuki op sprong, reuzen op brug en 1 1/2 schroef achterover op vloer. Ze is geëindigd op een 20e plek. Ook Milou heeft veel nieuwe elementen geturnd, een salto achterover op balk en 2 nieuwe series op vloer. Milou is 14e geworden en heeft zich geplaatst voor toestelfinale vloer! Als kers op de taart zijn de senioren als team 3e geworden en is de trainster ook blij dat ze een beker mag meenemen.

Op zondag was het de beurt aan de jeugd meiden bij de svod open. Anna-Lynn, Femke, Chariza en Elbrecht deden mee in het B niveau in subdivisie 1.
We hadden geen idee wat te verwachten en gingen er gewoon een leuke wedstrijd van maken.
De dames draaiden erg lekker en begonnen met super scores op sprong.
Op brug wisten ze allemaal een plus oefening te draaien. Femke en Elbrecht deden voor het eerst een wipper in de oefening, en Anna-Lynn wist weer een prachtige oefening te turnen met reus erin.
De dames konden met een positief gevoel naar balk.
Op balk moesten een aantal toch wat vallen incasseren, maar over het algemeen mochten ze tevreden zijn.
Het toernooi sloten ze af op vloer, waar ze allemaal een prachtige show weg gaven!
In het tussenklassement voor teams stonden ze 2e, totaal verrast dat we waren!
Maar er moest nog een hele subdivisie geturnd worden met in totaal nog 10 teams te gaan, dat zou nog erg spannend worden dus.

In subdivisie 2 mochten Mila en Tessa bij de pupillen B hun eigen oefeningen laten zien.
Ze hadden de laatste paar weken hun verplichte oefeningen wat aangepast met eigen elementen en choreografie.
De dames mochten starten op brug en lieten hier al behoorlijk wat moeilijkheid zien met voor Mila een losom handstand en streksalto af en Tessa ook met een prachtige streksalto af.
Op balk ging het vandaag wat minder, met veel moeilijke elementen zoals een flikflak, wisselspagaat en boogje voorover toonden ze wel niveau, maar aan de stabiliteit moet nog hard gewerkt worden.
Op vloer toonden ze ook beiden goed niveau en draaiden dan ook stabiele oefeningen.
Op sprong werd de wedstrijd beëindigd en Mila liet hier een prima overslag met plank zien over 1.15.
Tessa deed niet mee op sprong, vanwege een lichte knieblessure wouden we geen risico nemen.

Na deze wedstrijd was er de prijsuitreiking voor subdivisie 1 en 2 samen waar er voor de jeugd uiteindelijk 15 teams mee deden.
Het was natuurlijk erg spannend gezien ze 2e in het tussen klassement stonden na subdivisie 1.
Gezien er veel goede teams uit het buitenland mee deden, zoals Duitsland, Engeland, Amerika, België, Slovenië, Luxemburg, Denemarken en Zwitserland, hadden we de kansen van tevoren niet hoog ingeschat.
Maar uiteindelijk wisten ze een prachtige verdiende en verrassende 3e plaats binnen te slepen!!
Wat een enerverend weekend en wat een trotste turnsters, coaches en ouders!