WIK-FTC tunsters turnen een turbulente halve finale in Rotterdam.

Zaterdag 13 april stonden vier turnsters van WIK-FTC op de turnvloer in Rotterdam. De halve finale werd geturnd en tickets voor het NK én de NK toestel stonden op het spel.

‘s Ochtends vroeg mocht Tess de Vries het spits afbijten. Ze begon haar wedstrijd op balk, hier was ze helaas haar zenuwen niet de baas en ging ze er met standspagaat naast. Ze herpakte zich goed en turnde een mooie oefening. Toch moest ze met haar zijwaartse streksprong toch nog een keer de balk vroegtijdig verlaten. Zonde van deze start maar dat werd snel achter haar gelaten. Door naar vloer, hier heeft Tess een hele mooie oefening laten zien. Ook sprong ging top! Op brug had ze een erg mooi kracht stuk en haalde ze 2 reuzen. Dus hiermee sloot ze de meerkamp mooi af. Helaas was het net niet goed genoeg om door te stromen naar de finale. Tess is 19e geworden en is daarmee 1e reserve voor het NK.

In de laatste wedstrijdronde van de dag mochten de drie juniorturnsters Femke Vliegendehond, Roselin de Vries en Anna-Lynn Oostra hun oefeningen laten zien.
Op de evenwichtsbalk werd de wedstrijd gestart en Anna-Lynn begon met een prachtige oefening waarbij ze keurig bleef staan. Ook Femke begon voortvarend met een huizenhoge wisselspagaatsprong. Helaas moest ze met het gewraakte boogje achterover de balk toch vroegtijdig verlaten. Roselin turnde een nette oefening met helaas een val.

Op de vloer wist Femke de twistsalto goed door te komen en de grote glimlach die daarna op haar gezicht verscheen, was dan ook onbetaalbaar. Roselin probeerde een veilige oefening te turnen. Dit lukte redelijk met de acrobatische series, maar de gymnastische sprongen bleven deze keer een beetje achter. Anna straalde weet als vanouds op de vloer en dit resulteerde dan ook in een keurig cijfer.

Bij de sprong springen de turnsters over een 1.25 meter hoge pegases. Femke sprong een nette half in heel uit en Anna heeft weer sinds een lange tijd een tsukahara laten zien aan een wedstrijdjury, heel knap! Ook Roselin liet zien dat ze gevoel heeft voor dit onderdeel, want ze springt twee verschillende sprongen die turntechnisch nogal ver uit elkaar liggen. Toch wist ze deze sprongen keurig uit te voeren!

Het laatste toestel was de brug met ongelijke leggers en Femke turnde voor de allereerste keer een kip door na haar wipper! Dit was helaas wel tijdens het inturnen…, maar toch! Ook haar brugoefening voor het echie verliep naar wens. Roselin weet altijd een prachtige brugoefening eruit te gooien en dat lukte ook deze keer weer goed. Tot slot Anna en ze wist gelukkig ook haar wipper-kip door te turnen en dat ook nog met haar wedstrijdoefening. In het eindklassement is Anna 17e geworden, Femke 21e en Roselin 23e.
Al met al was het een turbulente wedstrijddag met de nodige ups en downs. Het niveau van de concurrentie lag hoog en onze dames hebben ondanks hele mooie dingen, ook een aantal foutjes gemaakt waardoor doorstroming naar het NK er deze keer niet in zat. Volgende keer gaan we er weer voor!