WIK-FTC turnsters nemen medailles mee uit Frankrijk

Zaterdag 26 januari was het dan eindelijk zover: meedoen aan de Grand Prix van Nîmes in Frankrijk.
De dag ervoor zijn we afgereisd vanaf Schiphol met een groep van 9 mensen: 4 turnsters Elbrecht, Mirjam, Femke en Welmoed, 2 trainers Elly en Ronald en 3 ontzettend trouwe, supportende moeders. Nadat we geland waren, konden we vrijwel direct door naar de podiumtraining, waar de turnsters hun oefeningen konden doornemen.

De volgende dag begon zeer leuk met een wandeling door de stad Nîmes en ook de nodige winkels werden aangedaan.
In de middag begonnen de zenuwen toch iets te kriebelen en werd het tijd om naar de wedstrijdhal te vertrekken.

In de eerste middagronde waren Elbrecht Scholten, Welmoed Kramer en Femke Pander aan de beurt. Op het eerste onderdeel, de vloer, werd door Elbrecht en Welmoed een prachtige oefening neergezet. Femke had helaas een beetje pech en had een val. De sprong verliep keurig voor alledrie dames en Femke scoorde zelfs het hoogste cijfer!
Ook op de brug werden geen grote fouten gemaakt en Elbrecht turnde voor het eerst een nieuwe afsprong. Het laatste toestel was de balk en helaas moesten alledrie turnsters een val incasseren. Gelukkig kon ook Femke hier haar nieuwe afsprong laten zien en deze verliep heel goed.

Mirjam Rijpma mocht in de volgende ronde haar oefeningen presenteren en ze begon op de brug. Normaal gesproken een lastig toestel voor haar om mee te starten, maar ze knalde er een prachtige oefening uit. Een zeer positief begin van de wedstrijd. De balk is haar favoriete onderdeel en dat liet ze ook zien. Helaas toch een val met de arabier, maar daarna weer goed door naar de vloer.
Een mooie choreografie met goede acrobatiek leidde tot een keurige oefening. En dit was ook het geval met het laatste onderdeel de sprong: 2 huizenhoge tsukahara’s waren het resultaat.

Aan het einde van de dag werden alle prijzen uitgereikt, we hadden tot dan aan toe nog geen enkele uitslag gezien. Heel spannend dus! Uiteindelijk bleek dat Welmoed een bronzen medaille mocht ophalen en Mirjam kreeg de zilveren medaille omgehangen.
Elbrecht werd 5e en Femke 9e in een enorm sterk deelnemersveld van 19 turnsters. Een fantastisch resultaat waar we met elkaar zeer trots op zijn!
Al met al een ontzettend leuke wedstrijd, waar we enorm veel van geleerd hebben.