WIK-FTC turnsters plaatsen zich voor halve finale NK

10 Maart Roden: Bij de junioren mochten Anna lynn en Iris als eerste turnen. Beide begonnen met een goede oefening op brug. Daarna balk, iris had een oefening die netjes was maar helaas moest ze de balk 2 keer vroegtijdig verlaten wat haar veel punten heeft gekost. Anna lynn had wat meer moeite met de netheid op balk en moest er helaas ook 1 keer vroegtijdig vanaf. Door naar vloer waar beide dames in goede doen waren. Beide turnden met mooie uitstraling en een grote glimlach. Op het laatste toestel sprong had Iris een mooie overslag geturnd, helaas was dit niet genoeg om door te stromen naar de 1/2 finale. Voor Anna Lynn pakte het beter uit en sloot af met een goede tsukahara. Met een 13e plek is genoeg voor doorstroming.

De wedstrijd erna mochten Femke en Elbrecht hun 1/4 finale turnen. Ze mochten starten op balk waar ze allebei wat zenuwachtig voor waren. Femke liet een oefening zien die wat wiebelig was maar zonder grote fouten. Elbrecht moest de balk 1 keer vroegtijdig verlaten maar haar oefening was verder netjes. Beide gingen ze met een goed gevoel naar her volgende toestel. Vloer, Femke mocht hier beginnen en had een keurige oefening met een hoge Arabier twist erin. Elbrecht haar oefening was ook goed. Op naar sprong. Hier ging Elbrecht voor een originele sprong, namelijk Arabier flikflak met in de afduw een halve draai. Ondanks dat ze deze sprong nog niet zolang doet en ze hier nog haar weg in moet vinden. Voerde ze deze netjes uit. Femke had een goede half in heel uit. Op naar het laatste toestel brug. Hier vallen nog de meeste punten op te verdienen. Ondanks dat Femke en Elbrecht allebei nog een stop hadden na een wipper en de rest van de oefening goed doorturnden was het voor beide turnsters genoeg om door te stromen naar de 1/2 finale!

In wedstrijd 5 turnde Milou haar 1/4 finale. Ze turnde een ontspannen en leuke wedstrijd. Ze begon op vloer, wat een van haar sterkste onderdelen is. Een mooie oefening met een aantal aanpassingen door haar rug blessure. Een lekker begin voor deze wedstrijd. Ook sprong verliep goed. Hier turnde milou een tsukahara gehoekt. Op brug had milou een stop na haar wipper, dit kost helaas een halve punt. Maar de rest van de oefening was netjes. Dan het laatste toestel balk. Hier was ze een klein beetje zenuwachtig voor waardoor ze wat ingehouden maar wel netjes turnde. Maar een oefening zonder grote fouten. Helaas was dit voor milou nog niet goed genoeg voor doorstroming.

Adana Arojan mocht in de laatste wedstrijdronde het spits afbijten op brug. De zenuwen voor de felge verbinding waren flink aanwezig maar dit verliep heel goed. Evelijn van Zwieten moest na haar losom hard werken maar het liep goed af en zelfs de verbinding naar de hoge legger was erg hoog! Berber Hoekstra turnde een keurige oefening en begint al steeds meer handstanden te turnen. Balk was een hele opdracht, de jury was streng waardoor een aantal elementen niet geteld werden. Dat geeft ons weer motivatie om harder te werken aan de spagaten. Evelijn moest lang wachten voordat ze op vloer mocht beginnen, eerst was er een overleg tussen de jury leden en daarna haperde haar muziekje ook nog. Het lange wachten werd beloond met een hele mooie oefening. Adana had wat moeite binnen de lijnen te blijven wat haar een halve punt heeft gekost. Haar elementen gingen wel erg goed en dat werd goed beloond door de jury. Berber heeft door een blessure nog niet al haar elementen kunnen turnen, daarentegen is haar choreografie en uitstraling wel verbeterd. Met een prachtige oefening heeft ze hier heel wat punten weten binnen de halen. Sprong was de afsluiter, de half in half uit was voor Adana goed genoeg om als 6e te eindigen in de totaal lijst. Berber kon het helaas niet voor elkaar krijgen, ze heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 1/2 finale. Evelijn heeft met een hele hoge overslag salto een 4e plek gehaald en is net als Adana door naar de halve finale.