WIK-FTC turnsters presteren zeer goed op de halve finale NK.

Zondag 15 april mochten de WIK-FTC-turnsters derde divisie zich laten zien op de landelijke halve finale NK in Leek. Plaatsing voor NK meerkamp én NK toestel stond op op het spel.

In de vroege ochtend moesten Marit Jorritsma, Isa Faber en Nynke de Bruin aan de bak om te proberen een plaats te bemachtigen voor het NK.
Marit en Isa, beide pupillen 1 N3, hadden helaas een wat mindere start aan de brug en daarbovenop had Isa ook nog 2 vallen van balk.
Helaas kun je je geen fouten permitteren op een halve finale en dat betekent dus einde oefening voor de meiden.
Nynke draaide bij de pupillen 2 N3 een goede wedstrijd zonder grote fouten.
Hier en daar wel wat kleine foutjes, die ze goed wist te herstellen, maar daardoor mist ze op 0.03 plaatsing voor het NK en eindigde als eerste reserve.

In ronde 3 verschenen de junioren D ten tonele en ze hadden er zin in. De start op het toestel brug was goed en zette de positieve toon, zowel Caitlin de Jong als Roselin de Vries scoorden hoge ogen op dit onderdeel. Op balk scoorde Roselin het hoogste cijfer (11.933) en heeft zich daarmee geplaatst voor de toestelfinale balk. Bij het toestel vloer waren er even wat technische problemen met de vloermuziek, maar de dames gingen goed om met deze vervelende afleiding. Eline Bos tekende hier de hoogste score op (11.467) en heeft de toestelfinale op dit mooie onderdeel gehaald. Tot slot lieten de turnsters stabiele sprongen zien op het onderdeel sprong. Al met al hebben alledrie junioren een een stabiele wedstrijd geturnd met op alle vier toestellen mooie cijfers, een volwaardige meerkamp! Uiteindelijk kreeg Roselin het goud omgehangen en heeft daarmee ook plaatsing voor de meerkamp NK afgedwongen. En ook Eline mag naar het NK, want ze bezette een prachtige 6e plaats. Caitlin haalde een goede 8e plaats en is daarmee tweede reserve voor het NK.

De laatste wedstrijdronde mochten de senioren C hun oefeningen laten zien. Op het zenuwentoestel de evenwichtsbalk mochten Jolien Schulting en Welmoed Kramer starten. Er werd meteen goed en geconcentreerd ingeturnd en dit resulteerde in mooie oefeningen. Vooral Welmoed liet een prachtige stabiele balkoefening zien. Jolien liet een mooie vloeroefening zien waarbij ze de gevreesde streksalto met halve draai goed uitvoerde.
Bij het onderdeel sprong waren de geturnde oefeningen stabiel gesprongen en het laatste toestel, de brug met ongelijke leggers, verliep ook grotendeels naar wens. Ook deze twee senioren hebben vandaag een stabiele meerkamp gedraaid met voldoende mogelijkheden om uit te breiden. Welmoed is 7e geworden en daarmee eerste reserve voor het meerkamp NK en Jolien tekende een mooie 9e plaats op.

Roselin en Eline mogen zaterdag 26 mei afreizen naar Waalwijk om daar een gooi te doen naar de titel Nederlands kampioene meerkamp én zondag 27 mei mogen ze strijden op de toestelfinales balk en vloer.
Nynke, Caitlin en Welmoed mogen ook mee als reserve; mocht er toch nog iemand uitvallen dan mogen ze alsnog de wedstrijdvloer op het NK betreden.

De volgende turnwedstrijd staat alweer voor de deur: volgend weekend 21/22 april mogen de turnsters naar Nieuwehorne voor de tweede plaatsingswedstrijd FK.