Twee keer goud en 4 keer zilver voor WIK-FTC Heerenveen

Tijdens de plaatsingswedstrijd van de 3e divisie in Hoogeveen hebben de turnsters van WIK-FTC maar liefst 6 podium plaatsen bemachtigd en hebben alle WIK-turnsters zich weten te plaatsen voor de halve finale.

Zaterdag in de vroege ochtend mocht juniore Caitlin de Jong aantreden voor haar wedstrijd. Ze begon op vloer en liet daar een prachtige oefening zien. Ook op de andere toestellen gingen de oefeningen naar wens, met nog hier en daar een kleine aandachtspuntjes. Op brug tekende ze de hoogste score op en aan het einde van de wedstrijd mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen!

Op de zondag kwamen de andere junioren van WIK-FTC uit de startblokken: Eline Bos en Roselin de Vries begonnen hun wedstrijd op de evenwichtsbalk. Dit verliep voor beide turnsters naar wens en ook de andere toestellen gingen voorspoedig. Eline tekende de hoogste score op vloer en balk op en Roselin op sprong, brug en balk. Uiteindelijk werd Roselin met overmacht 1e en Eline mocht een zeer verdiende 2e plaats bezetten.
Ook in wedstrijd 2 bij de pupillen 1 N3 gingen Marit Jorritsma en Isa Faber een plekje proberen te veroveren voor de landelijke halve finale.
De druk lag aardig hoog gezien het kleine percentage wat maar door zou stromen.
De dames waren op dreef en zeer geconcentreerd bezig, wat zich uiteindelijk dan ook resulteerde in een 1e plaats voor Isa en een 2e plaats voor Marit!
Deze toppers hebben zich dus geplaats voor de halve finale, welke in april plaats zal vinden.

Nynke de Bruin mocht in de laatste wedstrijd van de dag zich proberen te plaatsen voor de landelijke halve finale bij de pupillen 2 N3.
Vanaf het begin zat ze goed in de flow en op haar laatste toestel vloer wist ze met een score van maar liefst 14.233 een prachtige zilveren medaille te scoren!
Daarmee heeft Nynke zich met volle overtuiging geplaats voor de landelijke halve finale.
Ook in wedstrijdronde 3 waren de senioren Welmoed Kramer en Jolien Schulting aan de beurt. Jolien draaide een goede wedstrijd waarbij ze zeer tevreden was dat ze alle wedstrijdeisen naar tevredenheid heeft uitgevoerd. Welmoed sprong een huizenhoge tsukahara en heeft progressie geboekt met haar balkoefening.
In het eindklassement werd Jolien 4e en Welmoed 7e.